ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού θα συμφωνήσω για κατάτμηση της Β' Αθηνών

H ΝΔ δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε επιμέρους συνάντηση ή συζήτηση για το θέμα της κατάτμησης της Β' Αθήνας μέχρι να απαντήσει επισήμως η κυβέρνηση στην σαφή πρότασή του κόμματος για την χορήγηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών.

Οι ίδιες πηγές κατηγορούν τον κ. Σκουρλέτη πως επιθυμεί να ανοίξει τη συζήτηση για επικοινωνιακούς λόγους.

Υπενθυμίζεται ότι, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης καλεί τα κοινοβουλευτικά κόμματα -πλην της Χρυσής Αυγής- σε διακομματική συνάντηση εργασίας για την παρουσίαση της πρότασης για την κατάτμηση των πολύ μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Αττική (πρώην «υπόλοιπο») και η Β' Αθηνών.

Το σχετικό ραντεβού ορίστηκε για την προσεχή Πέμπτη 17 Μαΐου στις 13:00, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Εν τω μεταξύ η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της, επεσήμανε ότι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως τη διατύπωσε χθες σε συνέντευξή του, είναι να ψηφιστεί η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών -ιδίως της Β' Αθήνας- και ταυτόχρονα να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους, στις πρεσβείες και τα προξενεία της χώρας στο εξωτερικό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε διατεθειμένος να συμφωνήσει στο «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών, ειδικά της Β’ Αθήνας, με την προϋπόθεση να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες του εξωτερικού.

«Ας έρθει τώρα στη Βουλή να ψηφίσουμε και τα δύο μαζί. Χρειάζονται 200 ψήφοι και ο νόμος μπορεί να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη στο «Βήμα».

«Εφόσον ο κ. Τσίπρας θέλει να ανοίξει το θέμα, δεν έχει παρά να στηρίξει την πρότασή μας, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες που κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους. Θεωρώ το ζήτημα αυτό μείζον. Αν τολμά, να έρθει στη Βουλή να το κάνουμε παρέα», πρόσθεσε.

Τοποθέτηση του Γιάννη Κουρδομένου: Έπειτα από τη ταλαιπωρία 31 ετών, αν παρέα η αντιπολίτευση με την κυβέρνηση δεν μας παρέχει τις Ραδιοφωνικές άδειες στη Γλυφάδα , ώστε να επαναλειτουργήσουμε , εμείς θα κλειδώσουμε το δημαρχείο Γλυφάδας.

Να δοθούν άμεσα οι άδειες λειτουργίας του ΡΑΔΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑ και του ΓΛΥΦΑΔΑ FM , όπως επιτάσσει το Ελληνικό Σύνταγμα και η κείμενη νομοθεσία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού θα συμφωνήσω για κατάτμηση της Β' Αθηνών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">