ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ ξεκινάει στο ΚΠΙΣΝ

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου στις 10:00 ξεκινάει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής η συμμετοχή ξεπερνάει κάθε προσδοκία καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή 310 διαγωνιζόμενοι σε 110 ομάδες ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται. Οι διαγωνιζόμενοι θα υποστηριχθούν από 90 μέντορες ενώ η κριτική επιτροπή αποτελείται από 12 υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών προερχόμενων από τους χορηγούς καθώς και τον χώρο της αυτοδιοίκησης. Οι ομάδες καλούνται σε 4 μέρες να υλοποιήσουν εφαρμογές για τις έξυπνες πόλεις.

Ο Μαραθώνιος θα διαρκέσει από την Πέμπτη 28 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου με τις παρουσιάσεις των ομάδων, τις βραβεύσεις και το πάρτυ. Την Παρασκευή 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν workshop για τις έξυπνες πόλεις, θα παρουσιαστούν οι δράσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και θα μιλήσουν διακεκριμένοι ομιλητές από το εξωτερικό.

Η Cosmote ως Innovation Enabler θα παρουσιάσει λύσεις για τις έξυπνες πόλεις και πιλοτικές εφαρμογές. Το Σάββατο 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις των 33 ομάδων από τις 80, που διακρίθηκαν στον μαθητικό διαγωνισμό ενώ θα υπάρξει ένα ενδιαφέρον workshop για blockchain για παιδιά.

Τέλος, ο Μαραθώνιος θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Ιουλίου με τις παρουσιάσεις των ομάδων σε κριτές και κοινό και θα ακολουθήσουν οι βραβεύσεις και πάρτυ ανοιχτό στο κοινό στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
Πάρε μέρος - Δήλωσε συμμετοχή!
Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να δηλώσουν συμμετοχή άμεσα στον Μαραθώνιο στον σύνδεσμο http://crowdhackathon.com/smartcity2/apply/ Θα έχουν έτσι την ευκαιρία να συμμετέχουν στον Μαραθώνιο και να διεκδικήσουν χρηματικά βραβεία και δώρα συνολικής αξίας 40.000 ευρώ.

Ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ υλοποιείται με την υποστήριξη της εταιρείας καινοτομίας Crowdpolicy.

Πληροφορίες: http://crowdhackathon.com/smartcity2/

Επισήμανση του Γ.WEB: Εμείς δεν λαμβάνουμε μέρος , αν και έχουμε πλειάδα από καινοτόμες ιδέες , και ειδικότερα αναφορικά με την ψηφιακή τεχνολογία και την ασφάλεια - πολιτική προστασία των πολιτών, διότι θεωρούμε ότι πρέπει να συμμετάσχουν οι νέες γενιές.

Δεν λαμβάνουμε μέρος διότι διεκδικούμε το δήμο Γλυφάδας το 2019, ένα δήμο ο οποίος επιδεικνύει τεράστια μέριμνα για ημέτερους και φορείς πάσης φύσεως, και έχει παρανομήσει στο σύνολο των αιτήσεων και προτάσεών μας. Άλλωστε , όταν ένας Δήμος έχει γεμίσει με ''προστάτες'', οι οποίοι δεν προστατεύουν τίποτα, αποτελεί επιβεβλημένη αναγκαιότητα η αλλαγή.

Από την 
Cosmote αξιώνουμε αν είναι εφικτό να μας καλύψει όσα αιτηθήκαμε στο Δήμο Γλυφάδας και δεν μας κάλυψαν , ώστε στην εγκατάσταση των κεραιοσυστημάτων του Ο.Τ.Ε στον Υμηττό της Γλυφάδας , να τοποθετήσουμε ένα κοντέινερ εξοπλισμένο Ψηφιακά με συστήματα πυρασφάλειας.

* Έχουν κλείσει περισσότερα χρόνια από δυο δεκαετίες των δημόσιων θέσεων μας, έχει καεί πάμπολλες φορές ο Υμηττός, και δεν μας συνέδραμε κανείς από τη πλευρά του δήμου και των αιρετών. ( Κινούνται σε διαφορετική οδό )

* Τις θερμικές κάμερες πυρασφάλειας , καθώς και σειρά Ψηφιακών 
ανιχνευτών, εμείς τα μεταδώσαμε  ραδιοφωνικά ως προτάσεις μας 
από τη δεκαετία του 90, είχαμε την τεχνολογία και την τεχνογνωσία,
οι παλιοί ακροατές/ιες του κατασχεμένου ΓΛΥΦΑΔΑ FM σαφώς θυμούνται. 

* Είμαστε οι πρώτοι , οι οποίοι ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ θέσαμε το ζήτημα SMART CITY
και ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ , σε επoχές που δεν υφίστατο ούτε κινητό τηλέφωνο, ούτε
WIFI, και ασφαλώς ούτε Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής. ( Δεν πειράζει για 
όσα έχουμε υποστεί, μας πειράζει ότι ορισμένοι οι οποίοι σήμερα αποκομίζουν, 
εκείνη τη περίοδο ειρωνεύονταν, και ασφαλώς έρχεται ο χρόνος να κριθούν. )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ ξεκινάει στο ΚΠΙΣΝ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">