ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Ο λαϊκισμός δεν γνωρίζει διακρίσεις

Ο λαϊκισμός δεν γνωρίζει διακρίσεις, και ειδικότερα στο Δήμο Γλυφάδας είναι δεξιός αλλά και αριστερός, φοράει γραβάτα, φοράει και τζιν με πουκάμισο.

Του Γιάννη Κουρδομένου
glyfadaweb@gmail.com

Ο λαϊκισμός δεν απευθύνεται στη λογική, απευθύνεται στο συναίσθημα, και σαφώς δεν παράγει εμπράκτως πολιτική , δηλαδή θέσεις - προτάσεις - επιχειρήματα και παράλληλα έργο , αλλά παράγει προεκλογικά συνθήματα, και ενίοτε θέσεις χωρίς έργο.

Είναι χαρακτηριστικός ο λαϊκισμός την προεκλογική περίοδο του 2014 στο Δήμο Γλυφάδας και από τα δεξιά και από τα αριστερά.

Ενδεικτικά: Από το ''δήμο όλων των δημοτών'' του Γ. Παπανικολάου κατά την προεκλογική περίοδο , και την ''κάλυψη των προεκλογικών προγραμμάτων όλων των παρατάξεων'', στις εξυπηρετήσεις κυρίως ''γαλάζιων'' ημετέρων, στις απ' ευθείας αναθέσεις , και στις δεκάδες συνεδριάσεις μαϊμού για την εξυπηρέτηση των προαναφερόμενων, και στον αντίποδα , από τις θέσεις - προτάσεις των αριστερών το 2014 στην παντελή ανυπαρξία τους αναφορικά με την υποστήριξη όσων ψήφισαν πέραν των 4.500 χιλιάδων Γλυφαδιωτών. 

Σ' αυτό το σαθρό τοπικό πολιτικό σύστημα όλα έχουν ως στόχο τις εντυπώσεις και όχι την ουσία. Προτεραιότητα του υποψηφίου - αιρετού δεν είναι να δώσει λύση στα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών, στοχεύει στην προσωπική του ευημερία και δημιουργώντας ένα πόλο εξυπηρετούμενων για την διαιώνιση της δικής του ευημερίας και εξουσίας. ( Βλέπε διοίκηση Δήμου Γλυφάδας ) 

Οι παραταξιακοί - τοπικοί πολιτευτές - ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την επικοινωνιακή τακτική που θα ακολουθήσουν , ενώ παράλληλα βρίσκονται μακριά από κάθε πραγματικότητα και αδιαφορούν για τα προβλήματα και τις ανησυχίες του κατοίκου - δημότη. 

Τα κόμματα συνεπώς δεν ενδιαφέρονται να στελεχώνονται από τους ικανούς αλλά από τους αρεστούς , και αυτό το ζήσαμε αρκετοί από εμάς.


Διαφάνεια

Σε πλήρη αντιδιαστολή με χιλιάδες πολιτών - δημοτών οι οποίοι/ες επιλέγουν τόσο τους πολιτικούς , όσο και τους αιρετούς , για τις πελατειακές σχέσεις και τα «ρουσφέτια» , και έχουμε πλειάδα χαρακτηριστικών περιπτώσεων στο Δήμο Γλυφάδας , εμείς λάβαμε περισσότερες από 4.500 χιλιάδες ψήφους - έγκριση  των δημοτών Γλυφάδας - αναφορικά με τη πρότασή μας για τοπικό κανάλι ζωντανής κάλυψης των συνεδριάσεων , συζητήσεων, κ.α, στις εκλογές του 2014.

Βέβαια, η αριστερά κατά τόπους επέδειξε ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να τυγχάνει περισσοτέρων εσόδων, και συγκεκριμένα ο Σ.Σ. στα τέσσερα χρόνια ''γαλάζιας'' διοικήσεως έχει αύξηση των καθαρών εσόδων του, ενώ αυταπόδεικτα αγνοούμε πότε, πως, επιχειρήθηκε η κάλυψη του προγράμματός του 2014 σύμφωνα των δημόσιων υποσχέσεων - δεσμεύσεων του σημερινού δημάρχου ο οποίος από πλατεία σε πλατεία ανέφερε ότι θα καλύψει αναλογικά τα προγράμματα όλων των παρατάξεων - δημοτώνΠαράλληλα το ανάλογο ισχύει και με τον Γ.Π. και με τον Τ.Τ.

Προσωπικά θεωρώ ότι όλοι κρινόμαστε, και δεδομένου ότι ισχύει , έχει μεγάλο ενδιαφέρων σε λίγους μήνες να δούμε, τόσο τους ''γαλάζιους'' διοικούντες, οι οποίοι αθέτησαν στο 100% τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, όσο και τους αριστερούς , οι οποίοι επί τέσσερα χρόνια δεν συνέδραμαν σε κανένα βαθμό όσα ψήφισαν περίπου 5.000 δημότες - δημότισσες, τι θα αξιώσουν , *[ με ποια επιχειρήματα ], από τους κατοίκους Γλυφάδας.

Τα επιχειρήματά τους , δεξιών - αριστερών, μπορεί να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από άκρατος λαϊκισμός , έχοντας το βασικό δεδομένο ότι εξυπηρετήθηκαν, και εξυπηρετούνται ένθεν και ένθεν επί τέσσερα χρόνια , ενώ δεν ίσχυσαν όσα ψήφισαν οι κάτοικοι Γλυφάδας ;

Μήπως δεν έχετε υπόψιν σας, οι τοπικοί πολιτευτές, ότι ο υποφαινόμενος ήταν η ασφαλιστική δικλείδα ώστε να μην υπάρξουν πέραν των 60 εικονικών συνεδριάσεων οι οποίες αφορούσαν πέραν των δέκα εκατομμυρίων ευρώ ;

Είμαι πεπεισμένος ότι οι συμπολίτες μας διαθέτουν επάρκεια νοημοσύνης, και την ικανότητα να κρίνουν όσα αναφέρονται.

Είναι αυταπόδεικτο ότι οι τοπικοί πολιτευτές έστησαν την συντεχνία τους , αρκετών εξ' αυτών εξυπηρετούνται τα ιδιοτελή τους συμφέροντα, εξυπηρέτησαν ένα μικρό αριθμό δημοτών, και στον αντίποδα, έχουμε μια σειρά από κατοίκους οι οποίοι/ες αναπαράγουν τις κάκιστες πρακτικές των εν λόγω.

Έχετε υπόψιν σας ποιοι πρέπει να ''σωθούν'' και τι χρειάζεται να σώσουμε ; 

Έχουμε κλείσει τέσσερα χρόνια ανομίας της δημοτικής αρχής, ενώ παράλληλα τα ίδια χρόνια η αντιπολίτευση - συνολικά - είναι ανύπαρκτη στο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει.

Δεν υπάρχει ούτε μια ενέργεια για τη διαφάνεια

Όσοι και όσες παρουσιάστηκαν ως ''σωτήρες'' της Γλυφάδας, και όσοι εμφανίζονται επί του παρόντος ως ''σωτήρες'', γνωρίζουμε ότι διαβιούν από το δημόσιο και το δημοτικό χρήμα, είτε είναι συνταξιούχοι, είτε ακόμα επί σειρά ετών απολάμβαναν το χρήμα του συνόλου, ενώ δεν υπάρχει ούτε μια ενέργειά τους αναφορικά με την απαράδεκτη δημοτική αρχή, η οποία εκτός του γεγονότος της εξαπάτησης των Γλυφαδιωτών για την αλίευση ψήφων, των δεκάδων παράνομων αποφάσεων, στρέφεται επί τέσσερα χρόνια κατά της τοπικής δημοκρατίας και περισσοτέρων από 4.500 χιλιάδες κατοίκων οι οποίοι/ες ψήφισαν για διαφάνεια.

Αξιώνουμε την ανατροπή τους για το δήμο όλων των δημοτών και της πραγματικής διαφάνειας, αντί των υπογείων συνεργασιών και των εξυπηρετήσεων 

Δεδομένων των συναντήσεων μεταξύ δημάρχου και των αιρετών Ταστάνη - Βαγγελάτου , και παράλληλα του παραταξιακού Σκαμπαρδώνη , σκόπιμα παρέκαμψαν το ψήφισμα χιλιάδων συμπολιτών μας , η αποτελούσε και αυτό απαίτηση ορισμένων για δικούς τους λόγους που αντιβαίνουν τις χιλιάδες ψήφους των Γλυφαδιωτών για διαφάνεια ; 

* Οι συναντήσεις και οι επαφές αιρετών με τον δήμαρχο, πίσω από τη πλάτη μας, αφορούσαν ένα σκέλος του προγράμματος η συνολικά το πρόγραμμα ; Το αναφέρουμε διότι κατόπιν αυτών των συναντήσεων -συνεργασιών υπάρχει μονομερής κάλυψη σε ορισμένα σημεία του προγράμματος. ( Δημοτική συγκοινωνία , παιδικοί σταθμοί , κ.α. )

Το ψηφισμένο από περισσοτέρους των 4.500 χιλ. δημοτών Γλυφάδας το 2014 ώστε να σχηματίσετε εικόνα αν υπάρχει διαφορά μεταξύ '' Πασοκικής παρατάξεως , Νεοδημοκρατικής , και Συριζαϊκής'' . 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ 2019
Γυρίζουμε σελίδα 

Υ.Γ: Υπάρχει το σύστημα ''Βαγγελάτου και σία'' , το οποίο ακολουθούσαν πίσω από τη πλάτη μας οι Σκαμπαρδώνης, Βαγγελάτου, Ταστάνης, οι οποίοι/ες αρκετές φορές συναντήθηκαν με τον δήμαρχο , είτε τα ''έλεγαν'' από το τηλέφωνο, και στον αντίποδα υπάρχει η απόλυτη αλήθεια από τη δική μας πλευρά, διότι ούτε έχουμε συναλλαγές με τον δήμαρχο και την διοίκηση, ούτε συνεργαστήκαμε , ούτε τα χαλάσαμε στο οικονομικό σκέλος όπως ορισμένοι άλλοι/ες εκ των παραταξιακών του αιρετών.

* Η γραμμή Βαγγελάτου ήταν να κοπεί απόλυτα η επικοινωνία των αιρετών με εμάς ενώ να υφίσταται η δική τους με την διοίκηση , και είναι ξεκάθαρο ότι η εν λόγω το 2014 έλαβε 300 ψήφους , ενώ η πρόταση η οποία αφορούσε εμάς ψηφίστηκε από 4.500 χιλιάδες δημότες - δημότισσες Γλυφάδας και επί τέσσερα χρόνια δεν έχει ισχύσει στη βάση που απαιτείται.

* Κοινότυποι άνθρωποι , με όμοια λειτουργία , γεννιούνται κάθε μέρα χιλιάδες , πραγματικοί ηγέτες ένας κάθε χίλια χρόνια . Για όσους επιχειρούν για τα στενά τους οφέλη να ισοπεδώσουν την αντίληψη και τη νοοτροπία του κοινωνικού συνόλου ότι ''όλοι είμαστε ίδιοι''. Αυταπόδεικτα δεν είμαστε ίδιοι. Όσο ''υπερβολικό'' μπορεί να είναι το μήνυμα , είναι σαφές ότι σήμερα υπάρχουν αρκετοί/ες οι οποίοι/ες αποκλίνουν του κοινότυπου χαρακτήρα.... μέχρι να πιαστούν στο ''δόκανο'' αν δεν είναι πραγματικά μοναδικοί/ες.

* Ο στόχος μας δεν είναι η προσωπική μας ωφέλεια , είναι η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ , διότι αν ήμουν ένας ακόμα κοινότυπος θα ακολουθούσα τη πεπατημένη των υπολοίπων ώστε να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα της τσέπης μας , των παρατάξεων , του δημάρχου , και να ''στρεφόμαστε'' κατά της πλειονότητας η οποία θα πληρώνει το μάρμαρο. ( Στρεφόμαστε σημαίνει, ( διότι στην νεοελληνική πραγματικότητα είναι παρεξηγήσιμο ), τακτικές του εξαγορασμένου καρά - χάλιου, ο οποίος μέσα σε τρία χρόνια έχει επιτεθεί σε όσους δημότες/σσες κατήγγειλαν κακώς κείμενα της διοικήσεως. )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Ο λαϊκισμός δεν γνωρίζει διακρίσεις Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">