ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ προτείνει μείωση τελών και κατάργηση του πρασινόσημου

Η Ανακοίνωση από τη ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ για τα δημοτικά τέλη και το πρασινόσημο δεν είναι καινούργια , και ασφαλώς δεν είναι μοναδική πολιτική μιας παρατάξεως , διότι έχουν ταχθεί και άλλες παρατάξεις για την κατάργηση του ''πρασινόσημου'' καθώς και για την μείωση των δημοτικών τελών.

Ασφαλώς , η τωρινή δημοτική αρχή δύναται να ανακουφίσει μεγάλο τμήμα συμπολιτών μας , αντί των δεδομένων που ''ανακούφισε'' και ''ανακουφίζει'' επί τέσσερα σχεδόν χρόνια. 

Εννοούμε τόσο τις απ' ευθείας αναθέσεις οι οποίες ξεπερνούν το ένα εκ. ευρώ , όπως και σειρά από πιστώσεις - μισθούς - για κάλυψη οικείων προσώπων οικογενειών εργαζομένων του Δήμου Γλυφάδας , οικογενειών ψηφοφόρων συγκεκριμένου κόμματος , ( οι οποίοι καλύπτονται ποικιλοτρόπως από συμμετέχοντες της παρατάξεως Παπανικολάου),  καθώς και μερίδας αυλοκολάκων.

Ανακοίνωση από τη ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ για τα δημοτικά τέλη

Εν όψη της συζήτησης, στο Δημοτικό Συμβούλιο, του ορισμού των δημοτικών τελών στην πόλη μας, η θέση της παράταξης μας είναι η εξής:

Λόγω του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος και της ταυτόχρονης αύξησης των ηλεκτροδοτούμενων χώρων στο Δήμο μας, προτείνουμε οριζόντια μείωση 10% σε όλους τους δημότες. Ταυτόχρονα μείωση 50% για επαγγελματική στέγη σε νέους επαγγελματίες, ώστε να υπάρξει κίνητρο και στήριξη στη νέα γενιά.

Κατάργηση του πρασινόσημου που αντιστοιχεί σε επιπλέον 25% των δημοτικών τελών. 

Το ειδικό τέλος πρασίνου θεσμοθετήθηκε για συγκεκριμένο σκοπό και με συγκεκριμένο χρόνο. Θεωρούμε ότι ο χρόνος έχει ήδη παρέλθει και το ποσό που έχει συγκεντρωθεί επαρκεί για την πληρωμή των χώρων πρασίνου που έχουν απομείνει.

Η πρόταση μας αυτή είναι κοστολογημένη και ρεαλιστική, δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα λειτουργίας του Δήμου , ενώ ταυτόχρονα ανακουφίζει τους συμπολίτες μας σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Σημείωση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Στη Γλυφάδα, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα έχουμε τρεις κύριες κατηγορίες:

1 ) Όσους / ες ζουν στην ευμάρεια και αποτελούν ένα 20 %
2 ) Το 40 % το οποίο βρίσκεται σε μια μέση φάση 
3 ) Και ένα 40 % το οποίο βιώνει πολλές καταστάσεις

Ενώ το 20 % μπορεί να το αφήνει παγερά αδιάφορο η οποία απόκλιση σε επίπεδο δήμου, το 40% να το ενδιαφέρει από ελάχιστα έως λίγο, στο άλλο 40 % της τοπικής κοινωνίας έχουμε ποικίλα φαινόμενα.

Την ίδια χρονική περίοδο που στο 40 % της δεύτερης κατηγορίας υπάρχουν οικογένειες για τις οποίες έχει υπάρξει η ''ανακούφιση'' από τη πλευρά της δημοτικής αρχής , είτε με απ΄ευθείας αναθέσεις , είτε με θέσεις εργασίας , είτε με πάσης φύσεως πιστώσεις και ενέργειες , και παράλληλα ενώ δυο μέλη αυτών των οικογενειών λαμβάνουν χρήματα από την συνδρομή του δήμου, καθώς επίσης, έτερα μέλη των οικογενειών αυτών λαμβάνουν επιδόματα κ.α. από τη πλευρά της κυβέρνησης διότι τα έσοδά τους είναι ''μαύρα'' και δεν φαίνονται , στο άλλο 40 % υπάρχουν οι μακροχρόνια άνεργοι , και άτομα τα οποία  ζουν επί μακρόν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Ενώ λοιπόν σε κανένα βαθμό δεν θα επηρεαστεί η ζωή του 60 % από τις όποιες μειώσεις , στον αντίποδα έχουμε συμπολίτες μας με κομμένο ρεύμα διότι ο δήμος επί σειρά ετών τους πίστωνε με τα υπέρογκα δημοτικά τέλη - πρασινόσημο. 

Πως μπορεί να εξοφλήσουν οι δημότες 3000 η 6000 χιλιάδες ευρώ ενώ βρίσκονται στην ανεργία και έχοντας μια δημοτική αρχή η οποία τους υπέκλεψε και τις θέσεις εργασίας παρέχοντάς ''ανακούφιση'' σε ημέτερους και σε παρένθετα πρόσωπα των εργαζομένων του δήμου Γλυφάδας ;

Αν ορισμένοι , είτε από τους μακροχρόνια ανέργους , είτε ακόμα από όσους/ες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας , από το 2010 και μετέπειτα , δεν είχαν συγγενικά πρόσωπα , είτε την ελάχιστη συνδρομή που παρασχέθηκε τα τέσσερα τελευταία χρόνια από τη πλευρά της κυβέρνησης , θα ζούσαν σήμερα ; ( Ζουν όμως από το δημόσιο - δημοτικό χρήμα τόσο τα ολιγαρχικά σχήματα , όσο και οι μετέχοντες αυτών , όπως και οι υποστηριχτές τους .)

Το ζήτημα χρήζει της δικαιοσύνης , διότι ο Παπανικολάου αποστέρησε δεκάδες θέσεις εργασίας από τους συμπολίτες μας ώστε να τις παρέχει σε εποχικούς πυρασφάλειας ενός μήνα, ενώ εμείς έχουμε αποδεικτικά - πειστήρια - ποιοι/ες είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Το ανάλογο και επί ημερών σας. ( Προβληματικός και ο ''νομοθέτης'' και ο ''διοικούντας'' διότι το κριτήριο οφειλών δεν περιλαμβάνεται στις ''μοριοδοτήσεις'' ούτε στις ''εξυπηρετήσεις''. )

Υ.Γ του Γιάννη Κουρδομένου: Προσωπικά σας εύχομαι να συστήσετε από κοινού με τη ΝΔ , ίσως και τον ΣΥΡΙΖΑ, την παράταξη του 2019 , διότι όσα χρόνια κυβερνάτε , συνδιοικείται , διοικείται , και είστε στην αντιπολίτευση , ποτέ δεν με εκπροσωπήσατε, ενώ είναι σαφές τι πρεσβεύω, και ουδεμία σχέση είχα η έχω με τους ''γνωστούς'' της περιοχής μας , και ειδικότερα του ''τύπου''.

* Κυρίες και κύριοι της ''Δυνατής Γλυφάδας'' λέτε να έπεφτε έξω ο προϋπολογισμός του Δήμου αν - αναβίωνε - και επαναλειτουργούσε ως δημοτικό ένα τοπικό ραδιόφωνο ; Σας θυμίζω ότι επί ημερών σας , όπως και επί ημερών Παπανικολάου και της τοπικής οργανώσεως της ΝΔ πιστώσατε τρία εκατομμύρια ευρώ για φυτά (!!!) , και την ίδια περίοδο στην περιφέρεια άνοιγαν νέα δημοτικά ραδιόφωνα. ( Έχουμε τα πειστήρια ότι δεν φόρτωσαν τον προϋπολογισμό των δήμων με λίγους εργαζόμενους )

* Φεύγοντας το 2014 αφήσατε 10 εκ. ευρώ αποθεματικό στο δήμο, αν δεν αφήνατε δέκα και αφήνατε 9 η 9,5 εκ. ευρώ  και ένα τοπικό ραδιόφωνο , το οποίο παράλληλα όλων των υπολοίπων θα παρείχε εργασία σε μια σειρά οικογενειών συμπολιτών μας , θα υφίστατο ζημία του δήμου ;

* Ίσως γίνομε κουραστικός ορισμένες φορές, επαναλαμβάνοντας όσα έχουν ειπωθεί δημόσια, όμως πρέπει να τονιστεί ότι βρισκόμαστε σε ένα τόπο δέκα εκ. πολιτών που το ένα περίπου εξ' αυτών είναι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι, και συγκεκριμένα στο Δήμο Γλυφάδας παρέχεται ένα σεβαστό κονδύλι ετησίως εκ. ευρώ για κάλυψη μισθών, λέτε να υφίστατο υπερφόρτωση του ήδη φορτωμένου προϋπολογισμού για ''ειδικούς'' λόγους με δέκα εργαζομένους επιπροσθέτως ; 

Το αναφέρουμε διότι η αντιστοιχία εργαζομένων στο Δήμο Γλυφάδας είναι ανάλογη με αυτή της χώρας , και είναι γνωστό ότι ακολουθούσατε τακτικές τις οποίες ακολουθεί και η οργάνωση της ΝΔ χωρίς ''αναλογικότητα'' ενώ προεκλογικά αναφέρετε ότι υπάρχει το ΑΣΕΠ , το οποίο ο Παπανικολάου το παρέκαμψε με τα τερτίπια του νόμου για τους εποχικούς πυρασφάλειας αναφέροντας ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Δήμου, ενώ οι κυβερνήσεις το έχουν ως ''εργαλείο''.

* Το 2019 δεν θεωρείτε ορθότερο να διοικήσουν και να εκπροσωπηθούν όσοι/ες υπονομεύσατε επί σειρά ετών - δεκαετιών όλα τα αστικά πολιτικά κόμματα εξουσίας και  οι παρατάξεις της Γλυφάδας ; 

Θυμάστε ορισμένοι / ες πως φτιάχτηκε η δική σας ζωή από το 2004 και μετέπειτα , και τι ισχύει με μεγάλο φάσμα της τοπικής μας κοινωνίας , και ειδικότερα των νέων , τους οποίους δεν τους χώραγε ούτε η Γλυφάδα ούτε η Ελλάδα λόγω της γνωστής παθογένειας την οποία καυτηρίαζα από τη δεκαετία του 80 ενώ σήμερα βρισκόμαστε στο 2018 και δεν έχει υπάρξει ίχνος απόκλισης. 

# Διαβάζοντας όσα έχουν αναφέρει για αυτή τη παθογένεια από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, και όσα λέγονται ακόμα και σήμερα στο τόπο μας δια στόματος πολλών πολιτών, μάλλον χρειάζεται ξανά ένα ''πραξικόπημα'', αν και εμείς ουδέποτε υπήρξαμε υποστηριχτές της όποιας χούντας. 

Ασφαλώς θα έχετε δει, και θα έχετε ακούσει, άτομα τα οποία βρισκόντουσαν το 1973 στο προαύλιο του Πολυτεχνείου και δηλώνουν ότι είναι αριστεροί , να αναφέρουν δημόσια ότι επί χούντας , με τα οποία αρνητικά , δεν υπήρχε η καταστροφή της Οικονομίας , καθώς και το επίπεδο ανεργίας που διαμόρφωσαν τα κόμματα μεταπολίτευσης, ούτε μίζες - προμήθειες, ούτε και οι εκατομμυριούχοι επαγγελματίες πολιτικοί του παρόντος. 

Η Ελλάδα ήταν μια αναπτυσσόμενη χώρα, με Ελληνική βιομηχανία, εργοστάσια, βιοτεχνία, κ.α. , και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν επαρκούσαν οι εργαζόμενοι, και αναγκάστηκαν να θεσπίσουν μια διακρατική σύμβαση με την οποία άνοιξαν τα σύνορα για πρώτη φορά και έφεραν τους Πακιστανούς για τα εργοστάσια και τις βιοτεχνίες. ( Αμέσως μετά , στην μεταπολίτευση, με την Δημοκρατία, μαράζωσε  η οικονομική άνθηση , άρχισαν τα προβλήματα , οι ευρωπαϊκές εντάξεις - συγκλίσεις , οδηγίες , επιδοτήσεις , κ.α. ,οδήγησαν στο φαγοπότι πολιτικών και των ημετέρων τους, και μαράζωσε και η Ελληνική επιχειρηματικότητα - πολυκαταστήματα, και η Ελληνική παραγωγή, και οι αγρότες - βιοτεχνίες κ.α.)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ προτείνει μείωση τελών και κατάργηση του πρασινόσημου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">