ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Υπουργείο Πολιτισμού και σάλτο μορτάλε στις ράγες


Με σάλτο μορτάλε στις ράγες του τρένου αποφάσισε να δώσει τραγικό τέλος στη ζωή του ένας από τους πιο γνωστούς λαϊκούς τραγουδιστές της δεκαετίας του ’80, ο Βασίλης Καλούσης. Ωστόσο, πίσω από την απονενοημένη πράξη του καλλιτέχνη κρύβεται το δράμα που ζούσε εξαιτίας της ανεργίας.

H είδηση του θανάτου του πάγωσε τόσο τους ελάχιστους συγγενείς του, που τον αναγνώρισαν με δυσκολία στο Νεκροτομείο Αθηνών, όπου μεταφέρθηκε, όσο και τους φίλους του. Η αναγνώριση του πτώματος έγινε με καθυστέρηση 10 ημερών, καθώς όλες αυτές τις μέρες βρισκόταν στο ψυγείου νοσοκομείου, όπου είχε μεταφερθεί ως «αγνώστου ταυτότητας».

Είναι 1η Οκτώβρη απόγευμα. Ο σταθμός του ΗΣΑΠ στον Αγιο Νικόλαο σφύζει από κόσμο. Ανάμεσα στους επιβάτες που περιμένουν το τρένο και ένας μεσήλικας άνδρας. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο αυτόχειρας είναι βυθισμένος στις σκέψεις του. Ομως, κανείς δεν περιμένει τη συνέχεια. Μερικές δεκάδες μέτρα μακρύτερα διακρίνονται τα φώτα του τρένου. Και ξαφνικά ο άνδρας πέφτει στις γραμμές.

Ο οδηγός της αμαξοστοιχίας πατά την κόρνα, ο κόσμος ουρλιάζει. Κανείς δεν προλαβαίνει να τον σταματήσει! Τα παγωμένα βλέμματα όλων μαρτυρούν ότι ο άγνωστος άνδρας βρίσκεται διαμελισμένος κάτω από το τρένο. Η διεύθυνση του ΗΣΑΠ σταματάει για κάποιες ώρες την κυκλοφορία των τρένων και προς τις δύο κατευθύνσεις. Λίγη ώρα μετά ο απεγκλωβισμός του άτυχου άνδρα γίνεται από εφτά πυροσβέστες, που φτάνουν στο σημείο με δύο οχήματα. Το θέαμα είναι αποτροπιαστικό.

Πίσω από το τραγικό φινάλε του άγνωστου άνδρα κρύβεται το δράμα ενός από τους πιο γνωστούς λαϊκούς τραγουδιστές της δεκαετίας του ’80, με επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Του τραγουδιστή που από το 1982 έως τα μέσα της δεκαετίας του ’90 γνώρισε μεγάλες δόξες τόσο στα νυχτερινά κέντρα της Εθνικής οδού, δίπλα σε μεγάλα ονόματα, όσο και στην Αχαρνών. Τα φώτα για τον σεμνό καλλιτέχνη, όμως, έπεσαν νωρίς. Η ανεργία τού είχε χτυπήσει πολλά χρόνια τώρα την πόρτα.

Το θέμα είναι ότι το 2015 είχε γράψει ένα τραγούδι στο οποίο έλεγε '' Ελλάδα μάνα των λαών θα γίνεις πάλι όλων ''... όμως προφανώς - αυταπόδεικτα - δεν έγινε χώρα του ιδίου.

Το εγκεφαλικό του Τουρκογιώργη 

Σε αντιδιαστολή με τον Αντώνη Τουρκογιώργη, και άλλους/ες, για τους οποίους/ες η πολιτεία έπειτα από ενέργειες επωνύμων επέδειξε ενδιαφέρων το 2012 ώστε να συνταξιοδοτηθούν , προφανώς για τον λαϊκό τραγουδιστή Βασίλη Καλούση και άλλους δεν θα υπήρξε κάτι ανάλογο, αν κρίνουμε από την ενέργειά του.

Το 2012 είχαν λάβει ειδικές συντάξεις από τη πολιτεία, 800 ευρώ το μήνα, σειρά από τραγουδιστές - τραγουδίστριες, την ίδια χρονική περίοδο που γινόταν η επίθεση στις συντάξεις, στα επιδόματα, και τους μισθούς. 

Οι συγκεκριμένες πράξεις , αυτοκτονίας το 2018 , καθιστούν σαφές ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει κάτι δραστικά στη χώρα μας, ενώ τα κυβερνητικά στελέχη καλούνται από εφημερίδες και media ώστε να προπαγανδίζουν την προσφορά τους με χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Είναι γνωστό ότι οι κυβερνήσεις πολλών ετών έχουν δώσει την χαριστική βολή τόσο στην rock μουσική - μουσικούς, όσο και στο λαϊκό τραγούδι - τραγουδιστές, και η έμφαση είναι τα ευκολοχώνευτα pop , τα οποία συντελούν στην αποβλάκωση της κοινωνίας ώστε να εξυπηρετούνται πολιτικοοικονομικά συμφέροντα.

Ακόμα και τα ένα - δυο εμπορικά ραδιόφωνα της Αττικής , τα οποία υποτίθεται παίζουν rock , δεν παίζουν ροκ μουσική. Παίζουν γνωστά εμπορικά χιτ από τις δεκαετίες 80, 90, 2000, play list, καθημερινά τα ίδια και τα ίδια, χωρίς να μεταδίδουν swing, rock & roll, blues , κ.α. , και κυρίως χωρίς να μεταδίδουν Ελληνική ροκ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Υπουργείο Πολιτισμού και σάλτο μορτάλε στις ράγες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb