ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ρουβίκωνας: Κάθαρμα ο δήμαρχος Τήνου και κηφήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Ρουβίκωνας  χαρακτηρίζει «κάθαρμα» το δήμαρχο Τήνου και «κηφήνα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίσης, σχολιάζει την απόφαση του εισαγγελέα να ασκήσει έφεση κατά της απαλλακτικής απόφασης.

Επανεμφάνιση έκανε ο Ρουβίκωνας, με αφορμή την απόφαση του εισαγγελέα να ασκήσει έφεση κατά της αθώωσης 8 μελών της ομάδας για την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου.

Σε ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της αναρχικής ομάδας επισημαίνουν ότι η άσκηση έφεσης δείχνει ότι «η αστική δικαιοσύνη δεν εμπιστεύεται ούτε και αποδέχεται τις αποφάσεις των δικών της παιδιών», ενώ θεωρεί ότι το μήνυμα που δίνει η συγκεκριμένη ενέργεια είναι ότι «όποιος έχει φωνή ή ακόμα περισσότερο δράση που ενοχλεί το Βαθύ κράτος,θα διώκεται μέχρι να καταδικαστεί».

«Η νέα αυτή τακτική του κράτους να δικάζει ξανά και ξανά τους αγωνιστές,δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη», προειδοποιούν, ενώ κάνουν ειδική αναφορά στον Τάσο Θεοφίλου που έχει κληθεί εκ νέου από τις δικαστικές αρχές.

«Κηφήνας ο Μητσοτάκης, κάθαρμα ο δήμαρχος Σύρου»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα αναφέρει:

«Πρόσφατα ενημερωθήκαμε πως ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Α.Πούλιος,αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμα του για έφεση,κατά της απαλλακτικής απόφασης που λάβαμε από το Πρωτοδικείο Σύρου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ενημερωθήκαμε και εμείς οι ίδιοι από την έκθεση εφέσεως του εν λόγω αιρετού, “Τα στοιχεία δεν αξιολογήθηκαν ορθώς από το Δικαστήριο,με αποτέλεσμα την εσφαλμένη απόφαση της διαδικασίας”.Όπως ακούμε και βλέπουμε πλέον ξεκάθαρα,η αστική δικαιοσύνη δεν εμπιστεύεται ούτε και αποδέχεται τις αποφάσεις των δικών της παιδιών. Δεν μπορούμε να πούμε πως εκπλησσόμαστε απ' την εν λόγω εξέλιξη,πόσο μάλλον όταν πριν λίγες εβδομάδες καλέστηκε ξανά σε δίκη ο σύντροφος,Τάσος Θεοφίλου. Χωρίς καμία πρόθεση να παραλληλίσουμε τις υποθέσεις και την βαρύτητα τους,λαμβάνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι όποιος έχει φωνή ή ακόμα περισσότερο δράση που ενοχλεί το Βαθύ κράτος,θα διώκεται μέχρι να καταδικαστεί. Η υπόθεση του Τάσου είναι ενδεικτική για το τι μπορεί να κάνει η δικαιοσύνη όταν σε θεωρεί εχθρό της.

Επιστρέφοντας στα δικά μας, μαθαίνουμε από τον εισαγγελέα, πως “εισήλθαμε παράνομα σε κατάστημα δημοτικής υπηρεσίας και προκαλέσαμε διακοπή της ομαλής λειτουργίας”. Ουσιαστικά μας λέει πως οι δημοτικές υπηρεσίες δεν είναι ανοικτές για το κοινό όπως προβλέπεται,αλλά και ότι διεκόπη η λειτουργία του δήμου γιατί απασχολήσαμε για 5 λεπτά την αντιδήμαρχο Δεληγιάννη Αναστασία. Οι γελοιότητες και τα ψέματα τους δεν μας προξενούν καμία εντύπωση πλέον,αφού μάθαμε να ζούμε με αυτά και να τα αντιμετωπίζουμε. Ωστόσο θεωρούμε πως αυτή τη φορά ξεπέρασαν και τον ίδιο σιχαμένο εαυτό τους,καθώς μας καλούν να ξαναδικαστούμε γιατί είχαμε το θράσος να διαμαρτυρηθούμε για τον άδικο θάνατο δύο ανθρώπων της τάξης μας. Όπως προκύπτει από τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής και του εισαγγελέα,όταν εισέρχεται ο Ρουβίκωνας σε μια δημοτική αρχή προκαλείται διατάραξη ομαλής λειτουργίας και χάος,ενώ όταν πεθαίνουν εργαζόμενοι του Δήμου είναι απλά Δευτέρα.

Aς πάρουμε όμως τα πράγματα λίγο από την αρχή. Τη Δευτέρα στις 30 του Απρίλη,δύο εργαζόμενοι στη καθαριότητα του δήμου Τήνου,σκοτώθηκαν από την πτώση απορριμματοφόρου,ενώ άλλος ένας κατέληξε στο νοσοκομείο. Σαν Ρουβίκωνας δεν έχουμε αυταπάτες. Για το λόγο αυτό σπεύσαμε στη νήσο της Τήνου,προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε πως δεν είναι ατυχήματα,είναι δολοφονίες με υπεύθυνους που έχουν όνομα και επίθετο...Τέτοιος είναι και ο Γιάννης Σιώτος, ο νέος δήμαρχος Τήνου,ψυχοπαίδι της ΝΔ και επί χρόνια μεγαλοδικηγόρος στις Κυκλάδες. Το εν λόγω κάθαρμα,όπως μας ενημέρωσε εντός των δικαστικών αιθουσών,τα απορριμματοφόρα δεν υποχρεούνται να περνάνε Κτέο,ενώ στην ερώτηση τι έπραξαν για τις οικογένειες των αποθανόντων,μάθαμε από την αντιδήμαρχο,πως διέγραψαν μία κλήση του μεγάλου υιού του νεκρού για να διευκολύνουν οικονομικά την οικογένεια. Φυσικά από το πανηγύρι υποκρισίας,δεν έλειψαν οι μεσίστιες σημαίες και η κατάθεση στεφανιών. Έλειψε όμως η απονομή δικαιοσύνης,η πρόληψη και επιβολή νέων μέτρων και κυρώσεων,ώστε να σταματήσουν επιτέλους να πεθαίνουν οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας.

Αφού λοιπόν πραγματοποιήσαμε τη παρέμβαση μας για όλους τους παραπάνω λόγους,δεχτήκαμε και τις συνέπειες της αστικής δικαιοσύνης,η οποία έπειτα από προτροπή του συνηγόρου και Αδερφού του δημάρχου,επέλεξε να μας κρατήσει και για 2η ημέρα,αυτή τη φορά στα κρατητήρια της Σύρου. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στο ότι μέλος της ομάδας συνελήφθη στην Αθήνα ,όπου και κρατήθηκε ως ότου μεταφερθεί στον εισαγγελέα Σύρου.

Παρ' όλα αυτά,το σαθρό κατηγορητήριο απέτυχε παταγωδώς να στοιχειοθετηθεί ,με αποτέλεσμα την απαλλακτική απόφαση του δικαστηρίου. Κάτι τέτοιο όπως φάνηκε εκ των υστέρων,προκάλεσε σειρά αντιδράσεων στους φιλελεύθερους κύκλους του δημάρχου. Ήδη από την πρώτη μέρα της σύλληψης μας,ο κηφήνας Μητσοτάκης έτρεξε να προσδώσει τα συγχαρητήρια του στο Σιώτο για τη πολιτική βούληση που επέδειξε. Πόσο μάταια θα ήταν όμως όλα αυτά,όταν τα δικά τους δικαστήρια μας κρίνουν αθώους;Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα και τη κλήση του εισαγγελέα εφετών να ξαναδικαστούμε για το θανάσιμο αδίκημα της ρίψης φυλλαδίων. Ο άνθρωπος που δεν κάλεσε ούτε έναν από εκείνους που οδήγησαν συστηματικά έναν λαό στην ανέχεια με πληθώρα κακουργημάτων,καλεί το Ρουβίκωνα για ένα πλημμέλημα. Η νέα αυτή τακτική του κράτους να δικάζει ξανά και ξανά τους αγωνιστές,δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη.

Κάθε φορά που θα πλήττονται οι άνθρωποι της τάξης μας,θα είμαστε εκεί.

Όπου και αν χρειαστεί να φτάσουμε,όσες φορές και αν χρειαστεί να δικαστούμε».

Επισήμανση του ''Γ'': Όσα αναφέρονται από τον Ρουβίκωνα είναι σαφή, όμως για άλλη μια φορά, καθίσταται παράλληλα σαφές το αυταπόδεικτο που έχουμε θέσει επανειλημμένα από τον ΓΛΥΦΑΔΑ WEB, καθώς επίσης επί χρόνια από τον κατασχεμένο ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005, και αυτό είναι οι ''γαλάζιοι'' δήμαρχοι - δημοτικές αρχές στο 80% των δήμων όλης της χώρας.

Για εμάς η ''αλλαγή διακυβέρνησης'' όταν συνοδεύεται από ''γαλάζιες'' τοπικές διοικήσεις , σε ολόκληρη τη χώρα , είναι ξεκάθαρο ότι δεν διαφοροποιεί το ελάχιστο , διότι έχουμε επισημάνει ότι όλα ξεκινούν από τον Δήμο , και εμείς στη πόλη της Γλυφάδας έχουμε την ιδιαιτερότητα επί αρκετά χρόνια της συνεργασίας πολλών και διαφόρων των οποίων εξυπηρετούνται οι προσωπικές και οικονομικές τους βλέψεις κατά της πλειονότητας των κατοίκων.

Η τοπική κοινωνία της Γλυφάδας είναι πλήρως εξοικειωμένη με τα φαινόμενα της συνεργασίας αιρετών από πολλά αστικά κόμματα - παρατάξεις, καθώς και με στελέχη εξωκοινοβουλευτικών κόμματων, οι οποίοι/ες διαπλέκονται, ενώ σύμφωνα με όσα αρνητικά ισχύουν οι κάτοικοι επί σειρά ετών συνολικά κρατούν σιγή ιχθύος. Είναι ο προωθημένος ''δεξιός πολιτισμός'' ο οποίος συντηρεί τα συμφέροντα των ημετέρων και των ετέρων κατά του τόπου και των δημοτών. 


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ρουβίκωνας: Κάθαρμα ο δήμαρχος Τήνου και κηφήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb