ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στην Τυφλίδα ο Υφυπουργός κ.Τέρενς Κουίκ ώς εκπρόσωπος της Ελλάδας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ επισκέφτηκε την Τιφλίδα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην επίσημη τελετή για τον εορτασμό της 100 ης επετείου από την ανακήρυξη της Πρώτης Δημοκρατίας της Γεωργίας. 

Στην τελετή παρέστησαν οι Αρχηγοί Κρατών και Υπουργοί Εξωτερικών από πολλές χώρες.

Με αφορμή την επίσκεψή του στη Γεωργία, ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Mikheil Janelidzeκ και με τον ομόλογό του Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Διασποράς, κ. Zviad Gonadze.

Επίσης, είχε συνάντηση εργασίας, τόσο με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γεωργίας, όσο και με ομογενείς εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διδάσκουν την Ελληνική στη Γεωργία.

Με το Πρόεδρο της Πολωνίας κ.Αντρέι Ντούντα συνομίλησε στο πούλμαν των επισήμων , πριν τις εκδηλώσεις στη Τιφλίδα για τα 100 χρόνια της Γεωργίας.

Με το Πρόεδρο της Αρμενίας κ. Armen Sarkissian ο κ. Κουίκ μίλησε στη Τιφλίδα για τα θέματα των Διασπορών μας. Τον ενημέρωσε για τα μέχρι τώρα βήματά της χώρας μας στη τριμερή που ''έχουμε'' με Αρμενία & Κύπρο με τον κ. Φώτη Φωτίου. Περιμένουμε την εξ ίσου καλή συνεργασία με τον νέο αρμόδιο υπουργό Mkhitar Hayrapetyan όπως αναφέρει ο Υφυπουργός.

Συνάντηση στη Τυφλίδα είχε ο ΥΦΥΠΕΞ Τ.Κουίκ με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ Γεωργίας κ.Mikheil Janelidze. Επίσης, συζήτηση για τις θετικές διμερείς σχέσεις των χωρών μας, και ανταλλαγή απόψεων για την τρέχουσα διεθνή επικαιρότητα.

Επισήμανση του ''Γ.WEB'': Το ''έχουμε'' δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα , διότι έχετε , και εμείς επί τρία και πλέον χρόνια είμαστε ''απ'έξω'', χωρίς μέριμνα του Μαξίμου , καθώς και του αρμοδίου Υπουργού Νίκου Παππά , για μια δημόσια πολυφωνική - πλουραλιστική δομή στα ερτζιανά στα Νότια προάστια Αττικής.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στην Τυφλίδα ο Υφυπουργός κ.Τέρενς Κουίκ ώς εκπρόσωπος της Ελλάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">