ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θεωρώ ότι οι Αμερικανοί είναι πιο έξυπνοι αναφορικά με την Ραδιοφωνία

Στην Ε.Ε θεσπίζονται πρότυπα αναφορικά με την Ραδιοτηλεόραση τα οποία δημιουργούν ένα μπάχαλο διότι πρέπει οι ''καταναλωτές'' να αγοράσουν μια σειρά από προϊόντα για κάτι δεδομένο το οποίο πρέπει να ισχύει εύκολα και για όλους.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Στη χώρα μας έγινε η τηλεοπτική μετάβαση, mpeg4, στην οποία η ΝΔ φρόντισε να δημιουργήσει τους προνομιούχους διαπλεκόμενους του Ν.Αττικής, τις πέντε οικογένειες, ορισμένες από τις οποίες ήδη έλαβαν εθνική τηλεοπτική άδεια. 

Στον αντίποδα η κυβέρνηση που θα έφερνε την δημοκρατία, την δικαιοσύνη, και την αλληλεγγύη, δημιούργησε νόμους εξυπηρέτησης των ιδίων οικογενειών και κυρίως της διαπλοκής.

Μερίμνησε και για την ψηφιακή μετάβαση DAB, ώστε να υπάρχει διεύρυνση της διαπλοκής, και να υποχρεωθούν οι πολίτες να διαθέσουν και άλλα χρήματα για αγορά καινούργιων ραδιοφώνων.

Τα ραδιόφωνα FM 88 - 108 MHZ δεν μπορούν να παίξουν ψηφιακά το DAB, και σαφώς ούτε τα κινητά τηλέφωνα τα οποία διαθέτουν ραδιοφωνικούς δέκτες, ενώ στον αντίποδα, ένα HD ραδιόφωνο παίζει και τους σταθμούς FM και τους ψηφιακούς σταθμούς HD στην ίδια μπάντα 88 - 108 MHZ.

Χωρίς πολλά λόγια , δείτε στη συνέχεια πως γίνεται στην Αμερική να συνυπάρχουν στα FM κύματα , 88 - 108 ΜΗΖ, και το αναλογικό ραδιόφωνο και το ψηφιακό Ραδιόφωνο HD. Επίσης, με το ίδιο ραδιόφωνο HD, ακούν και τους αναλογικούς και τους ψηφιακούς σταθμούς των AM κυμάτων, AM STEREO - DIGITAL, οι οποίοι ως ψηφιακοί έχουν την ίδια ποιότητα με τα FM και πολύ μεγαλύτερη ακτίνα μεταδόσεως.


Το επιχείρημα ότι με το DAB δεν θα απαιτείται μεγάλη ισχύς κατανάλωσης, όπως και ότι σε μια συχνότητα θα μπορούν να παίζουν πέντε σταθμοί , εμάς δεν μας πείθει, διότι αν το ζητούμενο είναι η εξοικονόμηση ενέργειας καταργούμε και τα FM και τα DAB και τα ραδιόφωνα θα παίζουν WIFI ψηφιακά και συγκεκριμένα στους 60 GHZ, και με τη δυνατότητα να παρέχονται από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για όλα τα κινητά τηλέφωνα, τους υπολογιστές, τα tablet, laptop, κ.α. , σε Υψηλή Πιστότητα HD DTS

Στους 60 GHZ ο διαμορφωτής ( exiter ) με τον πολυπλέκτη ( multiplexer ) , θα μπορεί να παρέχει από μια συχνότητα minimum δέκα σταθμούς ενώ η κατανάλωση περιορίζεται στο ένα χιλιοστό από τα FM και το DAB.

Μέσω μιας μικρής συσκευής, όλα τα παλιά ραδιόφωνα , οικιών, αυτοκινήτων, θα παίζουν και τους ψηφιακούς Ρ/Σ. 

Στο εγγύς μέλλον όλα θα μεταδίδονται από τις κυψέλες των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, είτε από τις οπτικές ίνες, οπότε ...θεωρώ ότι σας ανέφερα ποιο είναι το μέλλον της Ραδιοφωνίας, άρα όλα τα υπόλοιπα είναι χάσιμο χρόνου και χρήματος ώστε να έχουν κέρδη όμιλοι επιχειρήσεων, πολυεθνικές, εταιρίες, κ.α.

Οι οργανισμοί, οι οποίοι ασχολούνται με τη μετεξέλιξη της ραδιοτηλεοράσεως ας κάνουν τη δουλειά τους, και εμείς προσωπικά αναφέρουμε τη δική μας άποψη, η οποία παρέχει  εξοικονόμηση ενέργειας,  υψηλή πιστότητα, και καταργεί πλέον τους ογκώδεις πομπούς, κεραίες, κ.α.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θεωρώ ότι οι Αμερικανοί είναι πιο έξυπνοι αναφορικά με την Ραδιοφωνία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">