ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σκάνδαλο NOVARTIS: Έρχεται καταιγίδα κακουργηματικών διώξεων

«Έρχονται ποινικές και δικαστικές εξελίξεις για το σκάνδαλο Novartis» 

Στην υπόθεση υπάρχει εμπλοκή της εταιρίας των Παπάζογλου Ανδρέα, Γιώργου και  Νικόλαου, η οποία από το 1983 λειτουργεί με την νομική μορφή της ανώνυμης εταιρίας ΠΑΦΑΡΜ ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Α.Ε. και με τον διακριτικό τίτλο "ΠΑΦΑΡΜ Α.Ε."Δεδομένου ότι ο κ. Παπάζογλου αξίωσε ως στέλεχος της ΝΔ την προεδρία της τοπικής Ο.Μ Γλυφάδας της ΝΔ, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης της ΠΑΦΑΡΜ ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ Α.Ε., και υποστηρίχτηκε από τοπικά στελέχη της ΝΔ, όπως και από τον Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου, η υπόθεση λαμβάνει μορφή χιονοστιβάδας.

Ο ΕΟΠΥΥ προμηθευόταν φάρμακα από τη Νοβάρτις σε διπλάσιες ποσότητες από αυτές που χρειαζόταν. Ο ΕΟΠΥΥ επέστρεφε τα μισά φάρμακα με την δικαιολογία ότι δεν είχε παραγγείλει τόσα. Τα φάρμακα όμως δεν επέστρεφαν ποτέ στη Νοβάρτις, γιατί είχαν εκδοθεί διπλά παραστατικά, ένα για τον ΕΟΠΥΥ (πιστωτικό) και ένα για την Νοβάρτις (εκπτωτικό). Τα φάρμακα διοχετεύονταν σε ιδιωτικές φαρμακαποθήκες και μέσω αυτών στο εξωτερικό. Τέτοιες φαρμακαποθήκες ενδεικτικά ήταν η Φαμάρ συμφερόντων Μαρινόπουλου, ΠΑΦΑΡΜ ΑΕ, συμφερόντων Παπάζογλου.


Θα υπάρξουν ποινικές και δικαστικές εξελίξεις και εδώ και στις ΗΠΑ, είτε το καλοκαίρι είτε στις αρχές του φθινοπώρου.

Στο μέτωπο της Novartis το πολύ ως τις αρχές του Φθινοπώρου θα υπάρξουν εξελίξεις ταυτόχρονα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.


Ταυτόχρονες εξελίξεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού

Ξεσκονίζονται λογαριασμοί 36 προσώπων - είναι και τα συγγενικά πρόσωπα των πολιτικών και, επίσης, ξεσκονίζονται στοιχεία που αφορούν χιλιάδες γιατρούς, οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς δεν κάνουν έρευνα μόνο για τα πολιτικά πρόσωπα, αφορά περίπου 4.500 πρόσωπα, γιατροί, στελέχη επιχειρήσεων, πολιτικοί, συγγενείς τους που εμφανίζονται σε λογαριασμούς. 

Αυτή η έρευνα γίνεται από ομάδα εισαγγελέων, δεν είναι μόνο οι τρεις που είχαν το πόρισμα. Όλη η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ασχολείται κυρίως με αυτό. 

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Εμείς θεωρούμε σκόπιμο να σας υπενθυμίσουμε ότι η εν λόγω υπόθεση πρέπει να εξεταστεί σε βάθος για τις ποινικές και άλλες ευθύνες , και σε καμία περίπτωση να μην εισέλθει ο παράγοντας πολιτικές σκοπιμότητες καθώς και διαπλοκή μεταξύ δικαστικών - πολιτικών κύκλων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σκάνδαλο NOVARTIS: Έρχεται καταιγίδα κακουργηματικών διώξεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb