ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις έως τις 26 Ιουλίου

Παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως τις 26 Ιουλίου αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Η σχετική απόφαση υπεγράφη από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και δεν προβλέπεται καμμία αλλαγή στις δόσεις καταβολής του φόρου εισοδήματος από τα φυσικά πρόσωπα, ενώ ο αριθμός των δόσεων για τα νομικά πρόσωπα θα είναι πέντε αντί για έξι.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

• Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017 των φυσικών προσώπων παρατείνεται μέχρι την 26η Ιουλίου 2018.

• Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται επίσης μέχρι την 26η Ιουλίου 2018.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεκτίμησης των γεγονότων ότι εισήχθησαν σημαντικές αλλαγές με το νέο έντυπο Ε3, ότι το σύστημα για την υποβολή των φετινών δηλώσεων άνοιξε περίπου δεκαπέντε ημέρες αργότερα από πέρυσι και ότι παρατηρήθηκαν ορισμένες καθυστερήσεις στην ηλεκτρονική καταχώρηση των δηλώσεων τις τελευταίες ημέρες.

Νωρίτερα με ανάρτηση του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Κ. Κόλλιας ανέφερε ότι η σχετική απόφαση έχει υπογραφεί και αναμένεται άμεσα η δημοσίευσή της.

Η αρχική προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου αλλά μέχρι σήμερα πάνω από 2 εκατ. φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει τις δηλώσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εξόφληση του φόρου γίνεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις (Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Νοέμβριο) αλλά φέτος για πρώτη φορά οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν το φόρο σε 12 δόσεις πριν η οφειλή γίνει ληξιπρόθεσμη.

Από την επεξεργασία των δηλώσεων προκύπτει:

  1. Ένας στους τρεις φορολογούμενους θα πληρώσει φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησε το 2017, ο οποίος κατά μέσον όρο ανέρχεται σε 792 ευρώ. Συγκεκριμένα για 972.804 δηλώσεις το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό με το συνολικό ποσό του φόρου να ανέρχεται σε 770,26 εκατ. ευρώ. 
  2. Οι φορολογούμενοι με χρεωστικό σημείωμα καλούνται να πληρώσουν τον φόρο σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη λήγει στις 31 Ιουλίου, η δεύτερη στις 28 Σεπτεμβρίου και η τρίτη στις 30 Νοεμβρίου. Εκτός από τον φόρο εισοδήματος στα εκκαθαριστικά ενσωματώνονται η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος, η προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος και το τέλος επιτηδεύματος, κατά περίπτωση.
  3. Το 51,18% των φορολογουμένων δεν πληρώνει επιπλέον φόρο στο ελληνικό Δημόσιο. Σε σύνολο 2.740.100 φορολογικών δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί οι 1.402.499 είναι μηδενικές.
  4. Για το 13,32% των φορολογουμένων ή 364.896 φορολογούμενους προέκυψε επιστροφή φόρου που κατά μέσον όσο φθάνει τα 319 ευρώ. Συνολικά το ποσό που θα επιστρέψει ή θα συμψηφίσει το Δημόσιο με άλλες οφειλές των φορολογουμένων ανέρχεται σε 116,6 εκατ. ευρώ.
Επισήμανση του ''Γ'': Για ποιόν λόγο να κάνουν φορολογική δήλωση εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών ; Εσείς , η κυβέρνηση, τα αντιπολιτευόμενα στελέχη κομμάτων, οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες που υπηρετούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, έμμισθοι δήμαρχοι , διορισμένοι ημέτεροι, κ.α., σαφώς οφείλουν να κάνουν δηλώσεις, για εκατομμύρια πολιτών , τους οποίους δεν υπηρετεί κανείς, η υποχρέωση από που προκύπτει ;

Τι να δηλώσουν, τα κέρδη που έχουν από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα ; 

Επιτέλους, δεδομένου ότι από την κυβέρνηση αναφέρονται σε ψηφιοποίηση του Δημοσίου, πρέπει να υπάρχει εικόνα, να έχουν εικόνα, ποιοι/ες δεν χρειάζεται να καταθέσουν φορολογικές δηλώσεις.

Κάντε το επόμενο βήμα ώστε να πιστοποιείται ότι υπάρχει ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ του Δημοσίου.

Υπάρχει λαός ο οποίος όταν του θέτεις να κάνει φορολογική δήλωση είναι σαν να τον περιγελάς και να τον εμπαίζεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις έως τις 26 Ιουλίου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">