ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση υλοποίησε ''δημιούργησε'' 300.000 νέες θέσεις εργασίας !

Η κυβέρνηση υλοποίησε τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν το πεδίο της κοινωνικής προστασίας με 300.000 νέες θέσεις εργασίας  και τη θεσμοθέτηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, τόνισε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Σύμφωνα με όσα ισχύουν από το 2014 και μετέπειτα, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά χρειάζεται ένα νέο πραξικόπημα, το οποίο θα επιδείξει μέριμνα, ώστε όσοι εμπαίζουν και εξαπατούν δημόσια, τουλάχιστον, να σταματήσουν να το πράττουν, η να προκύψει εξέγερση του λαού για την ανατροπή.

Ερωτήματα προς την ''υπουργό''

1 ον ) Κυρία Αχτσιόγλου εσύ τους κάλεσες για συνέντευξη, όσους παράλληλα με εσάς εξαπατούν τη κοινωνία διότι τους παρέχετε πακτωλό χρήματος με επιδοτήσεις ΕΣΠΑ κ.α. ; 

2 ον) Ως ''επιστημονική'' συνεργάτιδα της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες, από το 2014, ασφαλώς θα συνδράματε καθοριστικά το κυβερνών κόμμα, και ειδικότερα την Ελληνική κοινωνία , γι' αυτό και σας αξιοποίησε στη συνέχεια ως υπουργό.

Δεδομένου ότι έχετε ''συνδράμει'' καθοριστικά την κοινωνία , μπορείτε να μας αναφέρετε , σε εμάς , άμεσα στη κοινωνία , και όχι δια μέσω των χρηματισμένων σας ΜΜΕ , γιατί έχουν μεταναστεύσει επί ημερών σας στην διακυβέρνηση της χώρας χιλιάδων νέων ανθρώπων ;

3 ον) Ως μετέχουσα στο ''πρώτη φορά αριστερά'' θα δώσετε και σε εμάς , δημόσια σαφείς απαντήσεις , με ανακοίνωση του Υπουργείου , αν επιδείξατε μέριμνα ώστε να επιστραφούν τα χρήματα τα οποία πετσόκοψαν όλες οι κυβερνήσεις από το 2012 και μετέπειτα σε πλειάδα εργαζομένων , συνταξιούχων, κ.α. ;

Όπως επιδείξατε ιδιαίτερη μέριμνα για τους γιατρούς ώστε να λάβουν αναδρομικά , και οι δικαστικοί για τους ιδίους , θα μας παρέχετε τις ενέργειες της κυβέρνησης για το σύνολο των υπολοίπων ;

4 ον ) Με βασικό δεδομένο τον κατακερματισμό του Ν. Αττικής στα τρία , αναφορικά με τις εκλογές , Α ' Αθηνών, Β ' Αθηνών, και υπόλοιπο Αττικής, μπορείτε να μας παρέχετε τεκμηριωμένα γιατί δεν ίσχυσε από τη πλευρά της κυβέρνησης σε οτιδήποτε άλλο, και κυρίως στα ερτζιανά ;

# Ενώ τα αστικά πολιτικά κόμματα έχουν όφελος με τον κατακερματισμό του Ν.Αττικής στα τρία, δεν το πράττουν στα ερτζιανά , διότι από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα επιχειρείται ο έλεγχος της κοινωνίας από ολιγαρχικά συμφέροντα αστικών πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητών. 

Σ' αυτό το σκέλος θέλουν ολιγάρχες μιντιάρχες αντί να ισχύει το ανάλογο για την κοινωνία. Δηλ: Ο ιδιοκτήτης ενός μέσου των Βορείων προαστίων , δεδομένου ότι δεν καλύπτεται από τον Υμηττό, διαμορφώνουν το πλαίσιο να λειτουργήσει και από την Αίγινα, για τα νότια προάστια, και από άλλα σημεία νοτιότερα για κάλυψη και των υπολοίπων προαστίων, αντί να διασφαλίζουν οι κυβερνήσεις όσα προωθούν για τα οφέλη των κομμάτων τους με την διάσπαση του Ν.Αττικής.

Εννοούμε ότι επί δεκαετίες μας αποστερούν τα Συνταγματικά και ανθρώπινα μας δικαιώματα ώστε να αποκομίζουν αστικά πολιτικά κόμματα , τα στελέχη τους, καθώς και ελάχιστοι ολιγάρχες συνεργάτες των κομμάτων εξουσίας. 
Δείτε και το νομοσχέδιο για την ψηφιακή , έπειτα από την δημόσια διαβούλευση παρωδία δεδομένου ότι υπουργός και κυβέρνηση σαφώς είχαν υποχρέωση σε ολιγαρχικά συμφέροντα και δεν υιοθέτησαν τις προτάσεις της κοινωνίας. Ποιον υπηρετούν ;

5 ον ) Τι είδους καπηλεία ασκείται , όταν ακόμα επικαλούνται την αριστερά , και επί τέσσερα χρόνια, ( 2014 - 2018 ), δεν υπάρχει κάλυψη των προτάσεών μας, είτε για δημόσιο, είτε για περιφερειακό, η ακόμα διαδημοτικό μέσο στα Νότια προάστια Αττικής

Ξεχνάτε ότι έπειτα από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ , ο όρος σοσιαλισμός εξευτελίστηκε, και έπειτα από τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ο όρος αριστερά δρομολογείται σε ανάλογη κατάληξη ; Βεβαίως, τους δόθηκε μια καινούργια ευκαιρία καπηλείας , ανάλογη με αυτήν που είχε προηγηθεί των τηλεοράσεων, και αυτή είναι το διαδίκτυο, όμως και αυτό είναι ζήτημα χρόνου.

Καθολικότητα Διαπλοκής

Τα στελέχη αστικών πολιτικών κομμάτων κατευθύνουν από όλες τις ''μπάντες'' , με πλειάδα έμμισθων, επιδοτούμενων, επιχορηγούμενων, συνεργατών ιδιοκτητών, κ.α., και από το διαδίκτυο, διότι κατά τόπους , σε κάθε Δήμο υφίστανται σειρά από ιστοσελίδες τις οποίες διαχειρίζονται στελέχη των αστικών κομμάτων στις κατά τόπους διοικήσεις, είτε συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα.

Και τέλος σταματήστε την προπαγάνδα υπέρ μιας κυβέρνησης η οποία αυταπόδεικτα δεν υπηρετεί την κοινωνία, είναι ξεκάθαρο ότι υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και τα ολιγαρχικά συμφέροντα όπως είστε και οι ίδιοι/ες ως αστικά κόμματα. Οι κυβερνήσεις εκλέγεστε με ένα κατάπτυστο εκλογικό σύστημα το οποίο παρέχει bonus 50 έδρες. Το ανάλογο καθεστώς bonus δεν παρέχετε στην κοινωνία από τις ασκούμενες πολιτικές των κυβερνήσεων.

Η προπαγάνδα Αχτσιόγλου από τη διαπλοκή Χατζηνικολάου και σία

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τις παρεμβάσεις της περιόδου 2012-2014, η οποία συνοδεύτηκε από πάρα πολλά μέτρα συμπίεσης της εργασίας, μέσα από μία αντίληψη που έλεγε ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας θα επέλθει με τη μείωση των μισθών και την περικοπή ευρύτερων δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

Αυτή την αντίληψη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής είχε πει ότι δεν την υιοθετεί και ότι τη θεωρεί πέρα από κοινωνικά ολέθρια και οικονομικά αναποτελεσματική και αυτό αποδείχτηκε. Το 2012 έγινε η μεγάλη περικοπή του κατώτατου μισθού, και την αμέσως επόμενη χρονιά εκτινάχτηκε η ανεργία στο 28%».

Η κυβέρνηση «ουδέποτε συμφώνησε ή αποδέχτηκε αυτή την αντίληψη της εσωτερικής υποτίμησης και μάλιστα ήδη από νωρίς έθεσε στο τραπέζι ξανά τα ζητήματα των εργασιακών. Σε αυτά υπήρξε συμφωνία, το υπογραμμίζω αυτό, με τους εταίρους, αναφορικά με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στη χώρα. 

Υπήρξε συμφωνία, καταθέσαμε δηλαδή στοιχεία, συζητήσαμε, διαπραγματευτήκαμε, αποδείξαμε σε αρκετά μεγάλο βαθμό και την ορθότητα των επιχειρημάτων μας και καταλήξαμε στο να επαναφέρουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στη χώρα. 

Ομοίως, η αύξηση του κατώτατου μισθού η οποία είναι επίσης πυρηνικό στοιχείο του δικού μας προγράμματος, είναι κάτι που θα έπρεπε να λάβει χώρα στην Ελλάδα, διότι από το 2012 είναι καθηλωμένος σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. 

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η αύξηση θα λάβει υπόψη όλα τα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και τυχόν επιπτώσεις που μπορεί να έχει στους διάφορους δείκτες, προκειμένου να γίνει με έναν σοβαρό και τεκμηριωμένο τρόπο».

Αναφερόμενη στην αποκλιμάκωση της ανεργίας, τόνισε ότι «η μείωσή της κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες τα τελευταία 3,5 χρόνια είναι πραγματική. Έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 300.000 νέες θέσεις εργασίας

Έχουμε αύξηση του αριθμού των απασχολούμενων, δηλαδή πραγματική ενίσχυση του αριθμού των ανθρώπων που εργάζονται. Επίσης, σύμφωνα με τα ετήσια δεδομένα για τις νέες θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί, το 70% είναι πλήρους εργασίας και το 30% είναι μερικής απασχόλησης. 

Πρέπει να επενδύσουμε στο πώς θα δημιουργήσουμε κίνητρα στις επιχειρήσεις αλλά και θα ενισχύσουμε τους εργαζόμενους, για να συνάπτονται συμβάσεις πλήρους εργασίας. Θεωρώ σημαντική σε αυτή την κατεύθυνση την προσπάθεια για την καταπολέμηση της υποδηλωμένης εργασίας».

Η Υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε, επίσης, στα προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας και ιδιαίτερα σε αυτά που είναι επικεντρωμένα στους νέους επιστήμονες. Ενδεικτικά, υπογράμμισε ότι «σχεδιάσαμε ένα πρόγραμμα για επιδότηση επιχειρήσεων σε κλάδους υψηλής παραγωγικότητας για τη χώρα, όπου επιδοτούμε τις επιχειρήσεις με ποσό μέχρι 800 ευρώ προκειμένου να καλύψουμε το 50% του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων. 

Άρα να μπορούν να δίνουν μισθούς 1.600 ευρώ. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που αφορά 10.000 εργαζόμενους και στόχο έχει ακριβώς αυτό: να αρχίσει να βάζει στην αγορά μισθούς με τους οποίους μπορεί κανείς να ζήσει σήμερα και να μπορέσει να λειτουργήσει ως εργαλείο ανάσχεσης και γιατί όχι αντιστροφής του brain drain».

Σε σχέση με τις ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συνταξιοδότησης τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή οι ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις είναι κάτω από 39.000 και τα ληξιπρόθεσμα εφάπαξ κάτω από 26.000». 

Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι «όταν ανέλαβε η κυβέρνηση στις αρχές του 2015 υπήρχαν περίπου 400.000 απλήρωτες συνταξιοδοτικές παροχές στα συρτάρια μας. Έχουμε καταβάλει περισσότερες από 720.000 παροχές αυτά τα χρόνια. 

Έχουμε μειώσει δηλαδή τον όγκο των εκκρεμών κύριων συντάξεων κατά περίπου 77%. Έχουμε κάνει μια τεράστια δουλειά προκειμένου να εκκαθαρίσουμε αυτόν τον πολύ μεγάλο όγκο των απλήρωτων συντάξεων που μας παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση». Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε, επίσης, ότι «η χρηματοδότηση για την πλήρη εκκαθάριση αυτών των εκκρεμοτήτων είναι διασφαλισμένη».

Αναφορικά, τέλος, με τους στόχους του Υπουργείου Εργασίας για το επόμενο διάστημα η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι ο βασικός είναι «να μπορέσει να γίνει αισθητό στον κόσμο το γεγονός της εξόδου από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Δηλαδή, να μπορέσουν οι άνθρωποι να το δουν αυτό απτά, υλικά, στην καθημερινότητά τους». 

Η Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «πρώτη προτεραιότητα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού τον Ιανουάριο του 2019, τον ίδιο μήνα κατά τον οποίο ξεκινούν να εφαρμόζονται οι νέες μειωμένες κατά 33% εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες, και παράλληλα να προχωρήσουμε σε μια σειρά από βελτιωτικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, είτε αυτό αφορά διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών στην επαφή τους με τον ΕΦΚΑ είτε αυτό αφορά την πλήρη εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων στις συντάξεις».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση υλοποίησε ''δημιούργησε'' 300.000 νέες θέσεις εργασίας ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb