ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ομιλία του υφυπουργού εξωτερικών κ. Κουίκ - Ενισχύεται η οικονομική και εμπορική συνεργασία με Βοσνία - Ερζεγοβίνη

«Η Ελλάδα, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προχωρά στη δραστηριοποίηση στην Ελληνική πρεσβεία στο Σεράγεβο, του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, με την τοποθέτηση υπαλλήλου του αρμοδίου κλάδου (ΟΕΥ). Αυτό, θα ενδυναμώσει τη διμερή συνεργασία μας με την Βοσνία & Ερζεγοβίνη ανέφερε ο υφυπουργός κ.Τέρενς Κουίκ.  

Το θετικό εμπορικό ισοζύγιο με βάση την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (€80 εκατομμύρια εξαγωγές, €12 εκατομμύρια εισαγωγές), είναι αντιληπτό ότι επιδέχεται τεράστια περιθώρια βελτίωσης, προς όφελος και των δύο χωρών».

Αυτό τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ.Τέρενς Κουίκ στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην Επιχειρηματική Συνάντηση Ελλάδας - Βοσνίας & Ερζεγοβίνης, που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του ΣΕΒ, παρουσία του Αντιπροέδρου και Υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων της Β&Ε κ. Mirko Šarović και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Igor Crnadak.

Στο περιθώριο αυτής της διακρατικής επιχειρηματικής συνάντησης, ο ΥΦΥΠΕΞ αντάλλαξε με τους κκ Šarović και Crnadak απόψεις, για θέματα που σχετίζονται με τον χώρο της Βαλκανικής.

Και οι τρεις παρέστησαν στην υπογραφή MoU μεταξύ ΣΕΒ και του Επιμελητηρίου Εξωτερικού Εμπορίου της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης.

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Κύριε Κουίκ δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε άλλο την κυβέρνηση, διότι παρακάμπτει το δίκαιο. Όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αξίωσε από εσάς την δημιουργία της ΕΡΤ 3, εμείς αξιώσαμε από την κυβέρνηση την δημιουργία της ΕΡΤ 4,  και μας το αρνήθηκαν.

Η δημιουργία τέταρτου δημόσιου μέσου αποτελούσε αίτησή μας από το 2004 στην κυβέρνηση του ανιψιού Καραμανλή , και αντί της πλήρωσης των αιτήσεών μας δεχτήκαμε διώξεις - κατασχέσεις του τοπικού μας Ραδιοφωνικού σταθμού !!

Μια παρέμβασή σας θα ήταν καθοριστικής σημασίας διότι στα νοτιοανατολικά προάστια δεν υφίσταται ούτε ένα αμιγώς τοπικό μέσο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ομιλία του υφυπουργού εξωτερικών κ. Κουίκ - Ενισχύεται η οικονομική και εμπορική συνεργασία με Βοσνία - Ερζεγοβίνη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb