ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι ''κακουργηματικές'' πράξεις του Ρουβίκωνα , και οι θεάρεστες του συστήματος

Τα συστημικά μίντια , τα οποία διαμορφώνουν σε ένα βαθμό τη κοινή γνώμη , εστιάζουν στον Ρουβίκωνα , χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές του κακουργηματικές , ενώ στον αντίποδα κρατούν σιγή ιχθύος για τα εγκλήματα των αστικών κομμάτων του κοινοβουλευτικού τόξου.

Του Γιάννη Κουρδομένου
glyfadaweb@gmail.com

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα στον Ελεύθερο τύπο της Κυριακής, στο οποίο η έμφαση δίνετε στον κίνδυνο της κοινωνίας και του πολιτεύματος από μια αναρχική ομάδα , στο οποίο ο συντάκτης αναφέρεται στη δράση της εν λόγω ομάδας και χαρακτηριστικά αναφέρει ότι ο Ρουβίκωνας αποθρασύνεται.

Θράσος σημαίνει το αντίθετο του θάρρους για επιδίωξη στόχων με προσωπικό όφελος. Ο αποθρασυμένος χρησιμοποιεί ύπουλα και αθέμιτα μέσα. Προσβάλλει και αδικεί. Αυτή είναι η ετυμολογία του αποθρασυμένου , και εμείς έχουμε κάθε λόγο να αναφέρουμε όσα προηγήθηκαν διότι επί δεκαετίες έχουμε τα πειστήρια ποιοι , πότε , και πως , με θράσος είχαν επιδίωξη στόχων με προσωπικό όφελος, και μάλιστα χρησιμοποιώντας ύπουλα και αθέμιτα μέσα.

Οι αναίτιες και σχεδιασμένες διώξεις - κατασχέσεις κατά του τοπικού Ραδιοφωνικού σταθμού ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 σχεδιάστηκαν από αποθρασυμένους , έχοντας ως στόχο το προσωπικό τους όφελος , και τελέστηκαν με ύπουλα και αθέμιτα μέσα, και κυρίως  με κατάχρηση εξουσιών ώστε συγκεκριμένα άτομα, χώροι, να έχουν ιδία οφέλη τόσο από τα ερτζιανά όσο και σε επίπεδο Ο.Τ.Α, και εν γένει πολιτικής.

Εμείς διακηρύσσαμε καθημερινά κατά του δικομματισμού, και συγκεκριμένα κατά των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, και είναι ξεκάθαρο, όπως και σήμερα που ορισμένοι επιχειρούν να περάσουν σε κοινωνικό επίπεδο ότι ο «εχθρός» τους είναι μια αναρχική ομάδα, ότι η κοινωνία βλάπτεται από τα αστικά κοινοβουλευτικά κόμματα - στελέχη , και επ' ουδενί από λίγους αναρχικούς.

Οι ονειρώξεις της ΝΔ για ένα κράτος αστυνομοκρατούμενο με τη κρατική βία να κρατά τα σκήπτρα όσο θα εφαρμόζονται αντιλαϊκές πολιτικές,  και παράλληλα θα υπηρετείται το μεγάλο κεφάλαιο , θα μείνουν όνειρα θερινής νυκτός , διότι η κοινωνία σήμερα δεν κατευθύνεται από συνεργαζόμενα διαπλεκόμενα μίντια, εκτός από όσους/ες έχουν προσωπικά οφέλη και παρακάμπτουν την πραγματικότητα για λόγους ιδιοτέλειας.

Όταν και όπου τα αστικά κόμματα , και κυρίως τα κυβερνητικά , αντί να υπηρετήσουν την κοινωνία με ισονομία , δίκαιο, και ισοπολιτεία, στρέφονται κατά των δικαιωμάτων των πολιτών , οι ίδιοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί - δημιουργοί και διαμορφωτές όλων των μορφών αντιδράσεων.  

Προσωπικά δεν έχω καταδικάσει ποτέ, ούτε  μια φορά τις αντιδράσεις Αναρχικών , διότι πάντα τους αναγνωρίζω το δίκαιο το οποίο παρακάμπτουν τα ωφελημένα στελέχη αστικών κομμάτων, κυβερνήσεων, καθώς και τα συστημικά μίντια.

Τόσο το χθες του παλαιοκομματισμού, όσο και το παρόν της συγκυβέρνησης, ( η οποία εμάς δεν μας έχει καλύψει, ούτε μας υπηρετεί, διότι υπηρετεί εφοπλιστικά και διαπλεκόμενα συμφέροντα, ) έχει τη δυνατότητα να το κρίνει αντικειμενικά ο μέσος πολίτης, διότι είναι γνωστό ποιοι είναι οι άμεσοι ωφελημένοι , πως σκέπτονται , πως λειτουργούν , και ποιες είναι οι πολιτικές τους.

Διαβάστε στη συνέχεια πως σκέπτεται σήμερα ένας δεξιός , και ένα δεξιό μέσο, όμως ποτέ δεν έχουν αιτιολογήσει πως χαρακτηρίζουν τα δικά τους πεπραγμένα όταν είχαν την εξουσία :

Ο «Ρουβίκωνας» αναβαθμίζεται και ταυτόχρονα «αποθρασύνεται»

Αναβάθμιση των «χτυπημάτων» ως προς τον τρόπο των επιθέσεων αλλά και των «επιχειρησιακών» στόχων του «Ρουβίκωνα» βλέπουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. όσο περνάει το διάστημα και οι αντιεξουσιαστές -οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν συλληφθεί δεκάδες φορές- επεκτείνουν τη δράση τους.

Εκτός από τους στόχους υψηλού κινδύνου που επιλέγουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πλέον δεν διστάζουν να απειλούν πολιτικά πρόσωπα της χώρας, με τελευταίο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ κάθε τους χτύπημα συνοδεύεται πάντοτε με μακρόσυρτα πολιτικά σχόλια και αντικυβερνητικές αιχμές.

Την ίδια στιγμή οι κουκουλοφόροι, τους οποίους έχει υπό διακριτική επιτήρηση η ΕΛ.ΑΣ., επιχειρούν να ενισχύσουν στην κοινωνία το προφίλ των «αυτόκλητων τιμωρών» ή διαφορετικά την εικόνα τους ως «πολιτικής ομάδας»-σύγχρονου… Ρομπέν των Δασών.

Οι στόχοι υψηλού κινδύνου και η «προετοιμασία» των χτυπημάτων
Το τελευταίο χτύπημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και ο αριθμός των ατόμων που συμμετείχαν σε αυτό δείχνουν, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., πως ο «Ρουβίκωνας» είναι αποφασισμένος όχι μόνο να συνεχίσει τη δράση του αλλά συνάμα να την επεκτείνει. Είναι χαρακτηριστικό πως η επιλογή του Ανώτατου Δικαστηρίου δείχνει πως οι αντιεξουσιαστές είναι «ετοιμοπόλεμοι» ανά πάσα ώρα και στιγμή να επιτεθούν με οποιονδήποτε τρόπο σε οποιοδήποτε σημείο της Αττικής, αλλά και εκτός αυτής. Φυσικά, εκμεταλλεύονται, όπως τονίζουν αστυνομικοί, και το χείριστο σχεδιασμό των μέτρων τάξης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, καθώς οι συλλήψεις που έχουν γίνει από τις πεζές περιπολίες ή τις κινητές μονάδες είναι ελάχιστες, παρά τις σαφείς οδηγίες που έχουν δοθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Οι περισσότερες από αυτές γίνονται μόνο μετά από ταυτοποιήσεις των μελών του «Ρουβίκωνα» από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς ωστόσο αυτό να είναι εφικτό κάθε φορά.

Δεν έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες από τότε που ο «Ρουβίκωνας» επιτέθηκε στη γαλλική πρεσβεία, στην «καρδιά» της Αθήνας, κάτω από τη μύτη των αστυνομικών αρχών που βρίσκονταν στο σημείο. «Είναι σίγουρο πως τα μέλη του “Ρουβίκωνα” παρακολουθούν αρκετές φορές τους στόχους τους. Ελέγχουν αν υπάρχει Αστυνομία και καταστρώνουν ολόκληρο σχέδιο για το πώς θα φτάσουν και το πώς θα φύγουν ανενόχλητοι χωρίς να καταφέρουν να τους εντοπίσουν οι αστυνομικοί», επισημαίνουν στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Οι απειλές και η «νομιμοποίηση» στα μάτια της κοινωνίας…
Ηγετικό μέλος του «Ρουβίκωνα» εκτοξεύει συνεχώς απειλές, μέσω μηνυμάτων του στο Διαδίκτυο. Χαρακτηριστικά για τον Κυρ. Μητσοτάκη έγραψε: «Ο Μητσοτάκης έβγαλε τηλεοπτικό διάγγελμα για μας. Το ακροδεξιό νεοφιλελεύθερο υβρίδιο της Νέας Δημοκρατίας στα καλύτερά του. Εμείς δεν βγάζουμε διαγγέλματα. Ο,τι είναι να πούμε στον Μητσοτάκη θα του το πούμε από κοντά και σύντομα». Ταυτόχρονα απευθύνει καλέσματα -διαδικτυακά και μη- για συμμετοχή νεαρών αντιεξουσιαστών σε συνελεύσεις της αναρχικής ομάδας που γίνονται στο «ορμητήριό» τους, το Κ-ΒΟΞ στην πλατεία Εξαρχείων, αλλά και συμμετοχή στις καταδρομικές επιθέσεις του «Ρουβίκωνα».

«Ενδεχομένως να θέλουν να επεκτείνουν περαιτέρω τη δράση τους αλλά μπορεί απλά να ψάχνουν νέα μέλη, καθώς τα παλιά έχουν αρκετές δικαστικές εκκρεμότητες και έχουν φθαρεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως έχουν αποχωρήσει από τον “Ρουβίκωνα” ή πως δεν συμμετέχουν ενεργά στην προετοιμασία ενός χτυπήματος αλλά και στην επιλογή του στόχου», τονίζουν χαρακτηριστικά στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής αστυνομικές πηγές.

Οι… διαδικτυακές απειλές του «ηγέτη» του «Ρουβίκωνα», που θεωρείται από πολλούς «πρότυπο» στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, φαίνεται πως στην πράξη μεταφράζονται σε ωμή βία. Αλλωστε, το τελευταίο διάστημα η ομάδα έχει αφήσει στην άκρη τις «παρεμβάσεις» -όπως οι ίδιοι οι αντιεξουσιαστές τις αποκαλούν όταν απλώς πετούν τρικάκια και βάφουν με σπρέι κάποιο στόχο- και έχουν «περάσει» σε «καθαρά» χτυπήματα με βαριοπούλες, σφυριά, κοντάρια αλλά και λεκτικές απειλές σε όποιον σταθεί στο… διάβα τους. Μόλις πριν από μιάμιση εβδομάδα είχαν επιτεθεί σε συμβολαιογραφείο στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Ακαδημίας, όπου έκαναν «γυαλιά-καρφιά» το χώρο, σπάζοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τζαμαρίες και γραφεία. Ο συγκεκριμένος αντιεξουσιαστής είχε απειλήσει ακόμη και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που τους είχε χαρακτηρίσει ως «γραφικούς».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου στη χώρα μας είχαν επιτεθεί με ιδιαίτερη «οξύτητα» στα γραφεία της βρετανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Oxfam», την ώρα που η Αθήνα ήταν «αστακός» λόγω των αστυνομικών μέτρων. «Οι αντιεξουσιαστές είναι αρκετά προσεκτικοί στις κινήσεις τους κάθε φορά που κάνουν επίθεση. Δεν ασκούν σωματική βία και ειδικά κατά κάποιου αστυνομικού καθώς αυτό θα είχε μεγαλύτερες νομικές επιβαρύνσεις. Επίσης, οι επιθέσεις τους γίνονται αστραπιαία όπως και η διαφυγή τους. Αρκετές φορές φεύγουν πριν καν κληθεί η Αμεση Δράση, ενώ άλλες χάνονται στην ασφάλεια των Εξαρχείων», επισημαίνουν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Επιπροσθέτως, είναι δεδομένο πως πλέον οι αντιεξουσιαστές επιλέγουν στόχους, τους οποίους όταν «εξουδετερώνουν», φροντίζουν να έχουν έρεισμα στην κοινωνία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της τελευταίας επίθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τη στιγμή που στο δεύτερο όροφο του κτιρίου συνεδρίαζαν για το νόμο Κατρούγκαλου και το ασφαλιστικό. Μάλιστα, στο βίντεο που ανήρτησαν οι ίδιοι σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου χρησιμοποίησαν μία δήλωση ηλικιωμένου συνταξιούχου σε μία προσπάθεια, όπως τονίζουν αστυνομικοί, να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία και να «νομιμοποιήσουν» στα μάτια της τις κακουργηματικές τους πράξεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι ''κακουργηματικές'' πράξεις του Ρουβίκωνα , και οι θεάρεστες του συστήματος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">