ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βγήκε από τη φυλακή ο πρώην εκδότης Δημήτρης Ρίζος

Το Σαββατοκύριακο αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Ρίζος ο οποίος συνελήφθη πριν λίγες μέρες στην Αθήνα για χρέη και μεταφέρθηκε στις φυλακές της Κω.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της Εισαγγελίας Αθηνών για την αποφυλάκιση είχε ληφθεί από την Παρασκευή, αλλά ο 83χρονος εκδότης αναγκάστηκε να μείνει στη φυλακή και την Παρασκευή και τελικά, αποφυλακίστηκε το Σάββατο το πρωί και ήρθε στην Αθήνα το βράδυ της ίδιας μέρας.

Την Κυριακή, ωστόσο, δεν αισθάνθηκε καλά και πήγε στο Νοσοκομείο "Γεννηματά", όπου κατόπιν εξετάσεων δεν διαπιστώθηκε κάτι ανησυχητικό και επέστρεψε στο σπίτι του το βράδυ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο πρώην εκδότης, μέσω των δικηγόρων του, κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βεβαίωση για δοσοποίηση των οφειλών του, με συνέπεια η τελευταία να αποφασίσει την αποφυλάκισή του.

Ο γνωστός εκδότης είχε φυλακιστεί εξαιτίας πέντε ανεκτέλεστων δικαστικών αποφάσεων που τον καταδίκαζαν σε ποινή φυλάκισης 3, 5 ετών, για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο αλλά και για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών.

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για τον άλλοτε κραταιό εκδότη. Ο 82χρονος Δημήτρης Ρίζος πέρασε το Σαββατοκύριακο στις φυλακές της Κω.

Πέντε ανεκτέλεστες δικαστικές αποφάσεις που τον καταδίκαζαν σε ποινή φυλάκισης 3, 5 ετών για χρέη προς το ελληνικό δημόσιο αλλά και για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών ύψους περίπου 38.000 ευρώ, οδήγησαν τον άλλοτε εκδότη Δημήτρη Ρίζο στις φυλακές της Κω.

Σε εκτέλεση των αποφάσεων αυτών ο 82χρονος πρώην εκδότης, συνελήφθη στην Αθήνα στις 14 Ιουνίου και από εκεί οδηγήθηκε στις φυλακές στη Κω, όπου σήμερα κρατούνται 95 άτομα, ανάμεσά τους και καταδικασμένοι για διάφορα «σκληρά» αδικήματα ακόμη και ισοβίτες.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληρηφορίες ο Δημήτρης Ρίζος, ήδη, μέσω των δικηγόρων του κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βεβαίωση για δοσοποίηση των οφειλών του, κίνηση που του ανοίγει την πόρτα για έξοδό του από τις φυλακές.

Το αίτημα αυτό βασίζεται και στο γεγονός ότι ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» είναι σήμερα 82 ετών και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Αν τελικά,καταφέρει να δοσοποιήσει τις οφειλές του, τότε οι αρμόδιες δικαστικές αρχές θα δώσουν το πράσινο φως για την έξοδο του από τη φυλακή με κατ΄ οίκον, όμως, περιορισμό του όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Απλήρωτοι δημοσιογράφοι εναντίον Δημήτρη Ρίζου

Aνακοίνωση εξέδωσαν οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρίας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ» του Δημήτρη Ρίζου.

Σε αυτή αναφέρουν:

«Με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη του Δημήτρη Ρίζου για χρέη προς το Δημόσιο, εμείς πρώην εργαζόμενοι της εταιρίας του, στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος» ανακοινώνουμε ότι:

Α. Πέρασαν 5 χρόνια, (Ιούλιος του 2012), από την ημέρα που ο Δημήτρης Ρίζος, μας ζήτησε να δουλεύουμε αμισθί, για να στηρίξουμε την εφημερίδα, υποσχόμενος την αποπληρωμή μας. Τον στηρίξαμε μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012 και τελικά μας άφησε απλήρωτους για 6 μήνες.

Β. Πέρασαν σχεδόν 5 χρόνια, (Δεκέμβριος του 2012), από την ημέρα που ο Δημήτρης Ρίζος αποφάσισε να κλείσει την εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος», και να πουλήσει τα σήματα της εφημερίδας, αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους από μισθούς και επιδόματα.

Γ. Πέρασαν σχεδόν 5 χρόνια, από την ημέρα που αρχίσαμε τον αγώνα μας, για να δικαιωθούμε και συνεχίζουμε. ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ. Με ενέργειές μας κηρύχθηκε η εταιρία σε πτώχευση, τον Ιούνιο του 2017. Πρόσφατα μας χορηγήθηκε το επίδομα αφερεγγυότητας από τον ΟΑΕΔ.

Θα επακολουθήσουν οι ενέργειες για την αναγνώριση των ενσήμων μας, από τον Νοέμβριο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2017. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας και όλα όσα δικαιούμαστε. Nα σημειώσουμε, ότι οι ορκωτοί λογιστές επισημαίνουν στον ισολογισμό του 2011 για την εταιρία, «….ποσό ευρώ 7,330 εκατ. περίπου έχει δοθεί στον Πρόεδρο – Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, για την διεκπεραίωση διαφόρων υποθέσεών της και δεν έχει επιστραφεί μέχρι σήμερα κατά παράβαση του άρθρου 23 α Ν. 2190/1920…».

Eμείς οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρίας είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμεθα, από έναν εργοδότη που δεν σεβάστηκε την δουλειά μας και μας πέταξε στον δρόμο, τα Χριστούγεννα του 2012, ενώ είχε ήδη από καιρό, δρομολογήσει άλλες συνεργασίες του.

Πρώην εργαζόμενοι εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος», με νομικό συμπαραστάτη την δικηγόρο Κατερίνα Π. Φλίνου».

ΕΞΩ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΜΕΣΑ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: ΕΒΑΛΑΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΙΖΟ

Ποιοι γραφικοί και παράλληλα παρασιτικά διαβιούντες λέτε να είχαν βάλει τον συγκεκριμένο τίτλο σε περιθωριακό δεξιό site του οποίου έχουν τον κωδικό τα τσιράκια του Παπανικολάου στον 4ο όροφο του Δημαρχείου Γλυφάδας ?

Ο Ρίζος είναι κάτι ανάλογο με τον φαντομά ο οποίος πληρώνεται στη ζούλα πότε από τον Πασόκο Κόκκορη, και πότε από τον Νεοδημοκράτη Παπανικολάου, επιχειρώντας την συντηριτικοποίηση σε ένα μικρό φάσμα αναγνωστών.

Ενώ ο Ρίζος έβγαλε αρκετά χρήματα επί ''παλιάς ΝΔ'' , ως υποστηριχτής ενός κόμματος το οποίο κατέστρεψε τη χώρα , την Ελληνική οικονομία, και εκατομμύρια ελληνικού λαού, πέταξε στο δρόμο τους εργαζόμενους, και μάλιστα απλήρωτους.

* Για ποιον αγωνίστηκε ο Ρίζος , για την κοινωνία , η για ένα κόμμα και την τσέπη του ; 

* Μου θυμίζει έναν άλλο ''αγωνιστή'' , σοβαρό άνθρωπο, ο οποίος έδινε τον αγώνα κατά της Ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, ώστε να βρεθεί σε έμμισθη θέση, και εν συνεχεία κοινή συναινέσει το ξεπούλημα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βγήκε από τη φυλακή ο πρώην εκδότης Δημήτρης Ρίζος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">