ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζεται το Πάρκο Ραδιοφωνίας στο Ίλιον

Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε οι πρόδρομες εργασίες του έργου για την ανάπλαση του χώρου των παλαιών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στο Ίλιον με στόχο τη δημιουργία Πάρκου Ραδιοφωνίας.

Συγκεκριμένα, αφού συντάχθηκαν οι σχετικές τεχνικές προδιαγραφές από τη Διεύθυνση Εταιρικής Ανάπτυξης της ΕΡΤ, στις 26 και 28 Σεπτεμβρίου προκηρύχθηκαν και αναρτήθηκαν στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) οι τρεις μελέτες ωρίμανσης του έργου που αφορούν στη σύνταξη και στην κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου λειτουργίας του Πάρκου Ραδιοφωνίας, στο σχεδιασμό ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου αλλά και στη σύνταξη προδιαγραφών του Οπτικοακουστικού Μουσείου.

Από τις προθεσμίες που έχουν δοθεί για την υποβολή προσφορών προκύπτει ότι η σχετική διαδικασία για όλες τις μελέτες θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Οκτωβρίου και εκτιμάται ότι ως το τέλος Οκτωβρίου θα υπάρχουν ανάδοχοι.

Ο χρόνος παράδοσης των μελετών είναι τρεις μήνες, δηλαδή περίπου στο τέλος Ιανουαρίου, όπου και τα αποτελέσματά τους θα ενταχθούν στη συνολική μελέτη του έργου που έχει ήδη συνταχθεί εσωτερικά της ΕΡΤ και αφορά στη συντήρηση των κτιρίων.

Με τον τρόπο αυτό, ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτηση του συνολικού έργου και την εγκατάσταση αναδόχου ως τις αρχές του καλοκαιριού.
Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη» και δημοτικός σύμβουλος Ιλίου, Κώστας Κάβουρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ως “Αλληλέγγυα Πόλη” από την πρώτη στιγμή συμβάλλαμε ώστε να υλοποιηθεί αυτό το έργο πνοής για την πόλη του Ιλίου, για την τοπική κοινωνία, για την περιοχή πέριξ της Ραδιοφωνίας. Ακόμη και όταν τα πράγματα, οι εξελίξεις δεν έδειχναν ευνοϊκές, εμείς δεν τα παρατήσαμε. Και σήμερα αισθανόμαστε απόλυτα δικαιωμένοι.

Απ’ την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε, να παλεύουμε και να διεκδικούμε ώστε να γίνουν πραγματικότητα και άλλα τέτοια έργα πνοής στο Ίλιον. Και αύριο-μεθαύριο από θέσεις ακόμη μεγαλύτερης ευθύνης.»

Σημείωση του ''Γ.WEB'': Από τη μια πάρκα και θέσεις ευθύνης , και από την άλλη μηδέν εις το πηλίκον.

Επισημάνσεις: 

1) Στο συγκεκριμένο πάρκο, στο οποίο θα παρουσιάζεται οπτικοακουστικό υλικό θα υπάρχουν σε βίντεο οι διώξεις - κατασχέσεις κατά των πρωτεργατών στα FM κύματα , η μήπως για όσους παρουσιάζουν μια πλευρά της πραγματικότητας δεν χρειάζεται ;

2) Υπάρχει υλικό στην ΕΡΤ από τις διώξεις - κατασχέσεις σε εκατοντάδες τοπικούς σταθμούς ;

3) Ακόμα και από τις παρεμβάσεις επί ΝΔ στα κέντρα εκπομπής της ΕΡΤ , τη περίοδο του ''μαύρου'', υπάρχει υλικό ;

4) Ο υπουργός Νίκος Παππάς ο οποίος εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρων για το συγκεκριμένο πάρκο ραδιοφωνίας, επέδειξε ανάλογες ενέργειες ώστε να δημιουργηθεί και στα νότια προάστια ένα μουσείο ραδιοφωνίας ;

Μας παρασχέθηκαν τα κατεσχεμένα , καθώς επίσης, και το σχετικό υλικό ;

5 ) Οι δήμαρχοι της περιοχής μας εξεδήλωσαν ενδιαφέρον ώστε να υπάρξει ένα πάρκο - μουσείο όπως το προτείναμε δημόσια εντός του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού ; Ο χώρος του Ελληνικού έχει ιστορία αναφορικά με την ραδιοφωνία.

Τέλος, η δημόσια ραδιοφωνία αφού είναι ''πρωτοπόρος'' , γιατί δεν παρέχει στο RDS τους τίτλους των τραγουδιών , των εκπομπών  , καθώς επίσης και κύριους τίτλους ειδήσεων ; 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με γοργούς ρυθμούς ετοιμάζεται το Πάρκο Ραδιοφωνίας στο Ίλιον Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">