ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει Δίωξη Δημοτικής Αρχής κατά δημοτικής υπαλλήλου

Για δίωξη - μέσω μετακίνησης - δημοτικής υπαλλήλου, προϊσταμένης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος και Πρασίνου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ , καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την αυθαίρετη μετακίνηση και δίωξη της συναδέλφου Ζωής Πετροπούλου, Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος και Πρασίνου, από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας.

Η συνάδελφος μετακινήθηκε και διώκεται, γιατί προσπάθησε να λειτουργήσει η υπηρεσία της μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας. Αντιστάθηκε στον σχεδιασμό για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας, αντιτάχθηκε στην εναπόθεση απορριμμάτων σε μη νόμιμους χώρους και παράλληλα ξεκίνησε τη διερεύνηση για παράνομες εναποθέσεις απορριμμάτων κατόπιν καταγγελίας. Να επισημάνουμε ότι για την παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων τον Αύγουστο του 2018 επιβλήθηκε πρόστιμο στον Δήμο από την Περιφέρεια.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Μεσσηνίας γίνεται φανερό ότι η Δημοτική Αρχή προχωράει στη μετακίνηση και δίωξη της εργαζόμενης προκειμένου να καλύψει τις δικές της πολιτικές, διοικητικές και νομικές ευθύνες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί ότι η μετακίνηση της συναδέλφου Ζωής Πετροπούλου δεν υπηρετεί υπηρεσιακές ανάγκες όπως προσχηματικά επικαλείται η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας. 

Η συνάδελφος λειτουργούσε ως προϊσταμένη του συγκεκριμένου τομέα, με γνώμονα, πάντα, την υπεράσπιση του περιβάλλοντος από κάθε πτυχή (οικονομική, υγειονομική, πολιτιστική, περιβαλλοντική) και μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας. Με τη δίωξη της επιδιώκεται ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση της, καθώς και των υπολοίπων εργαζομένων, προκειμένου να μην αντιστέκονται και να μην αντιδρούν σε αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής.

Για τους λόγους αυτούς, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τη Δημοτική αρχή Τριφυλίας να επαναφέρει στη θέση της τη συνάδελφο και να σταματήσει κάθε ενέργεια δίωξης σε βάρος της».

Όπως αναφέρεται από τη πλευρά του βοηθού του συνηγόρου του πολίτη κ. Ιωάννη Π. Σαγιά

Στην υπό εξέταση περίπτωση, ο αναφερόμενος, κος *** ζήτησε με την υπ’ αρ.
16463/18-09-17 αίτησή του περί χορήγησης αντιγράφων του φακέλου της άδειας χρήσης μουσικών οργάνων του ΚΥΕ με το διακριτικό τίτλο *** ιδιοκτησίας *** στην παραλία Κακιάς Θάλασσας, αναφέροντας ότι το εν λόγω ΚΥΕ κάνει χρήση μουσικής σε μεγάλη ένταση έως τουλάχιστον στις 2:00 π.μ.

'' Κατά συνέπεια, ο κος ***, ως μόνιμος κάτοικος της περιοχής, ασφαλώς και θεμελιώνει την ελεύθερη πρόσβασή του στα εν λόγω διοικητικά έγγραφα, λόγω της σχέσης του αιτούντος προς πραγματική κατάσταση, την οποία θίγει κατά τρόπο βλαπτικό η εν λόγω διοικητική πράξη, χωρίς μάλιστα την επίκληση ειδικού έννομου συμφέροντος, που επικαλείστε. 

Ειδικό έννομο συμφέρον απαιτεί ο νόμος μόνον για την πρόσβαση των πολιτών στα ιδιωτικά έγγραφα που φυλάσσονται σε δημόσιες υπηρεσίες. Μοναδική προϋπόθεση λοιπόν εν προκειμένω, για την άσκηση του δικαιώματός του, είναι η έγγραφη αίτησή του.

Εν όψει των ανωτέρω, παρακαλείσθε για τη χορήγηση των αιτούμενων στοιχείων στον ***, με παράλληλη κοινοποίηση αυτών και προς το Συνήγορο του Πολίτη.

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση θα είμαστε στη διάθεσή σας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει Δίωξη Δημοτικής Αρχής κατά δημοτικής υπαλλήλου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">