ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κύριε Κοντονή τη Νότια και νοτιοανατολική Αττική την απαξιώνεται ;

Με βασικό δεδομένο τα δύο νέα πρωτοδικεία που εξήγγειλε ο υπουργός Στ. Κοντονής  σε ανατολική και δυτική Αττική , εμείς οι οποίοι από την δεκαετία του 90 ραδιοφωνικά αξιώναμε να υπάρξουν ενδογενείς δομές , Τοπικής Ραδιοφωνικής Ενημέρωσης ,  Δικαιοσύνης , καθώς και Υγείας , πεταγόμαστε συλλήβδην στον κάλαθο των αχρήστων από τη πλευρά της σημερινής κυβέρνησης ;

Του Γιάννη Κουρδομένου

Επί τέσσερα συναπτά έτη ως κυβέρνηση υπονομεύεται τις αιτήσεις μας για  αδειοδοτημένα τοπικά ( lower power ) ραδιοφωνικά μέσα , ενώ παράλληλα δεν διαπιστώνουμε ίχνος παρεμβάσεων αναφορικά και με τους τομείς δικαιοσύνης, και υγείας.

Στην νότια - νοτιοανατολική Αττική, εκτός από το Ασκληπιείο της Βούλας , το οποίο είναι ένα παλιό νοσοκομείο , δεν έχουν υπάρξει παρεμβάσεις της πολιτείας για τον τοπικό πληθυσμό ο οποίος αγγίζει το ένα εκατομμύριο πολιτών. 

Πρέπει να δοθεί έμφαση στους τομείς δικαιοσύνης , καθώς και υγείας , τουλάχιστον με εκσυχρονισμό στο Ασκληπιείο της Βούλας , και με ένα τοπικό πρωτοδικείο.

Είχε ''μαλλιάσει'' η γλώσσα μου επί σειρά ετών , μέχρι που έστησαν σειρά από καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις του τοπικού Ρ/Σ ώστε να βγάλουν από τη μέση τον ''ενοχλητικό'' 

Τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα Νότια και Νοτιοανατολικά προάστια Αττικής δεν έχουν φωνή ; Δεν γνωρίζουν τι υφίσταται επί δεκαετίες στη περιοχή μας ; Οι τοπικοί βουλευτές, όλων των κομμάτων, δεδομένου ότι επί 40 χρόνια δεν υπάρχουν παρεμβάσεις της Πολιτείας, από ποιους εκλέγονται και για ποιους λόγους ; Οι τοπικοί βουλευτές έχουν επαφή με την πραγματικότητα που βιώνει ο μέσος κάτοικος της κοινωνίας μας, η λόγω του γεγονότος , οι ίδιοι ως νεόπλουτοι , έχοντας τη δυνατότητα για ιδιωτικές κλινικές,  αδιαφορούν για το λαό ; 

1 ον ) Οι κάτοικοι Νότιας και Νοτιοανατολικής Αττικής , συνήθως είναι αναγκασμένοι αν έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας , να μεταφερθούν με το ασθενοφόρο επί μια ολόκληρη ώρα μέχρι τα Αθηναϊκά Νοσοκομεία. Αν αναφερθούμε και στην αναμονή του 166 , ( ασθενοφόρου ) , συνήθως ο ασθενής θα αποβιώσει αναμένοντας.

2 ον ) Επίσης, οι κάτοικοι Νότιας και Νοτιοανατολικής Αττικής , για μια τοπική δικαστική υπόθεση , είναι αναγκασμένοι επί μια δεκαετία σε πρωτόδικο βαθμό να πηγαινοέρχονται στην λεωφόρο Αλεξάνδρας λόγω απεργιών, διακοπής, βόμβας, αναβολής , κ.α.

3 ον ) Μεγαλύτερο κεφάλαιο το γεγονός να μην υφίσταται τριτοβάθμια εκπαίδευση στα Νότια προάστια Αττικής, και καταφανώς το εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο η Νέα Δημοκρατία.

Να το κρούσουμε σε κώδωνες ;

Η αποστέρηση Τοπικών Αδειών Ραδιοφωνίας στα Νότια προάστια, σε αριστερούς και σοσιαλιστές, από τις κυβερνήσεις του παρελθόντος , οδήγησε σε μια μετεξέλιξη το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, να έχει τον πλήρη έλεγχο χειραγώγησης - χειραφέτησης της τοπικής μας κοινωνίας από τα γνωστά ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ. 

Στο συγκεκριμένο τομέα ως ΣΥΡΙΖΑ έχετε αποτύχει παταγωδώς , σύμφωνα όσων τελούν σε ισχύ στους Ο.Τ.Α της περιοχής μας , στους οποίους δεν υφίσταται ούτε μια αριστερή διοίκηση, ούτε ένα δημοτικό μέσο ραδιοτηλεόρασης , ειδικότερα στον πλούσιο δήμο Γλυφάδας, καθώς ούτε ένα αμιγώς τοπικό Ιδιωτικό ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ μέσο ενημέρωσης. Σαφώς υφίστανται τα δεξιά μέσα του Αλαφούζου στο Φάληρο, και τα ακροδεξιά του Καρατζαφέρη στην Καλλιθέα.

Με δεδομένη επί 31 χρόνια τη διαπλοκή ΝΔ και Αλαφούζων - ιδιοκτητών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ,  αναμένατε κάτι καλύτερο σε επίπεδο φοιτητικών εκλογών ;

Δεν υπήρξε ίχνος ενδιαφέροντος για ένα ζήτημα καθαρά δημοκρατίας από τη πλευρά της κυβέρνησης , ενώ αρκετά τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνουν μισθούς και αξιώματα και πέρα βρέχει ! Θα σας σηκώσει η ΑΥΓΗ , το Κόκκινο , και η Ε.Ρ.Τ σε κοινωνικό επίπεδο ;

Χρειάζονται περισσότερα , και περισσότερη προσπάθεια από τη πλευρά της κυβέρνησης. Σας καλούμε ως κυβέρνηση να εξετάσετε όσα αναφέρονται, και καλούμε δημόσια το κυβερνών κόμμα - ΣΥΡΙΖΑ - και την ηγεσία του να εξετάσει ενδελεχώς τα πεπραγμένα των τοπικών κομματαρχών στα νότια - νοτιοανατολικά προάστια Αττικής, διότι πλειάδα συμπολιτών μας αναφέρεται σε ''αριστερούς με δεξιές τσέπες,  νοοτροπία, καθώς και πρακτικές''.

Οδηγείστε στην αυτοκαταστροφή , και μάλιστα στο 100% , λόγω των τοπικών κομματαρχών σας , της απληστίας , της πλεονεξίας , και της ιδιοτέλειάς τους. Οι ''δεξιές τσέπες'' τους γεμίζουν από δέκα μεριές, ενώ για την κοινωνία αδιαφορούν επιδεικτικά. Προεκλογικά είμαστε στο ''εμείς'' , σήμερα είναι αποκλειστικά στο ''εγώ'' τους.

Δύο νέα πρωτοδικεία στην Αττική το 2019

Δύο νέα πρωτοδικεία, που θα έχουν στεγαστεί στην ανατολική και τη δυτική Αττική, μέσα στο 2019, προανήγγειλε ο υπ. Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, κατά την επίσκεψή του στην Ευελπίδων.

Τη λειτουργία, μέσα στο 2019, δύο νέων πρωτοδικείων, σε ανατολική και δυτική Αττική, προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Συνοδευόμενος από τον γγ του υπουργείου, Δημήτρη Παπασπύρου, ο κ. Κοντονής μετέβη το πρωί στα δικαστήρια, όπου συναντήθηκε με τους επικεφαλής της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, και του Πρωτοδικείου, Ελευθεριο Γεωργίλη, καθώς και με εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων.

Ο υπουργός δήλωσε ότι είναι αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης το «σπάσιμο» του Πρωτοδικείου με νομοθετικες διαδικασίες, που θα ξεκινήσουν εντός του έτους, ώστε τα δύο νέα δικαστήρια να στεγαστούν και να λειτουργήσουν το 2019. Όπως, επίσης, είπε, εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη δικαστική αστυνομία. Ανακοίνωσε, δε, την ολοκλήρωση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ για την στελέχωση κενών θέσεων στο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία.

Όσον αφορά τη δημιουργία των δύο νέων πρωτοδικείων, ο κ. Κοντονης δήλωσε: «Είναι αμετάκλητη η απόφαση της κυβέρνησης για τη διάσπαση του πρωτοδικείου και της εισαγγελίας της Αθήνας. Ήδη, με το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή, θα καθοριστεί ο τρόπος επιλογής της έδρας των δύο πρωτοδικείων. Αυτός ο υδροκεφαλισμός που επικρατεί εδώ και χρόνια κατά έναν παράλογο τρόπο στο πρωτοδικείο αθηνών, μοναδικό παραδειγμα στην Ευρώπη, θα σταματήσει... Εκτιμώ ότι μέσα στο 2018 θα έχουμε τελειώσει τη διαδικασία της εξεύρεσης κτιρίων που θα στεγάσουν τα νέα πρωτοδικεία ανατολικής και δυτικής Αττικής και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2019».

Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τη δικαστική αστυνομία, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρίνησε ότι σε αυτό θα περιλαμβάνονται και διατάξεις για τη συνδρομή εξειδικευμένου επιστημονικου προσωπικού σε μεγάλες ποινικές υποθέσεις. Είπε: «Μου έχει παραδοθεί το νομοσχέδιο για τη δικαστική αστυνομία και πιστεύω ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα εχει ψηφιστεί. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται και διατάξεις που θα αφορούν επιστημονικό προσωπικό, για παράδειγμα ανακριτές διαφθοράς, που θα επεξεργάζονται ζητήματα σε υποθέσεις που χρειάζονται ειδικές γνώσεις. Αλλά και η στελέχωση της δικαστικής αστυνομίας με προσωπικό που θα αναλάβει κατά κύριο λόγο αστυνομικά καθήκοντα, είναι κάτι το οποίο έχει κριθεί πολλαπώς και απ΄όλες τις πλευρές θετικό. Θα αρχίσει η υλοποίηση βήμα βήμα και σταδιακά. Δε θα υλοποιηθεί στο συνολό του για το σύνολο της επικράτειας, έχουμε κατά αρχάς σκοπό να υλοποίησουμε το σχέδιο στα τρία μεγάλα δικαστήρια της χώρας: ΑΘήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη».

Για τις προσλήψεις νέου προσωπικού στα δικαστήρια, ο υπουργός είπε: «Ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ και ήδη διορίζονται με γρήγορες διαδικασίες οι πρώτοι δικαστικοί υπάλληλοι στο πρωτοδικείο και την εισαγγελία για να πληρωθούν τεράστια κενά, τα οποία υπήρχαν χρόνια».

Ο κ. Κοντονής ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τους δικαστικούς υπαλλήλους της εισαγγελίας και του πρωτοδικείου για το έργο που παρέχουν, για τις τεράστιες, όπως είπε, προσπάθειες που καταβάλλουν με τρομερό φόρτο εργασίας που ξεπερνά πολλές φορές το ανθρώπινο μέτρο. Ευχαρίστησε ακόμη τους δικαστές για το μέρισμα που συγκεντρώνουν από τις διαιτησίες, το οποίο διαθέτουν για τη βελτίωση υποδομών του πρωτοδικείου και της εισαγγελίας. Τέλος, εξέφρασε ευχαριστίες στο υπουργειο Εθνικής Άμυνας για την συμβολή του στην ολοκλήρωση, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, έργων αποκατάστασης των κτιρίων. «Δηλαδή, με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τον Έλληνα φορολογουμενο και στον συντομότερο δυνατό χρόνο, έχουν γίνει βελτιωτικές παραμβάσεις στα κτίρια και σε μεγάλο βαθμό, θα έλεγα, έχει αλλαξει η εικόνα των δικαστηρίων στην Αθήνα» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κύριε Κοντονή τη Νότια και νοτιοανατολική Αττική την απαξιώνεται ; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">