ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δημόσιο: Το εξάμηνο της ντροπής

Επανερχόμαστε στο γνωστό και τετριμμένο ζήτημα της λειτουργίας του δημοσίου , και των υπηρεσιών του , το οποίο πολλές φορές έδωσε την αφορμή για σάτιρα , όμως αποτελεί ακόμα και σήμερα μια βασική παθογένεια στο τόπο μας.

Ήδη έχουμε περάσει δημόσια αρκετές φορές όσα ισχύουν στην νεοελληνική πραγματικότητα , αναφορικά με το δημόσιο και τις υπηρεσίες του , όμως ο εκάστοτε νομοθέτης αντί να διαμορφώνει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο εύρυθμης λειτουργίας του , και στήριξης των οικονομικά αδυνάτων , διαμορφώνει ένα κράτος πολέμιο του πολίτη.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1) Πριν από λίγα χρόνια βρισκόμουν στο κέντρο της Αθήνας για κάποιες υποχρεώσεις , και ενώ περπατούσα ένας ταλαίπωρος και μεθυσμένος με πιάνει από το χέρι και μου αναφέρει : Μήπως ξέρεις γράμματα ; Απόρησα, όμως του απάντησα. Αμέσως με τράβηξε μέσα σε μια πόρτα , όπως είδα ήταν παράρτημα του ΙΚΑ, και με παρακάλεσε να του συμπληρώσω την αίτηση για συνέχιση ενός επιδόματος το οποίο ελάμβανε και του το είχαν διακόψει.

Όταν τον ρώτησα γιατί δεν ζήτησε από τον υπάλληλο να τον βοηθήσει στην συμπλήρωση της αιτήσεως του , δεδομένου ότι ήταν αναλφάβητος , ανέφερε ότι αυτό απαγορεύεται, και θυμήθηκα ότι αυτό είναι το καθεστώς.

Βλέποντας τα έγγραφα τα οποία κατέθετε , μαζί με την αίτηση στο παράρτημα του ΙΚΑ , ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει επαναχορήγηση  του επιδόματος το οποίο του είχαν διακόψει, και κανείς δεν του ανέφερε ότι έπρεπε να περάσει από επιτροπή ώστε να έχει καινούργια βεβαίωση.

2) Το 2012 και με δεδομένη την οικονομική κρίση στη χώρα μας , ενώ ακόμα και η Μενεγάκη των 80.000 χιλ. μισθού το μήνα το 2010 είχε εισπράξει το επίδομα του ΟΓΑ, οι τότε κυβερνώντες άλλαξαν το καθεστώς αναφορικά με τα επιδόματα, και ειδικότερα στη πόλη της Γλυφάδας ξεκίνησε η περιπέτεια αρκετών συμπολιτών μας.

Στο παλιό ΙΚΑ Γλυφάδας , υπήρχε μια λίστα αναμονής , η οποία ήταν περασμένη σε ένα ογκώδες βιβλίο , διότι το τοπικό ΙΚΑ κάλυπτε τα νότια προάστια Αττικής, και ενώ υπήρχε η σειρά προτεραιότητας , οι αρμόδιοι επέλεξαν έπειτα από μια πολιτική απόφαση να καταργήσουν τη λίστα προτεραιότητας. Όσοι ανέμεναν να κληθούν ώστε να περάσουν από την επιτροπή του ΙΚΑ ΚΕΠΑ, και με βασικό δεδομένο ότι έληγε ο χρόνος της πιστοποίησης αναπηρίας , επισκεπτόμενοι το τοπικό ΙΚΑ τους ανακοινώθηκε η κατάργηση της λίστας και ότι πρέπει να κάνουν νέες αιτήσεις.

Οι νέες αιτήσεις συνεπάγεται ότι , πρώτον, έληγε το επίδομα τους, και δεύτερον, μέχρι να κληθούν για νέα πιστοποίηση και ποσοστά , υπήρχε και η έλευση του εξαμήνου , άρα δεν έλαβαν στη συνέχεια τίποτα ως αναδρομικά.

Η ταλαιπωρία αρκετών συμπολιτών μας δεν ήταν αποκλειστικά αυτή, διότι ακόμα και όταν ορίστηκε να περάσουν από ''επιτροπή'' , άλλοτε υπήρχε απεργία των γιατρών, και άλλοτε υπήρχε αδικαιολόγητη απουσία των συμμετεχόντων στις επιτροπές. 

Το γράμμα του νόμου

Οι ''εκπρόσωποι'' της κοινωνίας , και όσοι πασχίζουν με δεκάδες τεχνάσματα να περάσουν στην κοινωνία ότι είναι ''κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι'', έχουν θεσπίσει και βρίσκεται σε ισχύ ένα καθεστώς ( Ο ) κατά το οποίο αν μέσα σε έξι μήνες , έπειτα από την διακοπή των επιδομάτων , δεν υπάρχει νέα πιστοποίηση και κατάθεσή της στους κατά τόπους αρμόδιους των υπηρεσιών του δήμου, οι δικαιούχοι δεν δικαιούνται αναδρομικών ! ( Αν ο χρόνος είναι πέντε μήνες και 29 ημέρες δικαιούνται ).

Συγκεκριμένα ερωτήματα στην πολιτική μούργα

α ) Αν ένας πολιτικός δεν λάβει επί έξι μήνες τις αποζημιώσεις που του αναλογούν χάνει τα χρήματα τα οποία του αναλογούν ;

β ) Ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δ/Σ , οι αντιδήμαρχοι , καθώς και οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δήμου, αν δεν περάσουν από το λογιστήριο να πληρωθούν επί έξι μήνες , χάνουν τα χρήματα που τους αναλογούν ;

γ ) Οι δικαστικοί οι οποίοι οφείλουν να τηρείτε το Ελληνικό Σύνταγμα , και εν συνεχεία όσα θέσπισαν τα στελέχη αστικών πολιτικών κομμάτων , βρίσκουν συνταγματικά ορθή την εν λόγω διάταξη ;

Εν κατακλείδι , από ορισμένες μαρτυρίες που έχουμε , δεν είναι λίγοι όσοι/ες επί μεγάλο χρονικό διάστημα, ( χρόνια ) , δεν ελάμβαναν ούτε επίδομα , καθώς επίσης , δεν έλαβαν ούτε τα αναδρομικά , χωρίς η υπαιτιότητα να είναι δική τους.

3) Με τις εναλλαγές κυβερνήσεων και τις τροποποιήσεις επί τροποποιήσεων σε όσα ισχύουν αναφορικά με συντάξεις, επιδόματα, κ.α., οδηγηθήκαμε σε μια μετεξέλιξη στην οποία επικαλούνται ότι μέσα σε ένα μήνα ο πολίτης παίρνει πιστοποίηση, απόφαση, άρα είναι αδύνατον να χάσει είτε τα επιδόματα , είτε τα αναδρομικά, όμως και αυτό αποτελεί καθολική πλάνη.

Συγκεκριμένα: Πριν την διακοπή επιδομάτων , ορίζεται ημερομηνία, για πολλοστή φορά ο πολίτης επισκεπτόμενος τις υπηρεσίες ''επιτροπής'' ανακαλύπτει ότι η ώρα είναι 12:00 όμως δεν υπάρχουν οι εξεταστές.

Ο πολίτης κάνει αίτηση και κλείνει νέα ημερομηνία , όμως δεν είναι απόλυτο ότι η προθεσμία είναι ένας μήνας αναμονή , κατά την δεύτερη φορά , και ενώ αναμένει για δεύτερη φορά περισσότερο από ένα μήνα , δεν του βγάζουν νέα απόφαση και του δίνουν την παλιά απόφαση , κάνει νέα αίτηση , κατά την τρίτη φορά ''εξετάσεως'' του ζητούν ένα έγγραφο το οποίο δεν αναγράφεται στα χαρτιά που πρέπει να καταθέσει , κάνει τέταρτη αίτηση , και μέχρι να υπάρξει νέα εξέταση - νέα πιστοποίηση, και κατάθεση στις υπηρεσίες του δήμου έχει παρέλθει το εξάμηνο. Η υπαιτιότητα είναι του πολίτη , η του συστήματος ;

Οι δικαστικοί θα κληθούν επί του συγκεκριμένου ζητήματος , διότι θα καταθέσουμε ολόκληρο το ιστορικό όσων ισχύουν επί μια δεκαετία στο τόπο μας, και θα αναμένουμε την απόφασή τους ώστε να κρίνουμε από κοινού το έργο των πολιτικών και της δικαιοσύνης μας.

Επί μια δεκαετία έχουμε αναρίθμητες περιπτώσεις, και όσα μας έχουν εξιστορήσει αρκετοί/ες , καθώς επίσης , έχουμε και τις ειδικές περιπτώσεις ατόμων με αιματολογικά και άλλα ζητήματα υγείας, οι οποίοι/ες ενώ ήταν δικαιούχοι, με νέες τροποποιήσεις , αλλαγές , κ.α., δεν εμπίπτουν σε καμία πλέον κατηγορία.

Το εξάμηνο της ντροπής πολλές φορές γίνεται και χρόνια . . . 

Χάρρυ Κλύνν : Δημόσιο



Μενεγάκη: επίδομα ΟΓΑ



Ψάλτης: Tο ελληνικό δημόσιο



ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ - Τα επιδόματα της ντροπής !


Υ.Γ: Η πολιτική ''μούργα'' της Γλυφάδας , καθώς ορισμένοι υποστηριχτές τους, ''υπάλληλοι μπαλαντέρ'' - η αλλιώς τα άτομα για όλες τις δουλειές , είναι πρωτίστως κορυφαίοι υποκριτές , οι οποίοι/ες υποτίθεται ότι εκδηλώνουν ενδιαφέρων για τους συμπολίτες μας , όμως είναι γνωστό ότι είναι βασικοί συνεργάτες της παρατάξεως του ''ξενόφερτου'', οι οποίοι/ες , παράλληλα των αντιδημάρχων του , διέπονται από ρεβανσισμό , και πολιτικό - ιδεολογικό φανατισμό , και ουδόλως αρμόζουν στις θέσεις τους , διότι δεν προασπίζονται το γενικό δημόσιο όφελος - συμφέρον και αυτό σε λίγους μήνες θα αποβεί σε βάρος τους. 

# Όπως αναφέρει ο Μίκης Θεοδωράκης, και το βάζουμε όποτε λειτουργούμε τον ''φαντομά'' της γειτονιάς στους 93,4 MHZ στα FM : «γεννήθηκα με μια ιδιαιτερότητα να συμμετέχω σε πολιτικούς και ιδεολογικούς αγώνες που με φέρνουν σε μετωπική αντίθεση με κάθε είδους εξουσίας», και είναι σαφές ότι κυβερνήσεις, διοικήσεις, καθώς και ορισμένοι υπάλληλοι του δήμου, ασκούν κάκιστη μορφή εξουσίας, και ενώ η κοινωνία τους στήριξε ώστε να πληρωθούν οι δικές τους προσδοκίες , δεν εκπροσωπούν το σύνολο της κοινωνίας , και ουδέποτε διαπιστώσαμε να γίνονται αρωγοί θετικών αλλαγών. 

Το αντίθετο, γεμίζουν τις τσέπες και τους κωδικούς εις βάρος μεγάλου τμήματος πολιτών.  Οι ''επιλογές σας'' να μην εκπροσωπείται επάξια το σύνολο , και αντί να μπείτε μπροστά σε όλα τα ζητήματα και να ζητήσετε από την κυβέρνηση αναπροσαρμογές , αφού αξιώσατε να διοικήσετε το δήμο , δεν μας πικάρουν , μας δυναμώνουν. Ωραίοι ''δήμαρχοι'' , καθώς και ''αντιδήμαρχοι'' , όπως και ''υπάλληλοι'' , και κυρίως ''αντιπολιτευόμενοι'' , οι οποίοι/ες αντί να στηρίξουν το σώμα της κοινωνίας , δεν προωθούν το ελάχιστο στην κυβέρνηση , άρα πως λογίζεται η εκπροσώπηση ;

'' Εκεί που βλάστησαν τα λόγια σου μες στα ερείπια της νύχτας δολοφονούν τους φύλακες.

Όσοι θα βρουν τη χλόη στα μάτια των παιδιών ας θυμηθούν μαχαιροβγάλτες μες στ' αηδόνια , ας θυμηθούν τον Ποιητή εξόριστο στη Σάμο , όταν του πήραν τα υπάρχοντα ληστές , και τον τριγύριζαν γυμνό σε κάρο μες στους δρόμους.''
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δημόσιο: Το εξάμηνο της ντροπής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">