ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σκουρλέτης: Αποφασισμένη η κυβέρνηση για κατάτμηση της Β’ Αθήνας

Αποφασισμένη να καταθέσει το σχέδιό της για κατάτμηση της Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, παρά τη διαφωνία σύσσωμης της αντιπολίτευσης, εμφανίζεται η κυβέρνηση, ενώ αδιέξοδο αναμένεται στη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Τη δίκαιη ανάπτυξη εμείς δεν την γνωρίζουμε επί τέσσερα χρόνια , όμως στον αντίποδα γνωρίζουμε ποιοι/ες και πόσα κερδίζουν. Επιτέλους θα περάσετε σχέδιο νόμου, είτε να εφαρμόσετε το Ν.1730/87 για τοπικές άδειες Ραδιοφωνίας στο Ν.Αττικής ; Να περιμένουμε την επόμενη κυβέρνηση, ενώ περιμένουμε επί δεκαετίες να δικαιωθούμε  έπειτα από σειρά διώξεων - κατασχέσεων ; ( Μη ξεχνάτε εσάς σας δικαιώσαμε , και από ένα κόμμα του 3 % επί τέσσερα χρόνια είστε κυβέρνηση ) 

Η Νέα Δημοκρατία θα παραστεί στη συνάντηση μόνο για να καταθέσει την πρότασή της για το δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού που έφυγαν από τη χώρα τα χρόνια της κρίσης και είναι εγγεγραμμένοι στην τελευταία απογραφή, ενώ το Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει συνολική πρόταση για κατάτμηση εκλογικών περιφερειών, ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και αλλαγή εκλογικού νόμου, απορρίπτοντας την πρόταση της κυβέρνησης, την οποία χαρακτηρίζει «εκλογικά παιχνίδια».

Η κυβέρνηση αρνείται να δει επί της ουσίας την πρόταση για ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, με σαθρά επιχειρήματα, επιβεβαιώνοντας ότι ενδιαφέρεται για να δημιουργήσει εντυπώσεις και να εγκλωβίσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη δική της τακτική και όχι για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του εκλογικού συστήματος, τη μεγαλύτερη αντιπροσωπευτικότητα της ψήφου, τη διαφάνεια και την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος.

«Το θέμα της κατάτμησης της Β’ Αθήνας και το θέμα της δυνατότητας να ψηφίζουν οι Ελληνες του εξωτερικού είναι δύο διαφορετικά θέματα», επανέλαβε χθες ο κ. Σκουρλέτης, συμπληρώνοντας ότι διαφορετικό θέμα είναι και ο εκλογικός νόμος. Κατηγόρησε Ν.Δ. και Κίνημα Αλλαγής ότι τα βάζουν όλα στο τραπέζι επειδή επί της ουσίας θέλουν να υπεκφύγουν από τον διάλογο, δεν δίνει καμία εξήγηση όμως γιατί η κυβέρνηση δεν συζητά τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και εμμένει μόνο στην κατάτμηση της Β’ Αθηνών, την οποία τα μικρότερα κόμματα έχουν εξαρχής απορρίψει και δεν συμμετέχουν στον διάλογο.

Μη θέλοντας να παραδεχθεί ότι επί της ουσίας φοβάται την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το θέμα αυτό δεν είναι έτοιμο και χρειάζεται επεξεργασία πολλών παραμέτρων, τεχνικών και ουσιαστικών. Αποκρύπτει όμως το γεγονός ότι το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού είναι έτοιμο από την προηγούμενη κυβέρνηση και αν πράγματι το έβλεπε θετικά θα μπορούσε να επεξεργαστεί αυτό που ήδη υπάρχει, ακόμα και να το καταθέσει αν εννοούσε τα περί συναίνεσης.

«Ας έρθουν και ας καταθέσουν τις διαφωνίες τους», είπε χθες  ο κ. Σκουρλέτης για τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μη μπορώντας να κρύψει ότι ένας επιπρόσθετος λόγος ανακίνησης του θέματος είναι και η προσπάθεια της κυβέρνησης να μην εμφανίζεται πολιτικά απομονωμένη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σκουρλέτης: Αποφασισμένη η κυβέρνηση για κατάτμηση της Β’ Αθήνας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">