ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κουβέλης: Δίκαιη ανάπτυξη με αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και κοινωνικά ισορροπημένη

«Το ζητούμενο αυτή την ώρα είναι να δρομολογηθεί σε στέρεες βάσεις η ανάπτυξη και για να γίνει αυτό πρέπει να είναι δίκαιη, να υπάρχει δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και κοινωνικά ισορροπημένη» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, και δεδομένου ότι το δήλωσε, εμείς από τη πόλη της Γλυφάδας τον καλούμε δημόσια να μας υποδείξει πως υλοποιείται.

Τονίζεται ότι από το 1977 έως και το 1991 είχαμε ένα πειρατικό ραδιόφωνο, το 1991 επιλέξαμε να ζήσουμε σύμφωνα των επιλογών μας και καταθέσαμε πλήρη φάκελλο - παράβολο - μελέτες για Ίδρυση, Εγκατάσταση, και Λειτουργία τοπικού Ρ/Σ. Η ΝΔ μαζί με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ δεν μας αδειοδότησε, επέδειξε τεράστιο ζήλο για εφοπλιστές και εργολάβους, έλαβε παράλληλα των εργολάβων ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, και εν συνεχεία δεχτήκαμε μια σειρά από διώξεις - κατασχέσεις.

Ανισόρροπη πολιτική και οικονομική πραγματικότητα

Μπορείτε δια μέσω του αρμόδιου Υπουργού, Νίκου Παππά να μας παρέχετε τα πειστήρια της κοινωνικά ισορροπημένης αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου, καθώς επίσης, πως μπορεί να προκύψει ανάπτυξη όταν η κυβέρνηση έχει μεταλλαχθεί σε νεοφιλελεύθερη υπηρετώντας όσα βρήκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με διαπλοκή λίγων οικογενειών, και καθολική ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου, είτε τήρησης όσων είχαν θεσπιστεί στον παρελθόντα χρόνο ; π.χ Ν.1730/87.

Σας καλούμε κ. Κουβέλη να πάτε μέχρι τα γραφεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, να συναντήσετε το στέλεχος ονόματι Σταμάτης Σκαμπαρδώνης, και να ερωτηθεί: πρώτον, αν είναι αργόμισθος του δημοσίου, δεύτερον, αν είναι πρόεδρος της ΜΚΟ που μοιράζει τις γαλάζιες σημαίες, τρίτον, αν βρίσκετε στο ΚΑΠΠΑ του Δήμου Γλυφάδας, τέταρτον, αν είναι ιδιοκτήτης τοπικής ενημερωτικής σελίδας, πέμπτον, ποια είναι τα πεπραγμένα του, όπως και του συνόλου των υπολοίπων για την τοπική κοινωνία της Γλυφάδας, και ειδικότερα όσων συμπολιτών μας αντιμετωπίζουν προβλήματα, και έκτον, πόσα αποκομίζει το μήνα, όπως και μια σειρά ακόμα ανάλογων στελεχών.

Όταν τελειώσετε την έρευνα την οποία σας υποδείξαμε αναρωτηθείτε: Υπάρχει ενδεχόμενο υπό αυτούς τους όρους Δίκαιης ανάπτυξης με αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και κοινωνικά ισορροπημένη ;

Βέβαιος ότι η συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ θα επικυρωθεί από την ελληνική Βουλή εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα συνεχίσουν να συμμετέχουν και να στηρίζουν την κυβέρνηση μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε πως οι πολιτικές δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως «προοδευτικές, ως κεντροαριστερές, εκείνες που έχουν ως αναφορά τους τη Σοσιαλδημοκρατία, οφείλουν να πάρουν τις αποφάσεις τους και άμεσα».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σύγκλισης των κομμάτων της Κεντροαριστεράς, ο κ. Κουβέλης σημειώνει πως «οι ευθύνες τους για το μέλλον της χώρας είναι μεγάλες. Και στον πολιτικό απολογισμό των επόμενων ετών το πρόσημο και το περιεχόμενο της πολιτικής πρέπει να είναι προοδευτικό».

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι στη χώρα μας υπάρχει «διπολισμός και όχι δικομματισμός», με τις δυνάμεις της Αριστεράς, του προοδευτικού και δημοκρατικού μετασχηματισμού της κοινωνίας από τη μια, και την πλευρά του άκρατου νεοφιλελευθερισμού από την άλλη.

Για την απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, δηλώνει ότι «σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τη χώρα και τον λαό μας, αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για το πέρασμα στη μεταμνημονιακή εποχή και την επιστροφή στην κανονικότητα».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κουβέλης: Δίκαιη ανάπτυξη με αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου και κοινωνικά ισορροπημένη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">