ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση Καμμένου - Τσίπρα για αναβάθμιση των F-16

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Πάνο Καμμένο είχε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

# Εμείς από το δικό μας μετερίζι έχουμε να αναφέρουμε: Κύριε Καμμένο γνωρίζεται να υφίσταται έστω και ένα ραδιοτηλεοπτικό στα νότιοανατολικά προάστια Αττικής στα οποία κατοικείται ;

Είναι αδιανόητο ότι χρησιμοποιήσατε τη κοινωνία ως βασικό όχημα ώστε να αναρριχηθείτε στην εξουσία μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, με φανφάρες κατά της διαπλοκής, ενώ είναι αυταπόδεικτο ότι επί τέσσερα χρόνια υπηρετείτε με το καλύτερο τρόπο η διαπλοκή και δεν έχει υπάρξει ίχνος ενέργειας για τις αδικίες κατά της κοινωνίας, και ειδικότερα στα Νοτιοανατολικά προάστια Αττικής.

RADIO GLYFADA & ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Καταχρηστικές διώξεις - Κατασχέσεις

Αναφορικά με την αναβάθμιση των F-16 τονίζεται ότι η Τουρκία εξοπλίζεται με F- 35, άρα κάτι πάει λάθος σε επίπεδο πολιτικής

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σχετικά με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών που είχε προηγηθεί με αντικείμενο τη συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16.

Νωρίτερα, στην Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής, επετεύχθη ισχυρή πλειοψηφία συμφωνίας επί της αρχής για την αναβάθμιση των F-16, όπως ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Μετά τη θετική γνώμη της ΝΔ στη Συμφωνία για την αναβάθμιση των F16, όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, συγκροτήθηκε μία ισχυρή πλειοψηφία συμφωνίας επί της αρχής και των λεπτομερειών της Συμφωνίας, και ενημέρωσε ότι όταν έρθει η αμερικανική απάντηση στο ελληνικό LOA (Letter of Agreement) θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της Επιτροπής για να συζητηθεί και η αμερικανική απάντηση.

Δεδομένης της κριτικής, τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και από τη ΔΗΣΥ, για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε να συγκροτηθεί το ΚΥΣΕΑ πριν ενημερωθεί η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων για την Συμφωνία, ο κ. Καμμένος στο περιθώριο της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών, ανέφερε: «Η ΝΔ θέλει τη Συμφωνία για την αναβάθμιση των F16. Διαφωνεί για τη διαδικασία, ότι δεν έγινε σωστά. Να ξανακάνουμε ΚΥΣΕΑ αύριο το πρωί. Βάζει διαδικαστικά θέματα επειδή έγινε πρώτα το ΚΥΣΕΑ. Πάμε από την αρχή. Νομικά είμαστε ασφαλείς. Να μην αφήσουμε παράθυρο σε οποιοδήποτε να αμφισβητήσει τη Συμφωνία».

Επίσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξοπλιστικών, Συμεών Μπαλής, ενημέρωσε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, εντός της συνεδρίασης, εξήγησε προς τους βουλευτές οι οποίοι έθιξαν θέμα διαδικασίας, ότι το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε αφενός έχοντας λάβει υπόψη του τις αρχικές τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής Εξοπλιστικών αφετέρου διότι έληγε η προθεσμία για την απάντηση, και γι΄ αυτό συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ έχοντας υπόψη τις αρχικές τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής.

Με τη λήξη της συνεδρίασης, τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ενημέρωσαν εκ μέρους της ΝΔ ο αρμόδιος τομεάρχης Βασίλης Κικίλιας, και εκ μέρους της ΔΗΣΥ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι οποίοι εξέφρασαν την επί της αρχής θετική τοποθέτηση των κομμάτων τους στη Συμφωνία, αφετέρου δήλωσαν τη διαφωνία τους με τη διαδικασία.

Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, φέρει ακέραια την ευθύνη για τη μη ορθή τήρηση της διαδικασίας ενημέρωσης και έκφρασης γνώμης από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για τη συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών F16 της Πολεμικής Αεροπορίας. Υπογραμμίζει επίσης, ότι ως και σήμερα δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις για τις λεπτομέρειες της Συμφωνίας, η ευθύνη υλοποίησης της οποίας βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Παρά ταύτα, θέτοντας πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας και της Πολεμικής Αεροπορίας, η ΝΔ εκφράζει την σύμφωνη γνώμη επί της αρχής για την Συμφωνία αυτή.

«Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε θέσει θέμα διαδικασίας, όχι θέμα ουσίας. Την αναβάθμιση των F16 τη θεωρούμε απαραίτητη για τη χώρα, ωστόσο η διαδικασία δεν τηρήθηκε με βάση την πρόβλεψη του νόμου του 2011» είπε από την πλευρά της ΔΗΣΥ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.


Η Τουρκία με F-35

Την πρώτη του πτήση, προκειμένου να λάβει την πιστοποίηση πτητικής ικανότητας πραγματοποίησε σε αμερικανικό έδαφος, αεροσκάφος F-35 το οποίο ανήκει στην παρτίδα που αναμένεται εκτός άλλου απροόπτου να παραδοθεί στην Τουρκία στα τέλη Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, το σχέδιο πώλησης αεροσκαφών πέμπτης γενιάς στην Τουρκία από τις ΗΠΑ, συνάντησε εμπόδια, όταν ο Ερντογάν ανακοίνωσε συμφωνία με το Κρεμλίνο για την αγορά του συστήματος αεράμυνας S-400 κόστους 2,5 δις δολαρίων. 

Οι ΗΠΑ απείλησαν με ματαίωση της συμφωνίας για τα αεροσκάφη.
Πρόσφατα κατατέθηκε νομοσχέδιο στην αμερικανική βουλή που απαγορεύει την πώληση των αεροσκαφών στην Τουρκία, ωστόσο ακόμα δεν έχει ψηφιστεί.
Η κατασκευάστρια εταιρεία Locheed Martin κατασκευάστρια έχει προσωρήσει κανονικά τη διαδικασία κατασκευής, του αεροπλάνου μένοντας πιστή στο αρχικό συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα, που προβλέπει την παράδοση των πρώτων F-35 στις 21 Ιουνίου.
Για το σκοπό αυτό χθες το πρώτο μαχητικό που έφερε φέρει το εθνόσημο της Τουρκίας πραγματοποίησε την δοκιμαστική πτήση με χειριστή τον Αμερικανό σμηναγό Tony Wilson.
Τις φωτογραφίες αναδημοσίευσαν και τα τουρκικά ΜΜΕ
Οι φωτογραφίες έρχονται λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Hurriyet» σύμφωνα με το οποίο, ο προγραμματισμός για την παράδοση και παραλαβή των αεροσκαφών προχωρά κανονικά «παρά τις προσπάθειες του Αμερικανικού Κογκρέσου να μπλοκάρει την προμήθεια τέτοιων όπλων στην τουρκική κυβέρνηση».

* Ενδέχεται σε μελλοντική φάση η Ελλάδα να κινείτε με ''ποδήλατα'' και η Τουρκία με ''διαστημόπλοια'' λόγω της αναβάθμισης της πλουτοκρατίας αντί της κοινωνίας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση Καμμένου - Τσίπρα για αναβάθμιση των F-16 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">