ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αναβολή της συναυλίας 'Rise Summer Concert in Silvercity' λόγω του μικρού Νικόλα

Αναβολή της συναυλίας 'Rise Summer Concert in Silvercity' με τους 'String Demons' ανακοίνωσε ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης λόγω του μικρού Νικόλα.

Η συναυλία 'Rise Summer Concert in Silvercity' με τους'String Demons' που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Ιουλίου, στο Πέτρινο θέατρο Αργυρούπολης, αναβάλλεται λόγω πένθους για τον άδικο χαμού του μικρού Νικόλα, που έχει συγκλονίσει την πόλη μας.

Η συναυλία των 'String Demons'θα πραγματοποιηθεί 9 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης.

Το τραγικό τέλος του φαίνεται να είχε σχεδιάσει ο 15χρονος Νίκος από την Αργυρούπολη

«Δυστυχώς, το παιδί φαίνεται ότι είχε σχεδιάσει το τραγικό τέλος του και χρονικά αλλά και ως προς τον τρόπο. Και ακόμη χειρότερο είναι ότι κανένας δεν είχε καταλάβει ότι μέσα στο μυαλό του κάτι είχε σπάσει, κάτι τον έσπρωξε στα άκρα».

Αυτά ήταν τα λόγια με τα οποία περιέγραψαν το παρασκήνιο της τραγικής αυτοκτονίας του 15χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη αξιωματικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την έρευνα για την αποκάλυψη των αιτιών που οδήγησαν τον μαθητή στην αυτοκτονία.

Σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα Real News, η εκτίμηση αυτή προκύπτει από ένα στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί. Λίγες ημέρες πριν από το τραγικό τέλος του, ο 15χρονος Νίκος ζήτησε από τον πατέρα του να σηκώσει ψηλά τις δύο αλυσίδες που κρατούσαν μία κούνια από το δοκάρι της πέργκολας, στη βεράντα του σπιτιού τους. « Ακουμπάνε τα πόδια μου όταν κάνω κούνια», είχε πει στον τραγικό πατέρα, ο οποίος φυσικά δεν μπορούσε να ξέρει το σχέδιο του γιου του, που ήθελε να χρησιμοποιήσει την αλυσίδα ως αγχόνη. «Είναι πολύ πιθανό να έκανε δοκιμή και να είδε ότι το ύψος της αλυσίδας δεν επαρκούσε για να προχωρήσει στην ασύληπτη απόφασή του», καταλήγουν στην εκτίμησή τους οι αστυνομικοί.

Από την πλευρά του ο πατέρας του 15χρονου μαθητή μέσα στην οδύνη του αδυνατεί να καταλάβει το γιατί. «Μα πώς είναι δυνατόν να μην έχουμε καταλάβει τίποτα; Δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι παρά μόνο τα μαθήματά του και οι φίλοι του. Και τώρα να βρεθούμε μπροστά σε μία τραγική αλήθεια κι ένα κρεμασμένο παιδί, χωρίς να ξέρουμε το γιατί», επαναλαμβάνει συνεχώς.

Πλέον όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας κλείνοντας τα αυτιά σε φήμες και κατηγορίες που εξαπολύουν πολλοί συμαθητές του Νίκου, οι οποίοι βάζουν στο κάδρο τουλάχιστον τέσσερα συνομήλικα ή λίγο μεγαλύτερα παιδιά από τον αυτόχειρα.

Αρκετές είναι οι αναφορές που κάνουν λόγο για ανελέητο εκφοβισμό και καταγγέλουν συγκεκριμένα περιστατικά, στην διάρκεια των οποίων φαίνεται ότι ασκήθηκε ψυχολογική βία στον νεαρό μαθητή.

Ο ξάδελφός του, Γιώργος Αθανασόπουλος, είχε πολύ στενή σχέση με τον ίδιο και τον 18χρονο αδελφό του. «Οι γονείς και ο αδελφός του προσπαθούν να αντέξουν τον πόνο, την απώλεια του μικρού. Είναι δύσκολη η κατάστασή τους». «Περιμένουν να μάθουν μόνο από την έρευνα της Αστυνομίας το γιατί. Δεν μπαίνουν καν στην διαδικασία να διαβάσουν όλα όσα γράφονται. Η οικογένεια θεωρεί ότι ο μικρός έπεσε θύμα bullying. Δεν ήξεραν, όμως, αυτά που ακούστηκαν για ξυλοδαρμούς και δεν τα πιστεύουν. Δεν είχαν δει σημάδια από χτυπήματα στο σώμα ή στο μάτι του, όπως είχε ακουστεί».

Μπορεί οι γονείς να περιμένουν την εξέλιξη της έρευνας και να μην θέλουν να μιλήσουν, οι συμμαθητές και φίλοι όμως του 15χρονου κατηγορούν μία συγκεριμένη παρέα παιδιών. «Ένας άλλος 15χρονος συνεχώς ενοχλούσε τον Νίκο. Μάλιστα μαζί του ήταν και ένα δεύτερο παιδί, το οποίο τον ζήλευε πολύ» λέει στην Realnews φίλος του αδικαχαμένου μαθητή.

«Ήταν μετά από ένα διαγώνισμα στη Φυσική, ο Νίκος είχε πάρει 20 και τοπανηγύριζε στο διάλειμμα. Τότε ο συγκεκριμένος μαθητής άρχισε να τον βρίζει, να τον μειώνει και να τον αποκαλεί «φυτό».

Ένας άλλος φίλος του αυτόχειρα συμπληρώνει την ίδια τραγική εικόνα: «Ήμασταν στην πλατεία Βάρναλη και ξαφνικά ο ίδιος 15χρονος άρχισε να τον αποκαλεί με μία συγκεκριμένη λέξη πολύ άσχημη. Ο Νίκος δεν του απαντούσε και ήρθε και τον έσπρωξε. Λίγες ημέρες μετά ο Νίκος ήταν σε ένα μαγαζί για φαγητό με την παρέα του και μπήκε μέσα. Ήταν το ίδιο πρόσωπο που ενοχλούσε συνεχώς τον Νίκο. Άρχισε να τον βρίζει και, επειδή ο Νικόλας δεν αντιδρούσε, ο επιτιθέμενος του όρμησε».

Επισήμανση του ''Γ'': Η μετεξέλιξη στα νότια και τη Γλυφάδα δεν απέχει από το bullying, και ίσως είναι κατά πολύ χειρότερη. Τα νότια προάστια δεν διαθέτουν ούτε ένα αμιγώς άμεσο τοπικό μέσο ενημέρωσης στα ερτζιανά , ενώ οι δημοτικές αρχές , Γλυφάδας, κ.α. δήμων ενισχύουν εν μέρει - σύμφωνα με όσα ισχύουν - τα εκτός πόλεων.

Είναι ο νεοσύστατος ''πολιτισμός'' των νεοελλήνων, οι οποίοι ακολουθούν τα δρώμενα της TV , και όσους/ες αναδεικνύονται μέσω αυτής.

Προφανώς έπειτα από εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τις οποίες έχασαν όσοι διέθεσαν τα χρήματά τους στα Νότια προάστια για ένα τοπικό μέσο, ο δήμος Γλυφάδας και έτεροι ''τσιγκουνεύονται'' ένα μικρό πόσο ώστε να συνδράμουν το τόπο και τους δημότες ώστε να αναβιώσουν όσα υπήρχαν στο τόπο μας.

Αποτελεί απορίας άξιο έπειτα από σειρά πρωτεργατών της ραδιοφωνίας FM, καθώς και ενός διαδημοτικού μέσου στα νότια προάστια, τα νότια προάστια να μένουν εσαεί εκτός ερτζιανών. Το 2019 χρειάζεται επαρκής αιτίαση από τη πλευρά των υποψηφίων παρατάξεων, η ουσιαστικές αλλαγές.

Εμείς για πολλοστή φορά τονίζουμε ότι επανειλημμένα έχουμε προτείνει αναβίωση του διαδημοτικού μέσου Ραδιοφωνίας στα Νότια προάστια , όμως με μια σαφή διαφοροποίηση έναντι του παρελθόντος. Χρειάζεται ένα μέσο όλων των δημοτών, για αμεσότητα και πλουραλισμό, χωρίς κομματική ταμπέλα, ημέτερους, παχυλούς μισθούς, προνόμια, κ.α. ( Το θέμα είναι ότι όσο εξυπηρετούνται τα σχέδια και τα συμφέροντα του ευρωβουλευτή της ΝΔ δημάρχου Γλυφάδας , καθώς και έτερων, η εκπροσώπηση και η αναβίωση όσων αποτελούσαν δικά μας δεδομένα ανήκουν στη σφαίρα του ανέφικτου. ΓΙΑΤΙ ; )

* Τονίζεται για εσάς που είστε ηλιακά νέοι/ες ότι σειρά Αθηναϊκών ραδιοφωνικών σταθμών έπαιρναν το δελτίο ειδήσεων από το διαδημοτικό των νοτίων προαστίων και το αναμετέδιδαν κάθε μισή η μια ώρα. ( Αναλογιστείτε πως χαρακτηρίζεται η μετεξέλιξη με τα Νότια προάστια εκτός ερτζιανών )

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αναβολή της συναυλίας 'Rise Summer Concert in Silvercity' λόγω του μικρού Νικόλα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb