ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πολιτικές εξελίξεις και σενάρια σε βάρος της κοινωνίας

Πολιτικές εξελίξεις και σενάρια πυροδότησε η αιφνίδια ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη καθώς η κυβέρνηση μένει με 152 βουλευτές.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με την Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι έσπευσε να σχολιάσει από το Λονδίνο τις εξελίξεις.

Τσίπρας: «Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε» ανέφερε ο Τσίπρας, και αυτό σημαίνει για εμάς στον ''Γ'' ότι εμπαίζει τη κοινωνία, διότι  αν πράγματι ήταν σκληροί δεν θα είχαν πράξει καθολική κωλοτούμπα των προεκλογικών τους εξαγγελιών.

Οι σκληροί κ. Τσίπρα δεν παραδίδουν σε κανένα τα πιστεύω τους, και εσείς τα παραχωρήσατε όλα.

«Δεν ανησυχώ καθόλου για την κυβερνητική συνοχή, μετά την αποχώρηση Λαζαρίδη. Πιστεύω ότι, παρά τους σχεδιασμούς που πράγματι υπάρχουν, παρά τα ανόητα σχέδια που επιχειρούν κάποιοι, η κυβέρνηση θα έχει συνέχεια και θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας. Πόσο μάλλον όταν είναι σε όλους σαφές ότι έχει περάσει 40 κύματα και έχει επιβιώσει. Too hard to die. Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε», υποστήριξε ο Τσίπρας.

Ωστόσο, το μέγαρο Μαξίμου διακινεί σενάρια περί αποστασίας και «φωτογραφίζει» συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από τις εξελίξεις τα οποία – όπως υποστηρίζουν κυβερνητικοί κύκλοι – δρουν για λογαριασμό του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση απαντά «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» και σημειώνει ότι «οι ένοικοι του Μαξίμου είναι σε πανικό γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν».

Μαξίμου: Επιχειρηματικά συμφέροντα σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη

«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας. Είναι προφανές το γιατί. Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κο Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες. Ο κος Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

Κοτζιάς: Σε εξέλιξη οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας - Με τα λεφτά ολιγαρχών

Ανάρτηση στη «γραμμή» του Μεγάρου Μαξίμου, σε μία προφανή αναφορά στην ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ, έκανε ο Νίκος Κοτζιάς.

«Οργανωμένο σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας σε εξέλιξη με τα λεφτά ολιγαρχών και τρίτων παραγόντων. Κάποιοι έχουν σε τέτοια σχέδια μεγάλη παράδοση», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών.

Τζανακόπουλος: Προκαλεί ερωτήματα η στιγμή που επέλεξε

Να καθησυχάσει επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας πως «συνεχίζουμε με απόλυτη ασφάλεια στον δρόμο της οριστικής και αμετάκλητης εξόδου από το μνημόνιο» και πως «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μας ανησυχεί».

Σχολιάζοντας την κίνηση του κ. Λαζαρίδη, ο οποίος στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής αναφέρθηκε σε απόσπασμα των όσων δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος στην πρόσφατη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Μου κάνει πραγματικά εντύπωση η ώρα κατά την οποία έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση, όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα με την έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία, λίγες μέρες μετά από μια κρισιμότατη και ιστορική απόφαση του Eurogroup. Επομένως νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις από την πλευρά του κ. Λαζαρίδη από όσες δίνει με την επιστολή της ανεξαρτητοποίησης του».

ΝΔ: Συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν και είναι σε πανικό

Απάντηση στα σενάρια αποστασίας που διοχέτευσαν κυβερνητικοί κύκλοι μετά την παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη των ΑΝΕΛ, έδωσε η Νέα Δημοκρατία.

«Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» αναφέρει η λακωνική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΑΝΕΛ: «Η αποστασία καθιερώνεται ως πολιτική πρακτική»

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ενίσχυσαν το σενάριο της αποστασίας, καθώς με νέα διαρροή απαντούν στο σχόλιο της ΝΔ: «Ο Κυριάκος Σαμαράς στηρίζει τον Συμπιλίδη. Τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Η αποστασία καθιερώνεται σαν πολιτική πρακτική» ήταν η λακωνική «διαρροή» του κόμματος του Πάνου Καμμένου.

Η ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης 26/6,ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης, με επιστολή του στην ΚΟ του κόμματος και στο προεδρείο της Βουλής γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, αφήνοντας την κυβερνητική πλειοψηφία με 152 βουλευτές και τους ΑΝΕΛ με 7 βουλευτές.

Προηγήθηκε συνάντηση Καμμένου-Λαζαρίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες, της ανεξαρτητοποίησης Λαζαρίδη προηγήθηκε συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιχείρησε να μεταπείσει τον βουλευτή του, αλλά εις μάτην, όπως απεδείχθη.

Λέγεται, ότι κατά τη στιγμή που παρέδωσε την επιστολή της ανεξαρτητοποίησης στα γραφεία της ΚΟ των ΑΝΕΛ στη Βουλή επικράτησε μεγάλη ένταση, με τις φωνές να ακούγονται μέχρι έξω.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής ανέφερε ως λόγο ανεξαρτητοποίησής του το Σκοπιανό, λέγοντας ότι δεν μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος η συνείδησή του.

Αμέσως, οι ΑΝΕΛ εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας τον καλούσαν να παραδώσει την έδρα του, διαφορετικά, όπως ανέφεραν θα κατατάσσεται στην κατηγορία των αποστατών.

Κοντονής: Η ΝΔ έχει σχέδιο να πέσει η κυβέρνηση πριν τις 21 Αυγούστου

Αίσθηση προκάλεσε και η καταγγελία του υπ. Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή -πριν καν την ανακοίνωση Λαζαρίδη – ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης μέσω Μακεδονικού.

Οπως υποστήριξε ο κ. Κοντονής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν εκπονήσει σχέδιο με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση πριν την oριστική έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, την 21η Αυγούστου. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό, «πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛ με διάφορες απειλές και τραμπουκισμούς που δέχονται, παρά το γεγονός ότι έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», o κ. Κοντονής προανήγγειλε ότι «η δικαιοσύνη θα επιληφθεί και θα βγει η κουκούλα» απ’ όσους απειλούν βουλευτές με μηνύματα και άλλων ειδών τραμπουκισμούς.

Κουίκ: «Νομίζω δεν θα βρεθεί Συμπιλίδης σ’ αυτή την κυβέρνηση»

Θέση για τα σενάρια αποστασίας πήγε ο υφυπουργός Εξωτερικών και στέλεχος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ.

Ερωτηθείς για το μέλλον της κυβερνητικής πλειοψηφίας που πλέον μένει με 152 βουλευτές ο κ. Κουίκ τόνισε: «Για μένα, το όριο αυτό θέτει προ των ευθυνών τους ακόμα περισσότερο εκείνους οι οποίοι έχουν απομείνει. Πολύ πιο εύκολα μπορεί να κινηθεί ένας βουλευτής μέσα στους 160 από τους 152. Νομίζω ότι ‘Συμπιλίδης’ δεν θα βρεθεί σε αυτή την κυβέρνηση».

Επισημάνσεις του ''Γ'': Κυρίες και κύριοι, τόσο της πολιτικής, όσο και της δημοσιογραφίας, εμπαίζεται τον Ελληνικό λαό - κοινωνία - και είναι ξεκάθαρο ότι συνολικά ''έχετε χεσμένη τη φωλιά σας''.

Είναι σαφές ότι πίσω από αρκετές ενέργειες αποσταθεροποίησης βρίσκονται οικονομικοί κύκλοι, η εναλλαγή διακυβέρνησης δεν διαφοροποιεί τον ορίζοντα ασκούμενων πολιτικών προς χάριν των συμφερόντων της κοινωνίας, παρά μόνον του κεφαλαίου, άρα ειδικά η κυβέρνηση ας φροντίσει να ξεκαθαρίσει τις γραμμές της και να παίζει καθαρά με την κοινωνία.

Ειδικά σήμερα δεν υπάρχουν εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι μπορούν να πέσουν θύμα οικονομικών συμφερόντων και της προπαγάνδας τους, διότι είτε λίγο είτε πολύ είναι μεγάλο το φάσμα της κοινωνίας η οποία πληρώνει το μάρμαρο, ενώ οι 300 του κοινοβουλίου, καθώς και οι διορισμένοι τους περνούν χαρισάμενη ζωή.

Ειδικά για το κυβερνητικό σχήμα, δεν έχει ξεκαθαρίσει ότι υπηρετεί την κοινωνία αντί όσων υπηρετούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και είναι σαφές ότι πίσω και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται οικονομικοί παράγοντες.

Αναφορικά με τη ΝΔ εμείς ποτέ ξανά δεν επιθυμούμε να την δούμε κυβέρνηση.

Καλούμε Τσίπρα - Καμμένο να ρίξουν μια ματιά στο ακόλουθο και να μας αναφέρουν οι αρμόδιοι τους επί του τομέα επικοινωνίας τι έχει ισχύσει επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τι αποκατέστησαν επί τέσσερα χρόνια.

Η ΝΔ ως κυβέρνηση μας λήστεψε την ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πολιτικές εξελίξεις και σενάρια σε βάρος της κοινωνίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">