ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση στηρίζει τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών

Το τέλος επί των ηλεκτρονικών συσκευών είναι νόμος του κράτους και εφαρμόζεται, υπογραμμίζει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τον καθορισμό τέλους στις κινητές ηλεκτρονικές συσκευές.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τονίζει επίσης, ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει στηρίξει και συνεχίζει, όσο καμία άλλη, τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, τα οποία πρέπει να διασφαλιστούν.

Ο Νίκος Παππάς υπογραμμίζει ακόμη ότι πρέπει να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πορεία προς τον αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού ΨΗΠΤΕ έχει ως εξής:

«Αυτή η κυβέρνηση έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει όσο καμία άλλη κυβέρνηση, μέσα μάλιστα σε δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών.

Συγκεκριμένα:

α. Διασφάλισε νέους πόρους και έδωσε νέα κίνητρα, μέσω του ΠΔΕ, για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων.

β. Προσέφερε εργαλεία για τον εντοπισμό της λογοκλοπής στο διαδίκτυο, στα μέλη του Μητρώου Online Media.

γ. Ανακοινώνει άμεσα τις λεπτομέρειες του σχεδίου για τη στήριξη του Τύπου.

δ. Σε επίπεδο Ευρώπης, δε, έδωσε τη μάχη και την κέρδισε για την επιβολή τέλους στις επιγραμμικές πλατφόρμες (τύπου Netflix) και για την ποσόστωση του 30% (τουλάχιστον) για το ευρωπαϊκό περιεχόμενο, με σκοπό την ενίσχυση των δημιουργών και των ανεξάρτητων παραγωγών.

ε. Στήριξε εκδότες και δημιουργούς στη δικαστική διαμάχη με την Google.

Το τέλος επί των ηλεκτρονικών συσκευών είναι νόμος του κράτους και εφαρμόζεται.

Η δίκαιη αμοιβή των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών θα διασφαλιστεί. Μελλοντικές αλλαγές στη νομοθεσία δεν θα πρέπει να μεταβάλουν το συνολικό της ύψος.

Κατά τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να εξασφαλιστεί και η απρόσκοπτη πορεία προς τον αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας.

Πάντα υπάρχουν τρόποι ώστε να υπηρετούνται με συνέπεια και οι δύο παραπάνω ανάγκες» καταλήγει η δήλωση του υπουργού ΨΗΠΤΕ.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Εμείς διαπιστώνοντας ότι αρκετές φορές μας κλέβουν το περιεχόμενο , είτε άρθρα μας, είτε βίντεο , είτε φωτογραφίες , δεν γνωρίζουμε πως μας προστάτεψε η κυβέρνηση , και άλλωστε ήταν ο βασικός λόγος που εν συνεχεία ακολουθούμε και εμείς το εν λόγω ''σύστημα'' , εκτός των δικών μας άρθρων , ύλης.

Επιπροσθέτως σήμερα , όποιος η οποία επιθυμεί ανεβάζει μια σελίδα και κλέβει κατά το δοκούν την ύλη από τα sosial media όλων των υπολοίπων , και ειδικότερα αιρετών , βαφτίζεται εφημερίδα , πρακτορείο ειδήσεων (!!) , και αντί να υπάρξει η παρέμβαση του αρμόδιου φορέα - υπουργείου , αιρετοί - πολιτικοί για ευνόητους λόγους στηρίζουν τα εν λόγω !!!

Κύριε Παππά πλην του ΑΠΕ - ΜΠΕ έχουμε και άλλα πρακτορεία ειδήσεων στο Ν.Αττικής ; Όσοι και όσες δηλώνουν πρακτορεία ειδήσεων τι πράττουν κ. υπουργέ ; Πως προστατεύεται ως αρμόδιο υπουργείο τους πολίτες ; 

Επίσης, εμείς δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα νέα κίνητρα, μέσω του ΠΔΕ, για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων, και υπάρχει μια μοναδικότητα.

Σε εμάς , αρκετούς πρωτοπόρους των FM τελέστηκαν μια σειρά από διώξεις - κατασχέσεις , και μάλιστα εντελώς αναίτια , άρα πρέπει να γυριστεί όσο ζουν αρκετοί από αυτούς τους ανθρώπους η αληθινή Ιστορία του χώρου, και της μετέπειτα Ιδιωτικής και Δημοτικής Ραδιοτηλεοράσεως.

Ως κόμμα κ. Παππά δηλώνεται ''Ριζοσπαστική Αριστερά'', και όντας ριζοσπάστες σε όσα έχουν επικρατήσει στη χώρα μας από τις κυβερνήσεις του παρελθόντος , δεν γνωρίζουμε που υπάρχει υπόσταση ριζοσπαστισμού και αριστεράς.

Τις lower power τοπικές ΑΔΕΙΕΣ τις οποίες μας αποστέρησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έπειτα από πλήρεις φακέλλους, θα τις δώσετε ως κυβέρνηση , η θα εξαντλήσετε τη πενταετία με υπηρέτηση διαπλεκόμενων ;

Δεν έχει αποδειχθεί κ. Παππά ότι η κυβέρνηση στηρίζει τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών , διότι είμαστε οι ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ των FM , και εν γένει όσων ακολούθησαν στη χώρα μας , άρα οι δημιουργοί της μετεξέλιξης, και είμαστε έπειτα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκτός του χώρου στον οποίο πρωτοστατήσαμε ! 

Σας καλούμε όσο βρίσκεται στη ζωή ο Διονύσης Σαββόπουλος , να κληθεί συνεργείο της ΕΡΤ να γυρίσει ντοκιμαντέρ , αναφορικά με το πότε έγινε η μετάβαση της κρατικής ραδιοφωνίας στα FM , και με ποιους συνομιλούσε ο Διονύσης στις εκπομπές του. 

Είναι γνωστό ότι ποτέ δεν συμβιβάστηκα και δεν έγινα κατεστημένο , ενώ στον αντίποδα λυπάμαι τα νέα παιδιά , τα οποία λόγω οικογενείας και παλιών καταβολών , ( Ρουσφέτι, Μπαξίσι, Τσιράκι ), γίνονται πέραν του δέοντος συντηρητικά και πισωγυρίζοντας τη μετεξέλιξη , διότι αρέσκονται στον παλαιοκομματισμό , και την κλεπτοκρατία , αρκεί να εξασφαλίσουν μια θεσούλα στο Ελληνικό Δημόσιο. 

Τέλος, γίνεται πολύς ντόρος σχετικά με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από τους Τούρκους, και λόγω τηλεοπτικής και μιντιακής προπαγάνδας διαπιστώνουμε τον επηρεασμό χιλιάδων πολιτών , κυρίως γυναικών, οι οποίες περισσότερο ασχολούνται με όσα τους κάνουν πλύση εγκεφάλου από τα μίντια παρά με την οικογένειά τους , τους γείτονές τους, και τους συμπολίτες τους. 

Ο παππούς μου πολέμησε τους Τούρκους και έμεινε επτά χρόνια σε φυλακή της Τουρκίας , και απ' όσα μου είχε διηγηθεί , όταν επέστρεψε στην πατρίδα , κανείς δεν ενδιαφέρθηκε !!! Και αυτός νέος άνθρωπος ήταν,  πολέμησε τρία χρόνια τους Τούρκους και έμεινε κρατούμενος 7 χρόνια. Έχασε δέκα χρόνια ζωής, ενώ στη σύγχρονη Ελλάδα εμείς χάσαμε τέσσερις δεκαετίες , και τρεις με καθολικότητα πολιτικοοικονομικής ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ .

Γ.Κ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ν. Παππάς: Η κυβέρνηση στηρίζει τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">