ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σώπασε ένας σπουδαίος ποιητής, ο Μάνος Ελευθερίου. Τα μαλαματένια λόγια του, πυξίδα μας.

Σώπασε ένας σπουδαίος ποιητής, ο Μάνος Ελευθερίου. Τα μαλαματένια λόγια του, πυξίδα μας ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.



Εμείς θυμίζουμε ότι ο υπουργός δεν παρενέβη ώστε να προκύψει η δικαίωσή μας, όσων πρωτοστατήσαμε στα FM κύματα, και τονίζουμε ότι εμείς είμαστε πτυχιούχοι τηλεπικοινωνιών, δεν είμαστε διαπλεκόμενοι. Το παντελές έλλειμμα τοπικών μέσων στα νοτιοανατολικά προάστια Αττικής, το οποίο διαμόρφωσαν επί δεκαετίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν συντελεί σε υγιή μετεξέλιξη, τόσο πολιτική, όσο και κοινωνική. Μπορεί να υπάρχουν δεκάδες σταθμοί με αναμεταδότες στην Αίγινα, όμως επί πολλά χρόνια δεν υφίσταται δημοκρατική κοινωνική συνοχή, και πράγματι ωφελούνται όσοι έχουν στο χέρι την τοπική ''εξουσία'' ( αυτοδιοίκηση).

Ο Μάνος Ελευθερίου είναι ένας από τους σπουδαιότερους ποιητές, στιχουργούς και πεζογράφους που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα. Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, διηγήματα, μία νουβέλα, δύο μυθιστορήματα και περισσότερα από 400 τραγούδια. Παράλληλα εργάστηκε ως αρθρογράφος, επιμελητής εκδόσεων, εικονογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός.

Ο Μάνος Ελευθερίου είχε αντιμετωπίσει πρόσφατα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που φάνηκε πως το είχε ξεπεράσει, ωστόσο η καρδιά του δεν άντεξε και τα ξημερώματα της Κυριακής, 22ας Ιουλίου, υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Ένα από τα ποίηματά του είναι τα Μαλαματένια Λόγια σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου το οποίο ακολουθεί:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σώπασε ένας σπουδαίος ποιητής, ο Μάνος Ελευθερίου. Τα μαλαματένια λόγια του, πυξίδα μας. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">