ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Γιάννης Πουλόπουλος έκλεισε τα 77

Την 1 Ιουλίου ο Γιάννης Πουλόπουλος έκλεισε τα 77 και όπως ανέφερε αναρρώνει αυτή τη περίοδο.

Τα τελευταία είκοσι τέσσερα χρόνια δίνω μάχη με το γλαύκωμα, που μου έχει δημιουργήσει προβλήματα στην όρασή μου. 

Αναφορικά με τη διαδρομή του

Ήμουν 19 χρονών όταν πήγαινα στην εταιρεία COLUMBIA που γίνονταν εκείνη την περίοδο ακροάσεις και ζητούσα να με ακούσουν αλλά κανείς δεν μου έκλεινε ραντεβού.

Όμως, παρά τις απορρίψεις που δεχόμουν , επέμενα και γι’ αυτό συνέχιζα να ζητώ ακρόαση σχεδόν καθημερινά. Έχανα μεροκάματα αφού τότε εργαζόμουν ως ελαιοχρωματιστής και οικοδόμος ενώ παράλληλα έπαιζα ποδόσφαιρο στον Άγιο Ιερόθεο και στον Ατρόμητο.

Έτσι, κάποια μέρα, κανείς δεν ξέρει τους λόγους, αποφάσισαν να μου δώσουν μια ακρόαση. Την επιτροπή ακροάσεων τότε στην εταιρεία αποτελούσαν οι συνθέτες , Μίκης Θεοδωράκης, Απόστολος Καλδάρας, Βασίλης Τσιτσάνης, Γιάννης Παπαϊωάννου.

Μόλις τελείωσα, με πλησίασε ο Μίκης Θεοδωράκης λέγοντας: «Αυτόν εγώ θα τον κάνω τραγουδιστή». Και με πήρε «υπό την προστασία του».

Ο «δρόμος», έγινε αμέσως χρυσός. Και ήταν ο πρώτος ελληνικός δίσκος που έγινε χρυσός, ο οποίος στα χρόνια που ακολούθησαν κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων.

Δεν έχω κάνει ποτέ περιοδείες.

Οι μοναδικές φορές που έκανα εξαίρεση και τραγούδησα σε συναυλίες ήταν δύο και ο σκοπός τους ήταν φιλανθρωπικός. Θυμάμαι τη συναυλία που έγινε στο γήπεδο του Πανιωνίου για έναν ντράμερ μου, ο οποίος είχε μείνει παράλυτος και την άλλη στο γήπεδο Σπόρτιγκ, όπου τραγούδησα με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα τότε για τη συχωρεμένη Καίτη Χώματά.

Σήμερα δισκογραφικές εταιρείες δεν υπάρχουν, τα μαγαζιά δουλεύουν δύο φορές την εβδομάδα. Πώς λοιπόν να αναδειχθούν οι νέοι καλλιτέχνες ; Κατέστρεψαν το τραγούδι, όπως κατέστρεψαν και την Ελλάδα.

Είναι δυνατόν να περνούν οι Έλληνες όλα αυτά τα δεινά ; Μας έχουν εξοντώσει και δεν ντρέπομαι να το πω. Και το θέμα δεν είναι οι μεγάλοι, είναι τα νέα παιδιά που δεν τους δίνεται το δικαίωμα να κάνουν πολλά πράγματα για να καταξιωθούν επαγγελματικά.

Επισήμανση του ''Γ'': Εμείς από τον επανειλημμένα ληστεμένο - κατεσχεθέντα ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005'' δίνουμε συγχαρητήρια στον Γιάννη Πουλόπουλο, ο οποίος αναφέρει την απόλυτη αλήθεια , και σας θυμίζουμε ότι πριν τις διώξεις - κατασχέσεις αναφέραμε  τα ίδια πράγματα , αναφορικά με τη διαπλοκή και τα συμφέροντα , απόρροια του άναρχου νεοφιλελευθερισμού , και της διαφθοράς σε επίπεδο πολιτικών, δικαστικών, ιδιοκτητών και μεγαλοδημοσιογράφων.

Επίσης, η μουσική στις μέρες μας ξευτελίστηκε, διότι υπάρχουν λίγες πολυεθνικές , οι οποίες ελέγχουν τα διαδικτυακά μέσα ευρείας αποδοχής σε ολόκληρο το πλανήτη , προωθούν συγκεκριμένα ευτελή προϊόντα, τα οποία μεταδίδονται κατά κόρον σε ολόκληρο το πλανήτη και με αυτά γαλουχούνται οι νέες γενιές.

Τέλος, στη δική μας χώρα υφίστανται οι εξής κατηγορίες: Διαπλεκόμενοι ιδιοκτήτες ΜΜΕ - Ραδιοτηλεοπτικών με δισκογραφικές εταιρίες, η εκκλησία και οι αιρετικοί με άδειες οι οποίοι προωθούν τα δικά τους συμφέροντα, αστικά πολιτικά κόμματα με ΜΜΕ, μεγαλοεπιχειρηματίες και όμιλοι επιχειρήσεων οι οποίοι γίνονται και οι ιδιοκτήτες των ραδιοτηλεοράσεων, εκδότες με ραδιόφωνα, άρα είναι φύσιν αδύνατο να υπάρξει ξανά κάτι ανάλογο με τον παρελθόντα χρόνο, στον οποίο από το Ρεμπέτικο γεννήθηκε το λαϊκό τραγούδι, υπήρξαν μεγάλοι συνθέτες δάσκαλοι όπως ο Τσιτσάνης, και ακολούθησαν μεγαλύτεροι όπως ο Μίκης Θεοδωράκης κ.α., υπήρξε η εποχή του έντεχνου, όπως και η μετεξέλιξή του, όμως για το απώτερο μέλλον δεν ενδέχεται να υπάρξει κάτι ανάλογο.

Οι κύριοι που ακολούθησαν ετεροχρονισμένα τη σχολή των πρωτεργατών, γι'αυτούς και για τους πολιτικούς τους προστάτες ''πειρατών'', έχοντας σειρά από ραδιόφωνα αντέγραψαν όσα προϋπήρχαν, και κυρίως στα Νότια προάστια Αττικής, τα οποία τα ρήμαξαν οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις στις διώξεις - κατασχέσεις, ενώ μεριμνούσαν ώστε στην ΕΡΤ να τοποθετήσουν χιλιάδες ημετέρους τους , διότι στα Βόρεια Προάστια πρέπει να υπάρχει μεγάλη γκάμα, ενώ στα νοτιοανατολικά απολύτως τίποτα.

* Εμείς δεν ακούμε ραδιόφωνα, διότι έχουν γίνει καθαρά ΕΜΠΟΡΙΟ.

Υ.Γ: Εμείς επί δεκαετίες δίναμε το ''στίγμα'', η αν προτιμάτε το μήνυμα, οι νέες γενιές να ασχοληθούν με τις ρίζες, και ειδικότερα με την παραδοσιακή μουσική, διότι μόνο απ΄αυτή ενδέχεται να προκύψει ''αμφότερο'' το μέλλον. ( Όσοι μας άκουσαν , πριν από δεκαετίες, και ακολούθησαν τις προτροπές μας δεν έχασαν. )

Υ.Γ 1: Η πολιτεία σε όλες τις αιτήσεις μας δεν στάθηκε στο ύψος της, και ουδέποτε τα αστικά κόμματα - πολιτικοί - κυβερνήσεις, δήμαρχοι, κ.α., κάλυψαν τις αιτήσεις και τις προτάσεις μας. ( Το 2004 είχαμε αιτηθεί στο υπουργείο Πολιτισμού τη δημιουργία του ''ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - CULTURE'' ώστε να υπάρξει ένα πανελλήνιο Δημόσιο μέσο με τις ρίζες της μουσικής μας παράδοσης, όλων των ειδών Μουσικής, και αδιαφόρησαν επιδεικτικά.)

Υ.Γ 2: Στη Πόλη την οποία έζησε επί δεκαετίες ο Βασίλης Τσιτσάνης, τη Γλυφάδα, δεν έχει υπάρξει επί πολλές τετραετίες ούτε σημείο αναφοράς για αυτόν, πόσο μάλλον δε μια εκδήλωση από τη πλευρά του Δήμου. ( Μόνο μια οδό βάφτισαν Τσιτσάνη, και αυτό είναι όλο. Ανάμεσα στα ευτελή προϊόντα εμείς ''μεταδίδαμε και διασώζαμε'' ορισμένα κλασσικά Ελληνικά ,  καθώς και από τις ρίζες της Ελληνικής και ξένης παραδοσιακής μουσικής. )

Σημειώσεις: Ο σκοπός του ραδιοφώνου είναι να γίνεται κοινωνική, πολιτιστική, και πολιτική γέφυρα, τη μουσική την βρίσκεις σήμερα και στο youtube. 

Για εμάς έπειτα από τις διώξεις - κατασχέσεις των τοπικών σταθμών της Γλυφάδας το ραδιόφωνο ψόφησε, και χιλιάδες νέοι/ες και μεγαλύτεροι, δεδομένου ότι δεν έχουν ένα άμεσο τοπικό ραδιόφωνο, ακούν τη δίκη τους μουσική, όπως και εμείς.

Οι πρωτεργάτες των FM υπήρξαμε μια σχολή Άμεσης Δημοκρατίας, διότι το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος ήταν συμμετοχικό, επιλογές του κόσμου, αντί των γνωστών PLAYLIST που καθιέρωσαν οι ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ σταθμοί. ( Η ''άμεση δημοκρατία'' δημιουργεί πλουραλιστικούς εγκεφάλους , διότι ακόμα και οι νέοι/ες ηλιακά ακούν τις επιλογές των υπολοίπων. )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Γιάννης Πουλόπουλος έκλεισε τα 77 Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">