ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό - Αργυρούπολη: Εθελοντική δράση Let's do it Greece

Χιλιάδες κόσμου στην εθελοντική δράση Let's do it Greece με επίκεντρο τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Για μία ακόμα χρονιά, ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των πολιτών στη μεγάλη εθελοντική δράση για το Let's do it Greece στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, όπου χιλιάδες εθελοντές συντονίστηκαν στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, που φέτος τέθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, ήταν και φέτος στο επίκεντρο της Πανελλήνιας Δράσης, καθώς φιλοξένησε την κεντρική διοργάνωση, έχοντας ως στόχο την φροντίδα των αναδασώσεων και τον καθαρισμό του Υμηττού.

Με κεντρικό σύνθημα «Δίνουμε ζωή στο βουνό μας», εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών, έγιναν μια μεγάλη εθελοντική οικογένεια για την αναγέννηση του βουνού της πόλης μας. Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του ορεινού μετώπου, απομάκρυνση ξερών χόρτων και καμένων κορμών, δημιουργία βοτανόκηπων, πότισμα και φροντίδα των αναδασώσεων, περιποίηση των μονοπατιών, καλλιτεχνικές δημιουργίες, εκπαιδευτικά παιχνίδια, κατασκευές και ζωγραφική. Παράλληλα η Φιλοζωϊκή Παρέμβαση Ελληνικού-Αργυρούπολης έδωσε πολύτιμές συμβουλές στους συμμετέχοντες σχετικά με τα αδέσποτα αλλά και τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.

Επιπλέον στην φετινή δράση καθαρίστηκαν και ενεργοποιήθηκαν ακόμα δύο μικρές λίμνες στο περιαστικό μας δάσος, και αναδείχθηκε ο χώρος στα παλιά 'ανθεστήρια' με καθαρισμό και συμπληρωματική δενδροφύτευση προκειμένου να αποτελέσει έναν χώρο επισκέψιμο και καθαρό για όλους τους δημότες.

Τη δράση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Δήμαρχος Αργυρούπολης Δημήτρης Ευσταθιάδης, η βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Άννα Καραμανλή, ο γραμματέας τοπικής αυτοδιοίκησης της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Δ. Παπαγεωργίου, η Πρωταθλήτρια του τέννις Λένα Δανιηλίδου, η Πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Καστανάκης και πλήθος φορέων, ομάδων και συλλόγων.

Στα πλαίσια της δράσης ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε:

«Υπερήφανος για την πόλη μας και τους ανθρώπους της! Ήταν όλα υπέροχα και ως Δήμαρχος αισθάνομαι υπερήφανος για μια ακόμα φορά επειδή είδα χιλιάδες δημότες μας αλλά πολίτες από και από άλλους δήμους, όλων των ηλικιών να πλημμυρίζουν το βουνό μας ανταποκρινόμενοι στη πρόσκληση μας. Το βουνό που τους ανήκει και φυσικά το καθάρισαν, το φύτεψαν και το πότισαν με πολύ αγάπη και μεράκι, ιδίως τα παιδιά. Σύλλογοι, φορείς και σχολεία έδωσαν δυναμικό παρόν στην πανελλαδική δράση του Let's do it Greece που είχε επίκεντρο και φέτος τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης. Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ σε όλους, στους εργαζόμενους του Δήμου που κουράστηκαν πολύ, στον Νίκο Κιουση και στην ομάδα του και φυσικά στους συνεργάτες μου στη διοίκηση του Δήμου που αποδείξαμε στη πράξη τι σημαίνει πολιτική οργανωμένη για το βουνό , κυρίως όμως γιατί δικαιωθήκαμε με όλα όσα έχουμε πράξει ως Δημοτική Αρχή ώστε να δώσουμε ξανά ζωή στο παραμελημένο βουνό μας».

Ο Νίκος Κιούσης, Εθελοντής - Εμπνευστής του Let's do it Greece δήλωσε:

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις τα δυνατά συναισθήματα και όλες τις υπέροχες στιγμές από το μεράκι και την αγάπη του κόσμου για το βουνό μας. Βλέποντας την ανταπόκριση τόσων εθελοντών και το αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης προσπάθειας δε μπορούμε παρά να νιώθουμε χαρά και συγκίνηση. Στο πρόσωπο του Δημάρχου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, τους εργαζόμενους του Δήμου, το δημοτικό συμβούλιο και όλους τους αντιδημάρχους για την άριστη συνεργασία. Και φυσικά μεγάλο ευχαριστούμε προς όλα τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, το σώμα εθελοντών, την ομάδα δασοπροστασίας, την ένωση και τους συλλόγους γονέων,τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις εθελοντικές ομάδες, τα αθλητικά σωματεία, την πυροσβεστική, την αστυνομία, την τροχαία, τον στρατό, τον ΣΠΑΥ, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τους φορείς, τους μαθητές, τους φοιτητές και τους κατοίκους που ενώσαμε τις δυνάμεις μας για το βουνό που αγαπάμε. Σύνθημά μας είναι 1 μέρα συντονιζόμαστε και τις υπόλοιπες 364 μέρες συνεργαζόμαστε. Για τον λόγο αυτό, θα είμαστε συνέχεια στο βουνό για να διατηρήσουμε αυτό που καταφέραμε όλοι μαζί».

Πολύτιμη ήταν η συμβολή των χορηγών για την υποστήριξη της διοργάνωσης με υλικά και εξοπλισμό: Sanitas, Antipollution, Εκπαιδευτήρια Ζώη, Xρώματα Πολιτίδης, Eκπαιδευτικός Οργανισμός Ρόμβος, Ι Cafe Bar και Ξυλεμπορική Χανιωτάκης. Επίσης ευχαριστούμε τον εκπαιδευτή σκύλων Βασίλη Μπορομπόκα,από το κέντρο εκπαίδευσης σκύλων happydogs.gr, για τις πολύτιμες συμβουλές του.


Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Εμείς από το δικό μας μετερίζι οφείλουμε να επισημάνουμε καθώς και να θυμίσουμε ότι σε εποχές που δεν υπήρχε ούτε ο ΣΠΑΥ, ούτε εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας, καθώς και το Let's do it Greece , είχαμε θέσει πάμπολλες φορές ραδιοφωνικά τις θέσεις μας στην τοπική κοινωνία της Γλυφάδας, και ευρύτερα των νοτιοανατολικών προαστίων αναφορικά με τον Υμηττό ( βουνό ) .

Είναι σαφές ότι η συμβολή μας όσα χρόνια λειτουργούσε το τοπικό ραδιόφωνο ήταν σημαντική, διότι σειρά από ενεργοποιημένοι συμπολίτες μας ήταν η προστασία και η ασφάλεια εις βάρος των με δόλο καταπατητών, οι οποίοι επιχειρούσαν να αποσπάσουν μεγάλα φιλέτα του Υμηττού για οικοπεδοποίηση.

Σαφώς, έπειτα από σειρά διώξεων - κατασχέσεων και στο τέλος κλείσιμο του Ρ/Σ , σε τοπικό επίπεδο έκαναν την εμφάνισή τους πάσης φύσεως ''προστάτες''.

Το θέμα είναι ότι όσα χρόνια δεν λειτουργεί ο ΓΛΥΦΑΔΑ FM , τόσο η καταπάτηση του Υμηττού , στο κομμάτι της Γλυφάδας , όσο και οι πυρκαγιές , έχουν αυξητική τάση.

Τέλος, ο Γ. Κωνσταντάτος , ποτέ δεν μας παρείχε δημόσια μια σαφή θέση αναφορικά με το παντελές έλλειμμα ενδογενών τοπικών μέσων ραδιοφωνίας - τηλεόρασης στα νοτιοανατολικά προάστια. ( Εμείς ότι έχουμε να θέσουμε γίνεται δημόσια κ. Κωνσταντάτο, και ποτέ ''πίσω από τις κουρτίνες'' των δημαρχείων )

Όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια είχαν προταθεί από εμάς, και ειδικότερα στη Γλυφάδα, είναι γνωστό πόσοι και ποιοι ασχολήθηκαν , όμως πίσω από τη πλάτη μας. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό - Αργυρούπολη: Εθελοντική δράση Let's do it Greece Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb