ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O Πατούλης έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα

O κ. Πατούλης έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα , και είναι σαφές σύμφωνα με όσα δηλώνει , για την δημιουργική ανατροπή στους Ο.Τ.Α. Ποιοι θα κάνουν την δημιουργική ανατροπή στους Ο.Τ.Α κ. Πατούλη ; 

Είναι εφικτό από τις κομματικές διοικήσεις , καθώς και από επαγγελματικά στελέχη κομμάτων , να προκύψει μια ενδογενής  δημιουργική ανατροπή στους Ο.Τ.Α. με γνώμονα την πρόοδο της πόλης και όλων των δημοτών ;

Εμείς έχουμε τα πειστήρια ότι είναι ανέφικτο , διότι επί δεκαετίες διοικούν τα αστικά πολιτικά κόμματα τον Ο.Τ.Α Δήμος Γλυφάδας, και ουδέποτε συνέδραμαν τις σύννομες αιτήσεις μας , οι οποίες ποτέ δεν πέρασαν στο Δ/Σ του δήμου.

Η δικαιοσύνη , όπως ισχύει δεν μας καλύπτει , διότι ένα πλημμέλημα και λίγοι μήνες εξαγοράσιμοι εις βάρος ενός αιρετού ο οποίος επιλέγει να στηρίζει διαπλεκόμενα αντί των δημοτών της πόλης του δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, και δεν αποκαθιστά το δίκαιο.

Του Γιάννη Κουρδομένου

Προφανώς είτε σκόπιμα , είτε λόγω σχέσεώς του με τη ΝΔ , και συμπάθειας στην ακροδεξιά, παρακάμπτει το αυταπόδεικτο γεγονός μιας απαράδεκτης κομματικής δημοτικής διοικήσεως στο δήμο Γλυφάδας, η οποία επί τέσσερα χρόνια έχει καταλύσει τη νομιμότητα και δρα με γνώμονα τα συμφέροντα των κομματικών της και των ημετέρων της.

Η Αυτοδιοίκηση στο δήμο Γλυφάδας, αντί να λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα του τόπου και όλων των δημοτών ,  έχει εκπέσει σε συγκροτημένες ομάδες , εξυπηρέτησης και υπηρέτησης διαπλεκόμενων , τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με το δήμο.

Επί τέσσερα χρόνια οι παράνομες αποφάσεις έχουν ξεπεράσει τις 100 (!!!) οι οποίες σε ύψος χρηματικό υπερβαίνουν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα χρήματα όλων των δημοτών, με τον καταχρηστικό τρόπο διοικήσεως από μια κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας καταλήγουν στο μεγαλύτερο μέρος τους με απ' ευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, είτε ακόμα, με φωτογραφικές διατάξεις , επίσης σε ημέτερους της ΝΔ.

Η ''συμβολή'' σας στους Ο.Τ.Α

Σε πλήρη αντιδιαστολή με τον δήμο στον οποίο διοικείται , ( Μαρούσι ), στον οποίο βρίσκονται σειρά από ραδιοτηλεοράσεις του Ν.Αττικής, η συμβολή της ΝΔ στα νότια προάστια και τη Γλυφάδα είναι να μην υπάρχει ούτε ένας ( 1 ) τοπικός ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ σταθμός !!!

ΡΑΔΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Καταχρηστικές διώξεις - Κατασχέσεις - Δεκατέσσερα χρόνια ασυδοσίας, και παρανομιών στις σύννομες αιτήσεις μας στο δήμο Γλυφάδας.

Το παραλήρημα του προέδρου της ΚΕΔΕ αναφορικά με τον υπουργό και τους κωφούς , τους οποίους ως δεξιός θεωρούμε ότι προσβάλλει βάναυσα , διότι οι κωφοί επικοινωνούν μια χαρά μεταξύ τους.

Σε εκλογικούς λόγους που έχουν να κάνουν με τον πολιτικό σχεδιασμό του κυβερνώντος κόμματος για τα επόμενα χρόνια, αποδίδει την επιμονή του υπ. Εσωτερικών για την εφαρμογή της απλής αναλογικής στο εκλογικό σύστημα της Αυτοδιοίκησης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος και τη δημοσιογράφο Κ. Κατσαβού.

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι αυτή η επιμονή θα μπορούσε να είναι δικαιολογημένη εάν υπήρχε μία κανονικότητα στη χώρα. Ωστόσο «σε μία κοινωνία καταπονημένη από τα μνημόνια, με προβλήματα κοινωνικής συνοχής και εθνικά θέματα» όπως αναφέρει δεν είναι δυνατόν «να προκρίνονται εκλογικές σκοπιμότητες, όταν η χώρα έχει ανάγκη από μία δημιουργική ανατροπή στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους».

Σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου του υπ. Εσωτερικών για τη διοικητική μεταρρύθμιση «Κλεισθένης Ι», υπογράμμισε ότι «θέτει τις βάσεις για τη διάλυση και την ακυβερνησία των Δήμων», τονίζοντας πως αν εφαρμοστεί, η Αυτοδιοίκηση, που ήδη ασφυκτιά από την έλλειψη πόρων και αρμοδιοτήτων, δεν θα μπορεί να λειτουργεί υπέρ των πολιτών. 

Παράλληλα τόνισε πως το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, εξαρτά τη χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών από μικροκομματικούς στόχους, καθιερώνει υποκειμενικά κριτήρια στην κατανομή των εθνικών πόρων και αυξάνει την φορολογία των πολιτών, εντάσσοντας τη χρηματοδότηση της Υπηρεσίας Πρασίνου στα ανταποδοτικά.

Κληθείς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του κ. Σκουρλέτη ότι έγινε διάλογος και ότι οι Δήμοι αντιδρούν γιατί «ξεβολεύονται» ο κ. Πατούλης σημείωσε χαρακτηριστικά: Αποδείχθηκε ότι η συζήτηση που έγινε ήταν διάλογος κωφών, γιατί καμία από τις προτάσεις μας δεν έγινε δεκτή. Μάλλον ο κ. υπουργός έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και των καθημερινότητα των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης που δίνουν καθημερινά εξετάσεις στους πολίτες. Να υπενθυμίσω επίσης στον κ. Σκουρλέτη ότι οι «βολεμένοι» είναι αυτοί που πέτυχαν να έχουν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς τα τελευταία χρόνια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O Πατούλης έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">