ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ποιοι εθνομηδενιστές ?

Διαβάσαμε σήμερα στο διαδίκτυο ένα κείμενο το οποίο υπογράφει ο Θ.Κ. 

Το κείμενο αναφέρει: Εμείς οι Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να εορτάζουμε τις εθνικές μας επετείους σύμφωνα με τις ιστορικές μας παραδόσεις και σύμφωνα με τη δική μας πολιτισμική ιδιοπροσωπία. Ποιος Ευρωπαίος ή ποιος ντόπιος υποτακτικός του μπορεί να μας υποχρεώσει να αλλάξουμε τις ημερομηνίες των εθνικών μας επετείων; Από που αντλούν αυτό το δικαίωμα; Ποιο είναι το ηθικό τους παράστημα για να μπορούν να μας κρίνουν;

Θα πρέπει στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι όλες οι παραπάνω επέτειοι, εθνικές και κοινωνικές, ανεξαρτήτως βαρύτητας, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: την ανεξαρτήτως συνεπειών αντίσταση και τον αγώνα για ελευθερία, που σε καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις δεν γίνεται αναίμακτα, όχι διότι είμαστε λάτρεις των πολέμων και του θανάτου, αλλά επειδή δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την ελευθερία.

Είναι λοιπόν προφανές ότι οι πολέμιοι του εορτασμού του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 στερούνται επιχειρημάτων, για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους, τουλάχιστον σοβαρών. 

Απλώς το μόνο κίνητρο το οποίο διαθέτουν είναι η προσήλωσή τους στην πραγμάτωση των στόχων του ιδεολογήματος του εθνομηδενισμού, κάτι που συνδέεται φυσικά και με την προσωπική τους ανέλιξη. 

Τα δε μέσα που διαθέτουν για την πραγμάτωση του στόχου τους, έχοντας εισχωρήσει στον κρατικό μηχανισμό, είναι άφθονα, όπως προφανώς και η χρηματοδότησή τους. 

Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει από το να πηγαίνουμε κόντρα, λέγοντας ένα ακόμα, μικρό έστω, ΟΧΙ σε όλα όσα αυτοί απεργάζονται, αγωνιζόμενοι για τις δικές μας εθνικές επετείους, τιμώντας τη μνήμη των νεκρών μας παππούδων, επιζητώντας ένα καλύτερο αύριο.


Επισημάνσεις του Γ.Κ: Αν το καλύτερο αύριο θα έρθει δια των παρελάσεων  να τις καθιερώσουμε σε καθημερινή βάση ώστε να δαπανούμε το συνολικό προϋπολογισμό του κράτους σε έξοδα παρελάσεων, αντί των επτά εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Σημειώνουμε ότι οι προγονοί μας και οι συγγενείς μας αγωνίστηκαν - πολέμησαν τόσο τη περίοδο του 22 - 30 , όσο και στην γερμανική κατοχή και τον εμφύλιο πόλεμο.

Αναφορικά με τα μέσα που διαθέτουμε εμείς είναι:

1) Σε πλήρη αντιδιαστολή των έμμισθων του δήμου, τους οποίους εξυπηρετούν με τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου οι πολιτικοί - αιρετοί ουδέποτε έχουμε λάβει έστω μια δεκάρα από τα χρήματα της τοπικής μας κοινωνίας.

2) Είναι γνωστό ότι τις θέσεις μας τις περνάμε από τα κοινωνικά δίκτυα , τα οποία είναι δωρεάν και μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν άπαντες.

3) Ποια ελευθερία επικαλείται ο Θ.Κ. ; Μήπως δεν έχει πλήρη επίγνωση ότι επί εκατονταετίες η χώρα μας είναι υποτελής των εξωθεσμικών κέντρων και κυρίως των οικονομικών ;

4) Ποια ανέλιξη θα έχουν στην Ελλάδα όσοι/ες είναι κατά του τόπου τους ;

# Και οι βάρβαροι , οι οποίοι έκοβαν τα κεφάλια αγωνιστών και τα επιδείκνυαν δια περιφοράς , παρέλαση έκαναν.



# Σημειώνουμε διότι πολλές φορές υφίστανται επικριτές πάσης φύσεως , ότι ανάλογες εικόνες με αυτήν της φωτογραφίας υπάρχουν σε πλειάδα videogame ( π.χ. God Of War )τα οποία είναι διαδεδομένα στα παιδιά σχολικής ηλικίας και στους σπουδαστές, είτε τα παρακολουθούν από το tube.

Τα ''εθνικόμετρα'' αλλού και σε άλλους

# Ο ''πατριωτισμός'' επαφίεται στη κρίση και τη συνείδηση κάθε πολίτη, και ουδείς δικαιούται να επιβάλει οτιδήποτε εξυπηρετεί αλλότριους η ιδίους σκοπούς.

Οι παραδόσεις 

Στον παρελθόντα χρόνο έγιναν πολλά και διάφορα από τον λαό - πολίτες και μάλιστα αυθόρμητα  , το γεγονός του ότι έγιναν αυθόρμητα σημαίνει ότι πρέπει να τα επιβάλουμε διαχρονικά στο κοινωνικό σύνολο - εσαεί και επ' άπειρον στο διηνεκές ;

Αποτέλεσε παράδοση και η λειτουργία στα ερτζιανά από τον λαό - πολίτες πριν υπάρξουν δημοτικοί και ιδιωτικοί σταθμοί. Γνωρίζετε να σεβάστηκαν αυτή τη παράδοση τα αστικά πολιτικά κόμματα εξουσίας , η μήπως γνωρίζεται χιλιάδες διώξεις - κατασχέσεις ;

Η παράδοση από τις αρχές του 1900 και μετέπειτα θέλει αρκετούς πολίτες να λειτουργούν στα ερτζιανά κύματα. Ειδικότερα από την μεταπολίτευση και έπειτα οι συμμετέχοντες έγιναν αρκετές χιλιάδες σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, και συγκεκριμένα δεν υπήρχε περιοχή της χώρας να μην ακούν οι πολίτες τα ερασιτεχνικά - κοινωνικά ραδιόφωνα. Πόσα υπάρχουν σήμερα, και ειδικότερα αδειοδοτημένα ; 

Σήμερα υπάρχουν αποκλειστικά οι εμπορικοί επαγγελματικοί σταθμοί , και σχεδόν κανείς από τις χιλιάδες όσων πρωτοστάτησαν στην ραδιοφωνία , άρα μια παράδοση πολλών δεκαετιών , από το ένα άκρο της Ελλάδας μέχρι το άλλο , δεν υποστηρίχθηκε από την πολιτεία.

Στο πλαίσιο του 'πολιτισμού' και τον κονδυλίων της Ε.Ε. η πολιτεία υποστηρίζει τους εμπόρους - οι οποίοι ακολούθησαν ετεροχρονισμένα - αντί για τους πρωτοπόρους, άρα επί της ουσίας καταλύει μια παράδοση πολλών δεκαετιών.

Πλήρως ανομοιογενή ζητήματα , όμως σε καμία περίπτωση άσχετα ζητήματα μεταξύ τους, διότι η οποία παράδοση είναι ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Προφανώς πρέπει να είναι περισσότερο ''πατριώτες'' - ''Γλυφαδιώτες'' οι ''ξενόφερτοι'' , ( οι οποίοι σημειωτέων διατελούν δήμαρχοι επί δεκαετίες ), από τους δημότες με εντοπιότητα, και οι ''ξενόφερτοι'' δικαιούνται να ζουν με το δημοτικό χρήμα, καθώς επίσης , και να παρανομούν σε βάρος κάθε σύννομης ενέργειας των κατοίκων. ( Βλέπε Δήμος Γλυφάδας ) Που διαφέρει η εικόνα από την άσκηση διοικήσεως αυτών των ατόμων ;

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 [ 40 χρόνια Διώξεις - Κατασχέσεις ]

Υ.Γ: Είναι οξύμωρο, όμως πρέπει να αναφερθεί ότι οι υποστηριχτές της ''Ελευθερίας'' και του ''ΟΧΙ'' μάλλον σκόπιμα παρακάμπτουν την οικονομική ομηρία της χώρας μας επί πολλά χρόνια από τον ''κατακτητή'' , καθώς επίσης , το πρόσφατο ΟΧΙ της πλειονότητας του Ελληνικού λαού το οποίο η κυβέρνηση το έκανε ΝΑΙ, άρα το οποίο ΟΧΙ σήμερα έχει εκπέσει σε κορυφαίο εμπαιγμό. Όσα δεν πέτυχαν με τα όπλα τη δεκαετία του 40 τα πέτυχαν με την Οικονομία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ποιοι εθνομηδενιστές ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">