ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Γιώργος Μουκίδης απαγορεύει στον Νότη Σφακιανάκη να τραγουδά τα τραγούδια του

Κόντρα έχει ξεσπάσει έπειτα από τον σάλο με όσα ανέφεραν Αλβανοί Καλλιτέχνες κατά του Νότη Σφακιανάκη , και ο συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών Γιώργος Μουκίδης ανακοίνωσε ότι στέλνει εξώδικο στον Νότη Σφακιανάκη ο οποίος έχει ερμηνεύσει μεγάλες του επιτυχίες. 

Στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Γιώργος Μουκίδης έγραψε:

«Με εξώδικο που θα επιδοθει-κοινοποιηθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ την δημόσια εκτέλεση των τραγουδιών μου απο τον τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη».

Ο Γιώργος Μουκίδης σε μια ανάρτηση του σε κόκκινο φόντο έγραψε: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η δημόσια εκτέλεση των τραγουδιών μου κ. Νότη Σφακιανάκη».



Ο Γιώργος Μουκίδης είναι ο δημιουργός σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Νότη Σφακιανάκη όπως : Μια ματιά σου μόνο φτάνει, Θέλω να την κάνω, Θέλω να σε ξαναδώ, Θέλω να ζήσω τώρα αλλιώς, Άκουσέ με καλά, Και δεν μπορώ, Αν, Δε θα πας πουθενά, Δε σε χρειάζομαι, Δεν μπορώ να καταλάβω, Δεν υπάρχεις , Ελλάδα μου, Ενα γράμμα, Έρωτας είναι έρωτας, Η Στέλλα η Σμυρνιά, Να ξαvαρθείς, κ.α.

Επίσης πριν από μισή ώρα ο συνθέτης ανέφερε στη σελίδα του στο F/B: Μετά απο όλα αυτά τα «γλυκόλογα» που διάβασα χθές στον «τοίχο» μου και στην σελίδα μου απο ορισμένους φάν του «αυτοκράτορα» κατάλαβα τελικά γιατί έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία στις τάξεις τους το τραγούδι του πρώην συνεργάτη μου «Πρόβατα». Ετσι εξηγούνται όλα...!!! Σας ευχαριστώ πολύ απο καρδιάς και Χρόνια πολλά (μέρα που είναι σήμερα) σε όλους, αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας και κάθε ευφυΐας....

Με μια ματιά στα σχόλια που έχουν γραφεί στη σελίδα του  Γιώργου Μουκίδη αντιλαμβάνεται κάποιος σε ποιο σημείο έχει οδηγηθεί ο τόπος μας , διότι χωρίς τον δημιουργό ο καλλιτέχνης - τραγουδιστής είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΙΠΟΤΑ.

Καλές φωνές υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες, οι δημιουργοί όμως δεν είναι καν χιλιάδες. Είναι σαφές ότι η κοινωνία σήμερα αποτελείται από άτομα τα οποία έχουν ισοπεδωθεί πνευματικά από τα πολλά media , και όσα ευτελή παρουσιάζονται , και πλέον μπερδεύουν τον δημιουργό με τον εκφραστή.

Χωρίς τη δημιουργία, τον δημιουργό, ο εκφραστής θα μπορεί να κρατά απλά ένα μικρόφωνο , και όπως είπαμε πιο πάνω θα είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΙΠΟΤΑ.

Το κεφάλαιο δημιουργός, δημιουργία, στις μέρες μας περνά από χίλια κύματα, διότι γίνεται γνωστός ο τραγουδιστής - τραγουδίστρια και σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει και δεν αναγνωρίζει τη συμβολή του ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ.

Ο τραγουδιστής/ια από ένα σημείο και έπειτα, όπως και οι φαν, θεωρούν ότι τη δημιουργία την απογείωσε ο εκφραστής , και του ανήκει ολότελα , διότι χωρίς αυτόν δεν θα είχε γίνει επιτυχία , όμως , και σε αυτό σφάλλουν, διότι αυτό που είναι να γίνει επιτυχία , θα γίνει , άσχετα ποιος/ποια θα το ερμηνεύσει. 

Έχουμε χαρακτηριστικές περιπτώσεις τραγουδοποιών οι οποίοι δεν διαθέτουν πολύ καλή φωνή, όμως τα τραγούδια τους έγιναν επιτυχίες, και για δεύτερη φορά έγιναν ξανά επιτυχίες από καλύτερες φωνές.

Σε καμία περίπτωση δεν επιχειρούμε να μειώσουμε τη συμβολή του καλλιτέχνη - τραγουδιστή/ιας, διότι ο παράγοντας επιτυχία φέρει ακέραια τη συμβολή δημιουργού - ερμηνευτή/ιας.

Εμείς στην πρoμετωπίδα μας έχουμε ένα σαφές μήνυμα: O Πολιτισμός ενώνει τους ανθρώπους, τα κόμματα - ιδεολογίες διχάζουν , πολώνουν , κατακερματίζουν , κ.α.

Υ.Γ.: Αναφέραμε όσα προηγήθηκαν διότι και εμείς είμαστε ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, σε ένα τομέα - χώρο πολυδιάστατο, στον οποίο έχουν επικρατήσει τα συμφέροντα λίγων, και κανείς δεν μας αναγνώρισε τη συμβολή μας.

# Το πρώτο ηλεκτρονικό ΓΛΥΦΑΔΑ έπειτα από 40 χρόνια υπονομεύεται από πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, ενώ στον αντίποδα , τα τελευταία χρόνια ακολούθησαν δεκάδες ''τοπικά μέσα'' , και με δεδομένη τη διαπλοκή , πολιτικών - αιρετών - κομμάτων, δήμου, κ.α. Η κοινωνία λέτε να κρίνει με ορθά κριτήρια ; 

# Ακόμα και σε πολιτικό επίπεδο , αφιερώσαμε αρκετά χρόνια ώστε να ανατραπούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία , και ο συλλογικός αγώνας μεταφράστηκε στα στενά οφέλη λίγων στελεχών. Η κοινωνία λέτε να κρίνει με ορθά κριτήρια ; Εμείς έχουμε να επιδείξουμε σειρά από διώξεις - κατασχέσεις , οι έτεροι οφελημένοι/ες τι έχουν να επιδείξουν εκτός από τον πακτωλό χρήματος τον οποίο απολαμβάνουν σε βάρος μας χωρίς ίχνος αλληλεγγύης ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Γιώργος Μουκίδης απαγορεύει στον Νότη Σφακιανάκη να τραγουδά τα τραγούδια του Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">