ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αναβολή στη δίκη των συνδικαλιστών του ΟΑΕΕ

Όπως ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ η προγραμματισμένη σήμερα δίκη των δύο συνδικαλιστών – μελών του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελμάτων - αναβλήθηκε για την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου επειδή δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο η μηνύτρια.

Σε ένδειξη συμπαράστασης στους διωκόμενους, που είχαν συλληφθεί στις 19 Οκτωβρίου για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου τους, η Ομοσπονδία έχει αποφασίσει για σήμερα παναττική στάση εργασίας από 11 μέχρι τη λήξη ωραρίου και συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια της Ευελπίδων ζητώντας «να σταματήσουν οι διώξεις».

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τόνισε πως η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί καταστολής «απάντησαν» αμέσως στο αίτημά της για την ενίσχυση του ΕΦΚΑ με μόνιμους διορισμούς, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία εργαζομένων και ασφαλισμένων, με τη σύλληψη και παραπομπή σε δίκη των συνδικαλιστών – μελών του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ με τη διαδικασία του αυτόφωρου και με βάση το «ιδιώνυμο» που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Το «έγκλημα» των συναδέλφων μας είναι ότι υλοποιώντας αποφάσεις του Συλλόγου τους, της ΠΟΠΟΚΠ και με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν στην κατάληψη του παραρτήματος του ΟΑΕΕ στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. 

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ συνεχίζουν, μάλιστα, για τρίτη εβδομάδα τις καταλήψεις σε υποκαταστήματα του Ταμείου, αντιδρώντας στην υποστελέχωση του και στην απαξίωση του. Σε ανάλογη συνδικαλιστική δράση, έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες και οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ – Αγροτών και στον ΟΠΕΚΑ για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Η Ομοσπονδία «καταγγέλλει τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ και την Κυβέρνηση που αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά των εργαζόμενων στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Καταγγέλλουμε, επίσης, την ηγεσία του Υπουργείου «Προστασίας του Πολίτη» και την Κυβέρνηση που κλιμακώνουν την πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων και της συνδικαλιστικής δράσης».


Επισήμανση του ''Γ.WEB'': Εμάς η ''δικαιοσύνη'' μας έστειλε στη Δ.Ο.Υ ορισμένες οφειλές - 500άρες - για υποθέσεις που ούτε καν γνωρίζουμε , και δεδομένου ενός προβλήματος υγείας ,  δεν έχουμε να τους δώσουμε ούτε μια δεκάρα ! 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ θα μας κάνει δίωξη - κατάσχεση ; Αν θυμάστε μέχρι το 2014 - προεκλογικά - μας έταζε ''ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ'' ... 

Δεδομένου ότι το πρόβλημα υγείας είναι πρόσφατο , θα προσφύγω ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ κατά της διοικούσας παρατάξεως του Δήμου Γλυφάδας , καθώς και του δημάρχου Γ. Παπανικολάου , με την αξίωση αποζημιώσεως για την ζημία της υγείας μας απόρροια της παρανομίας του να καλύψει το ΨΗΦΙΣΜΑ 4.500 χιλιάδων δημοτών στις δημοτικές εκλογές του 2014. 

* Αν υφίσταται και συνυπαιτιότητα της αντιπολιτευομενης παρατάξεως , η οποία δεν έθεσε τη κάλυψη όσων ψήφισαν οι συμπολίτες μας , θα κριθεί σύντομα ώστε η προσφυγή να αφορά και την αντιπολίτευση. ( Η αντιπολίτευση του δήμου έχει μεγάλο αριθμό των συμμετεχόντων της σε έμμισθες θέσεις ενώ δεν κάλυψε όσα ψήφισαν οι ΓΛΥΦΑΔΙΩΤΕΣ )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αναβολή στη δίκη των συνδικαλιστών του ΟΑΕΕ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">