ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ 2018 και ψεύτες υποκριτές

Είκοσι ένα χρόνια παρουσίας συμπληρώνει φέτος  το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα στην Ευρώπη στο είδος του. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα το μεταναστευτικό/προσφυγικό, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία στην Ελλάδα (αλλά και την Ευρώπη γενικότερα) περάσανε κυριολεκτικά από σαράντα κύματα. 

Μια παρουσία δυναμική που εξακολουθεί να λειτουργεί ως πόλος έλξης, συσπείρωσης και αλληλεγγύης όχι μόνο για τις μεταναστευτικές κοινότητες αλλά και για ευρύτερες κινηματικές συλλογικότητες, μια γιορτή της διαφορετικότητας και ταυτόχρονα της συνύπαρξης, της ετερότητας που γίνεται ενότητα ενόψει κοινών αγώνων και διεκδικήσεων.

Συναυλίες, ethnic και συλλογικές κουζίνες, παζάρι και ποικίλα καλλιτεχνικά δρώμενα πλαισιώνουν τις πολιτικές ομιλίες, συζητήσεις κι επαφές με Έλληνες και ξένους διανοητές και ακτιβιστές που διεξάγονται στη διάρκειά του, κάνοντάς το ελκυστικό για μικρούς και μεγάλους φίλους. Το κεντρικό σύνθημα του 21ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ «Αν έχουμε μια ελπίδα την οφείλουμε σε αυτούς που δεν έχουν καμία» συνοψίζει και φέτος τον πολιτικό προσανατολισμό του. 

H συγκυρία κατά την οποία διεξάγεται το φετινό φεστιβάλ μόνο ευτυχής δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Τα διάφορα μέτωπα πολεμικών συγκρούσεων πληθαίνουν διαρκώς με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να εκτοπίζονται και να βρίσκονται μετακινούμενοι προσπαθώντας να επιβιώσουν. 

Ο Ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός και το στοίχημα της ειρηνικής συνύπαρξης, η δίκη της ΧΑ και το αντιφασιστικό κίνημα, η Ισλαμοφοβία από φεμινιστική σκοπιά, η Αριστερά στην Ευρώπη σήμερα, οι «απαρτχάιντ» πολιτικές της ΕΕ στο προσφυγικό, σε μια Μεσόγειο που θυμίζει πια περισσότερο Νεκρά Θάλασσα, η σωφρονιστική εκδικητικότητα και η δικαστική βαρβαρότητα σε ένα «κράτος εξαίρεσης δικαιωμάτων», το μεσανατολικό σήμερα, οι αγώνες των εργαζομένων στη μνημονιακή εποχή όπως και εκείνοι για τα κοινά αγαθά (κατοικία, νερό, ρεύμα, δημόσιοι χώροι) είναι οι κύριες πολιτικές θεματικές του τριημέρου που πλαισιώνουν επίσης συζητήσεις περί τα εναλλακτικά εκδοτικά εγχειρήματα, τις καταλήψεις στέγης προσφύγων, τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο αλλά και επίκαιρες λοατ+ προβληματικές.

Ανάμεσά τους ζωντανές συναυλίες όπου θα συμμετάσχουν οι: Νατάσα Μποφίλιου, Imam Baildi, Angelika Dusk, Παντελής Κυραμαργιός & Πλέγμα, Βέβηλος, Άγνωστος Χειμώνας, Fer De Lance, dj set από Κ. Βήτα & Mikael Delta, Magnum, Cayetano, Sworr, Menta κι επίσης Team Fuego, Plaza Girls, Daisy Chain & Μαύρη Παλλίροια, Rationalistas, μουσικές, χοροί και τραγούδια από την Ήπειρο (Λαλητάδες), την Ικαρία αλλά και το Κουρδιστάν, το Αφγανιστάν και την Αφρική (Mandela Girls, Roze Wood, Martha Moreleon & Los Del Sure) καθώς και ρεμπέτικες μπάντες. 

Ένα στοίχημα με το οποίο κάθε χρόνο αναμετριέται το φεστιβάλ είναι η ενίσχυση της δικτύωσης και της επικοινωνίας με αντιρατσιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες στο εξωτερικό. 

Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν έκθεση αφισών από τον Μάη του '68 συνοδεία βίντεο και κινηματογραφικών στιγμιοτύπων, έκθεση φωτογραφίας από τους Μάριο Λώλο («Γυναίκα-πρόσφυγας») και Γιώργο Νικολαϊδη («Από-Τυπώματα Αστικού Τοπίου»), «φωτορεπορτάζ» από τη 14ήμερη απεργία πείνας των 14 μητέρων και πατέρων στην πλατεία Συντάγματος με αίτημα την οικογενειακή επανένωση (Νοέμβριος '17) καθώς επίσης έκθεση σκίτσων γνωστών δημιουργών για το προσφυγικό, παραχώρηση της Ένωσης Ελλήνων Γελοιογράφων. 

Tο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Πάρκο Γουδή από 29/6/2018 -1/7/2018

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Σειρά από ψεύτες - υποκριτές δηλώνουν ότι στηρίζουν το Φεστιβάλ κατά του ρατσισμού, ενώ είναι σαφές ότι ο ''ρατσισμός'' φέρει και τη δική τους σφραγίδα και μάλιστα στο εσωτερικό της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη έκφανση του ''Ρατσισμού'' είναι το ισχύον καθεστώς επί 33 συναπτά χρόνια στο Ν.Αττικής αναφορικά με τους Ιδιοκτήτες ΜΜΕ, και συγκεκριμένα Ραδιοτηλεοπτικών.

Το αδιάψευστο γεγονός στελέχη φερόμενων αριστερών κινημάτων, συλλογικοτήτων, κ.α., τα οποία το 2014 υπονόμευσαν τον πρωτεργάτη των FM κυμάτων στη χώρα μας, ώστε να βρεθούν σε ένα έδρανο του Δήμου Γλυφάδας, περικλείει την απόλυτη αλήθεια.

Ο Ρατσισμός δεν είναι αποκλειστικά εθνικοτήτων και χρώματος, είναι κατά κύριο λόγο κοινωνικό φαινόμενο συντεχνιών και των συμφερόντων τους κατά όσων αγωνίστηκαν για δημόσια αγαθά στην κοινωνία αντί στο μεγάλο κεφάλαιο.

Όσοι/ες το 2014 υπονόμευσαν τον δίκαιο αγώνα ενός πρωτεργάτη των ερτζιανών FM, ώστε να τύχουν περαιτέρω χρημάτων κ.α., είναι Ρατσιστές και Ρατσίστριες και μάλιστα χείριστου είδους. 

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις

14 χρόνια παρανομιών και αναλγησίας των αιρετών Γλυφάδας

27 χρόνια που η ΝΔ μας λήστεψε την ΑΔΕΙΑ λειτουργίας



Το αδιάψευστο γεγονός του πλουτισμού πολλών και διαφόρων οι οποίοι/ες έφτιαξαν τη ζωή τους με το δημοτικό χρήμα, ενώ στον αντίποδα στη πόλη της Γλυφάδας έχουμε συμπολίτισσες και συμπολίτες μας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, και το σύνολο παρατάξεων - κομμάτων στα έδρανα του Δήμου χωρίς ίχνος ενδιαφέροντος, επίσης δηλώνει Ρατσισμό. 

Έγχρωμη συμπολίτισσά μας, με δυο μικρά παιδιά , δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ο Δήμος Γλυφάδας επί τέσσερα χρόνια δεν έχει επιδείξει ίχνος ενδιαφέροντoς.

Επίσης, και μακροχρόνια άνεργοι συμπολίτες μας τελούν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα ρουσφέτια σε ημέτερους από τον Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και οι παρανομίες σε όλες τις ΑΙΤΗΣΕΙΣ μας δεν είναι ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ;

Αυτά δεν είναι Φαινόμενα ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ όσο πλουτίζουν τα στελέχη αστικών κομμάτων από το δημοτικό ταμείο ;

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ 2019 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ κατά ΤΩΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ 2018 και ψεύτες υποκριτές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">