ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Εγκαίνια νέου ΚΑΠΗ στα Σούρμενα

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας είναι οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν αναφέρουν από τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης σχετικά με τη δημιουργία του  νέου ΚΑΠΗ στα Σούρμενα Ελληνικού.

Αυτοί που δούλεψαν σκληρά και μας παρέδωσαν τη σκυτάλη να συνεχίσουμε τον Αγώνα τους αλλά εξακολουθούν ως παππούδες να στηρίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως διοίκηση είναι να τους προσφέρουμε την ποιότητα και τις υπηρεσίες που τους αξίζουν.

Όπως αναφέρει στη σελίδα του ο Δήμαρχος Γ. Κωνσταντάτος '' Το κτίριο αυτό είναι το 3ο ΚΑΠΗ που κατασκευάζουμε στη θητεία μας σε ένα υπερσύγχρονο χώρο. Στις 29 Οκτωβρίου θα εγκαινιάσουμε και το 4ο στην Αλεξόπουλεως. 


Καλορίζικο.''

Ένα υπέροχο βίντεο από τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου ΚΑΠΗ στα Σούρμενα, το 3ο που φτιάξαμε στη θητεία μας.


Επισήμανση του ''Γ.WEB'': Δήμαρχε μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός του ελλείμματος πραγματικής υπόστασης συνοχής ανάμεσα στους δημότες της ευρύτερης περιοχής μας.

Συγκεκριμένα: Ενώ εσείς, οι κατά τόπους Δήμαρχοι, έχετε τα επιτελεία σας, καθώς και μερικούς ''καλοθελητές'' , ώστε να αναρτούν στο διαδίκτυο όσα περνάτε στις σελίδες σας στα sosial media, είτε ακόμα , ορισμένοι/ες να παρευρίσκονται και στις εκδηλώσεις των δήμων της περιοχής μας, καλύπτοντας ορισμένα θέματα, εμείς εστιάζουμε για πολλοστή φορά στην καθολική αδράνεια όλων των δήμων στα Νότια προάστια Αττικής αναφορικά με την Ψηφιακή σύγκλιση καθώς και την άρση  του ψηφιακού αποκλεισμού ο οποίος είναι επί μακρόν υφιστάμενος στις πόλεις και την περιοχή μας.

Ποτέ όσα χρόνια αρθρογραφούμε σε όσα χρησιμοποιείται και εσείς , στις λεγόμενες ''νέες τεχνολογίες'' , ( sosial media και τις ιστοσελίδες ) , δεν έχουμε δει , ούτε μια φορά , μια τεκμηριωμένη θέση δημάρχων, διοικήσεων, γιατί οι πόλεις μας, και εμείς, οι οποίοι πρωτοστατήσαμε για την Δημοτική και Ιδιωτική Ραδιοφωνία πρέπει να τελούμε σε Ψηφιακό αποκλεισμό.

Για πολλοστή φορά αναφέρουμε: Ενώ το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τονίζουν τον θεμελιώδη ρόλο των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στις τοπικές κοινωνίες , και ως βασικό στοιχείο για την προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στον δημόσιο διάλογο , οι διοικήσεις των πόλεων μας ποτέ δεν ακολούθησαν όσα περάσαμε δημόσια αξιώνοντας την συμμετοχή των δήμων μας στην Ψηφιακή Ραδιοφωνία.

Όπως αναφέρουν από το ''Grassroot Wavelengths'' - φορέας ενίσχυσης των τοπικών κοινωνικών μέσων '' Το Διαδίκτυο έχει βοηθήσει να ενώσει τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, αλλά δεν έχει βοηθήσει τις γειτονιές και τις τοπικές κοινότητες - κοινωνίες.'' 

Το διαδίκτυο για εμάς που έχουμε κάνει ραδιόφωνο , είναι μια ''ψυχρή τεχνολογία'' , εξυπηρέτησης κυρίως σκοπιμοτήτων και συμφερόντων , και ουδεμία σχέση έχει με το κλασικό ραδιόφωνο το οποίο αν λειτουργήσει όπως απαιτείται δημιουργεί τους όρους πραγματικής κοινωνικής συνοχής και της συμμετοχής των πολιτών στον δημόσιο διάλογο.

Οι δημότες - δημότισσες σε ένα ραδιόφωνο έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν για οτιδήποτε θέλουν, να προωθήσουν οτιδήποτε επιθυμούν, και κυρίως με έμφαση την ανωνυμία που τους παρέχετε, σε πλήρη αντιδιαστολή με το Facebook στο οποίο αναγράφεται το ονοματεπώνυμο κάποιου, ο οποίος/α μπορεί να έχει βασικούς λόγους να μην πρέπει να γνωρίζουν οι υπόλοιποι ποιος η ποια είναι.

Τα κόμματα - παρατάξεις - Διοικήσεις, αντί να διαδραματίζουν ένα ρόλο κοινωνικής συνοχής μεταξύ των πολιτών - ανθρώπων στις γειτονιές μας , επί σειρά ετών είτε υπονομεύουν, είτε αδιαφορούν επιδεικτικά, και είτε άμεσα , είτε εμμέσως ωφελούν και συνεργάζονται με λίγους Ιδιώτες εμπορικών σταθμών, αντί να καλύψουν την δίκαια και δημοκρατική κοινωνική μετεξέλιξη στις πόλεις και τις γειτονιές μας. 

# Είναι γνωστό ότι εμείς έχουμε στο στόχαστρο μας την δική μας διοίκηση, του Δήμου Γλυφάδας, η οποία αν ήταν στην εκπροσώπηση όσων υποσχέθηκε '' Το Δήμο όλων των δημοτών '' , είναι σαφές ότι θα είχε διαμορφώσει τους όρους συνεργασιών με τους όμορους και γειτονικούς μας δήμους , και όσα αναφέρουμε στο παρόν δεν θα είχαν λόγο υπάρξεως διότι θα υφίστατο η εκπροσώπηση του συνόλου.

# Αν είχαν συστήσει το Δήμο όλων των δημοτών ήδη θα είχαμε μοιράσει τα νέα Ραδιόφωνα με λήψη όλων των σταθμών του διαδικτύου, των FM , και του DAB το οποίο έρχεται ως μετάβαση του Ραδιοφώνου, στους συμπολίτες μας, όλων των δήμων στα Νότια προάστια, και θα λειτουργούσε ένα σταθμός του συνόλου, διότι εμείς είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις πρακτικές ορισμένων, οι οποίοι/ες λανσάρουν τα app για κινητό κ.α. ώστε να βλέπουν και να ακούν μόνο αυτούς αντί του ΣΥΝΟΛΟΥ. 

# Η νέα τάξη πραγμάτων μας επιθυμεί κατακερματισμένους, ενώ εμείς πρέπει σταδιακά να χτίσουμε την συνοχή. Φανταστείτε ότι κάποιος/α πρέπει να κατεβάσει χιλιάδες app ώστε να παρακολουθεί όσα υπάρχουν σε μια χώρα, ενώ αυτό δεν είναι ορθό. Το ορθό είναι σε οποιαδήποτε πλατφόρμα - υλοποίηση να υπάρχουν όλοι/ες όπως συνυπάρχουν σε ένα Δήμο, σε μια χώρα, σε ένα πλανήτη, και εν γένει όπως συνυπάρχουν ως άνθρωποι όλοι μαζί.

# Τέλος, αρκετά χρόνια έχουμε κατασκευάσει μια υλοποίηση , η οποία έχει τη δυνατότητα αυτόματα να περνά τους τίτλους όλων των τοπικών ειδήσεων της περιοχής μας , οτιδήποτε έχει δημοσιοποιηθεί με θέμα τα νότια προάστια, σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα. Κανάλι έχουμε ; Η έμφαση η δική μας δίνετε στην μετεξέλιξη της τεχνολογίας , και σε υλοποιήσεις οι οποίες θα παρέχουν πληρότητα αντί της μονομέρειας. Ενδεικτικά: Το ραδιόφωνο του μέλλοντος , θα έχει τη δυνατότητα να του ζητήσει ο χρήστης να του εκφωνήσει είτε τις εθνικές, είτε τις τοπικές ειδήσεις, και αυτόματα να ανατρέξει και να συλλέξει όλες τις ειδήσεις , τις οποίες να αξιολογήσει κατά θεματολογία, αξία, και προτεραιότητα, ώστε να τις εκφωνήσει.  (Artificial Intelligence).
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Εγκαίνια νέου ΚΑΠΗ στα Σούρμενα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">