ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΜΜΕ: Τα έδωσαν όλα για τα μνημόνια και έχασαν

Τρία χρόνια από την προδοσία της ελπίδας του ΟΧΙ, εννέα χρόνια επικυριαρχίας μνημονίων. Οι αλλαγές στο χώρο των μίντια είναι σαρωτικές. Οι αρχικές εντολές τρόϊκας-ΔΝΤ όπως είχαν εκφραστεί στην απόρρητη έκθεση του Μπόμπ Τράα για τράπεζες-μιντια, έχουν αποδώσει τα μέγιστα. Μια γρήγορη και όχι αναλυτική καταγραφή: 

Από την Ματίνα Παπαχριστούδη στο Κυριακάτικο ΠΡΙΝ

Έκλεισε η στρόφιγγα δανείων, έβαλε λουκέτο το τότε χλιαρά αντιπολιτευόμενο Alter, έκλεισε η πολύ αντιπολιτευόμενη Ελευθεροτυπία αν και είχε το μικρότερο δανεισμό. Έμειναν να διαπραγματεύονται, ενδυόμενοι τη φορεσιά της ερπύστριας αντιλαϊκών μέτρων οι *χαραπαλεύοντες μιντιάρχες. Ψυχάρης, Μπόμπολας και σία προσδοκούσαν πως με τα παλιά τους αλλά και νέα κόλπα θα εξασφάλιζαν εκτός από την πολιτική και την οικονομική ασυλία των επικυρίαρχων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης. Έχασαν.

Απόρρητες εκθέσεις, στοιχεία, λόμπινγκ σε υψηλότατο επίπεδο δεν έφεραν για αυτούς το προσδοκώμενο *αποτελέσμα. Από το 2012 ως και το 2015 οι ιδιοκτησίες των ελληνικών ΜΜΕ σε συνεργασία με τα υψηλόβαθμα δημοσιογραφικά στελέχη τους, κατέστρεψαν όλη τη δυναμική τους. Αρχικά στράφηκαν εναντίον των *εργαζμένων τους, ξερίζωσαν κυριολεκτικά τη δημοσιογραφία από το περιεχόμενο τους, απέλυσαν μαζικά πάνω από το 50% του προσωπικού τους. Μετέτρεψαν τα Μέσα τους σε προπαγανδιστικές μηχανές εκφοβισμού του λαού, *τρομοκράτισης ολόκληρων επαγγελματικών ομάδων, *συκοφάντισης κινημάτων και κινητοποιήσεων.

Έχασαν και πάλι. Η αλλαγή κυβέρνησης έφερε σε πρώτο πλάνο την πολιτική διαπραγμάτευση και οι εντολείς τους, τρόϊκα και ΔΝΤ έγιναν «θεσμοί» και «εταίροι» για το ΣΥΡΙΖΑ. Τα μίντια των πτωχευμένων μιντιαρχών άργησαν να κατανοήσουν, πολέμησαν σκληρά και εξαφανίστηκαν. Το σύμβολο της μνημονιακής προπαγάνδας, το  Μegaπαραδόθηκε από τους ιδίους του μετόχους του νεκρό στην τελετή επίσημης μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε αστικό κόμμα εκφραστή της πολιτικής των μνημονίων. Ο ΔΟΛ πτώχευσε χωρίς κανείς να κλάψει για αυτόν, το συγκρότημα Μπόμπολα κορνιοποιήθηκε. Όλα αυτά τα χρόνια για τον χώρο των ελληνικών ΜΜΕ, για την ελληνική βιομηχανία μίντια δεν υπήρξε κανένα οικονομικό ενδιαφέρον. Πέρα από εγχώριους ή εξωχώριους κατσαπλιάδες.

Τρία χρόνια μετά την προδοσία της ελπίδας, εννέα χρόνια μετά την *επικυραρχία, τα νυν μίντια ξεδοντιασμένα και ανίσχυρα, προσπαθούν να πουλήσουν εκδουλεύσεις, παρακαλώντας για λίγο ακόμη κρατική στήριξη.

Επισήμανση του ''Γ'': Εμείς από το δικό μας μετερίζι, το Ανεξάρτητο, συμφωνούμε με πολλά, όμως την επόμενη φορά λιγότερα λάθη διότι αρθρογραφείτε σε Αθηναϊκή Εφημερίδα και τα λάθη δεν συγχωρούνται όταν το ζητούμενο είναι μια υγιής, ειλικρινής και δίκαια κοινωνική μετεξέλιξη. ( Δεν γνωρίζουμε αν τα λάθη έχουν γίνει από την αναπαραγωγή του κειμένου στο http://mediatvnews.gr/?p=9414 )

Άλλωστε εσείς διαθέτετε και μικρόφωνα στην ΕΡΤOPEN, ενώ εμείς επί 13 χρόνια βρισκόμαστε εκτός λειτουργίας, και με ολόκληρο το σύστημα, του παρελθόντος και του παρόντος σε ρόλο σφαγέα. Κατά πόσον είναι ανοικτό το μικρόφωνο της ΕΡΤ στην κοινωνία είναι μείζον ερώτημα.

*χαραπαλεύοντες - χαροπαλεύοντας
*αποτελέσμα - αποτέλεσμα
*εργαζμένων - εργαζομένων
*τρομοκράτισης - τρομοκράτησης
*συκοφάντισης - συκοφάντησης
*επικυραρχία - επικυριαρχία

Είναι γνωστό ότι εμείς είμαστε Αντιμνημονιακοί και ουδέποτε το κρύψαμε, και θεωρούμε ότι στο πλήρωμα του χρόνου, αν για πολλοστή φορά δεν εμφανιστούν διφορούμενοι και αντιφατικά πολιτικά κινούμενοι χαρακτήρες - κόμματα - πολιτικοί, η καθαρή διέξοδος είναι μια Ελλάδα αντιμνημονιακή, εκτός της Ε.Ε, ανεξάρτητη, αυτοκέφαλη και αυτεξούσια.

Μια χώρα η οποία με απάτη - πλασματικά στοιχεία - βρέθηκε εντός της Ε.Ε , και μέχρι σήμερα με τα στοιχεία τα οποία διαθέτουμε, ( του υπέρμετρου πλουτισμού ενός μικρού τμήματος της Ελληνικής κοινωνίας ), η διέξοδος είναι η έξοδος, άρα η καθαρή επιστροφή σε μια νέα αρχή - ξεκίνημα - με την κοινωνία ΕΝΗΜΕΡΗ, και χωρίς κανένα κέντρο συμφερόντων σε ρόλο κόρακα.  

* Το εκτός της Ε.Ε θα παρεξηγηθεί πέραν του δέοντος από ορισμένους ευρωπαϊστές και τα τσιράκια τους , όμως σας θυμίζουμε ότι αποτελούσε συγκεκριμένο σύνθημα '' ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο ''.

* Αναφορικά με τους ''μπουκωμένους'' με διαφημίσεις από γνωστές εταιρίες - τράπεζες, ομίλους επιχειρήσεων, κ.α, οι οποίοι επιθυμούν ηγέτες ''κωλοτούμπες'', άλλα να δηλώνουν στο λαό και άλλα να ακολουθούν εν συνεχεία, τους πληροφορούμε ότι αυτό είναι το πρότυπο του Καραγκιόζη. ( Σε καλή μεριά τα έσοδά τους , όμως το πρότυπό τους είναι ο Καραγκιόζης, και η χώρα μας χρειάζεται ένα μοντέλο πολιτών, πολιτικών, και μέσων, τα οποία να μην διαπράττουν την από κοινού ψευδεπίγραφη δημοκρατία, και κυρίως με σωρεία εξαπάτησης - ψεύδους - ένθεν και ένθεν για τα στενά προσωπικά τους συμφέροντα. Η έξοδος , άρα η πραγματική κοινωνική ευημερία και ανάπτυξη του συνόλου προϋποθέτει αρχικά ειλικρίνεια, όμως με τα δεδομένα της δικής μας χώρας, σήμερα ποιος πιστεύει ποιόν ;)

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 1993 - πριν από 25 χρόνια - ακούγαμε από τον Ανδρέα Παπανδρέου για ανάπτυξη από ευρωπαϊκά προγράμματα, και έχουμε πλήρη στοιχεία ποιοι/πόσοι/πότε/και πώς έχουν εξασφαλίζει υπέρμετρο πλουτισμό εις βάρος της χώρας, του λαού, της κοινωνικής ευημερίας, και κυρίως του Ελληνικού Συντάγματος και της ζωής μας, άρα τα στημένα και τα στολισμένα λόγια από τη πλευρά πολιτικών δεν μας καλύπτουν.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις ( Ποιοι αποκομίζουν επί τριάντα χρόνια είναι συνολικά γνωστό )

Υ.Γ: Να ρωτήσουμε εσάς που έχετε μικρόφωνα: Mήπως γνωρίζετε γιατί όλες οι κυβερνήσεις - πολιτικοί μας δίωκαν με σειρά κατασχέσεων αντί να μας παρέχουν την Ευρωπαϊκή ανάπτυξη και την εκπροσώπηση ; Σαφώς γνωρίζετε τι ακολουθούν επί τέσσερα χρόνια οι Συριζαίοι/ες , και κατά πόσον κάλυψαν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, όταν παρέχουν άδειες και κυρίως παρόχων σε όσους επί τριάντα χρόνια αποκόμιζαν χωρίς άδειες και στο απυρόβλητο. Αν αυτή αποκαλούσαν δικαιοσύνη, δημοκρατία, και αλληλεγγύη, να τα κρατήσουν για τον εαυτό τους και τη δική μας ετυμηγορία θα την πάρουν το 2019.

Υ.Γ 1: Για τον ''ευρωπαϊστή'' Δήμαρχο Γλυφάδας του ενάμιση εκ. ευρώ για φυτά Βραζιλίας, ο οποίος παρανόμησε στο σύνολο των αιτημάτων των δημοτών, ήδη έχει χάσει την εμπιστοσύνη ακόμα και των ψηφοφόρων του, διότι καθίσταται αυταπόδεικτο ότι την Ε.Ε την χρησιμοποιεί αποκλειστικά για ιδιοτελή συμφέροντα ''γαλάζιων'' στελεχών καθώς και στενών ημέτερων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΜΜΕ: Τα έδωσαν όλα για τα μνημόνια και έχασαν Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">