ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε με αυτόν τον σταθμό

Την Πέμπτη, 11/12/2014 , υπήρξε μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα radiofono.gr , την οποία διάβασα σήμερα, στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω:

Ο Γλυφάδα fm ήταν απο τους πιο αδικημένους ερασιτέχνες, κάποτε είχε κανονική ερασιτεχνική άδεια, εξέπεμπε τοπικά στους 91.0 MHZ περιοχή άνω Γλυφάδα, Γλυφάδα,  και αναμεταδότη από την Αργυρούπολη, στη συχνότητα 98.6  για την Αργυρούπολη, Ελληνικό, Ανω Ηλιούπολη και σχεδόν στο Καλαμάκι. 

Είχε πολύ καλή διαμόρφωση και ο σταθμός έπαιζε stereoφωνικα. Η εκπομπή του ήταν καθημερινή πάντα 3ωρη , ζωντανή , με αφιερώσεις και παραγωγό. 

Μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε με αυτόν τον σταθμό. Σχεδόν 10 χρόνια κράτησε συντροφιά τις νέες γενιές των περιοχών από το 1991 - 2000

Όταν έγινε το ντου στον Υμηττό το 2001 ο σταθμός άλλαξε συχνότητα στους 90.6 και υπολειτουργούσε. Είχε εκπομπή μερικές μέρες την εβδομάδα, δίωρη, με κενό εκπομπής , και κανα τρίμηνο ο ιδιοκτήτης έκανε συζήτηση πολιτικού περιεχομένου. Αυτό κράτησε μέχρι το 2005. 

Όταν έκανε αίτηση ανανέωση της ερασιτεχνικής του άδειας γύρω στο 2007 η 2008 απερρίφθη και ο Καρατζαφέρης του πήρε τη συχνότητα και δεσμεύτηκαν όλα τα μηχανήματα του σταθμού. 

Πολύ αδικημένος διότι λειτουργούσε νομιμότατα και πάντα με άδεια και αίτηση εκπομπής. Ο ερασιτέχνης ονομαζόταν με το παρατσούλι "ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ"

Επισήμανση του Γ. Κουρδομένου: Το Κουρδομένος δεν είναι παρατσούκλι , ενώ είναι ! Τι εννοώ. Πριν από πολλές δεκαετίες , το 1910 - 1920 , το πραγματικό επίθετο του Παππού μας ήταν Βασιλείου , όμως είναι γνωστό ότι στην νεοελληνική πραγματικότητα σε ποσοστό άνω του 50 % επικράτησαν τα παρατσούκλια ως βασικά επίθετα σε πλειάδα περιπτώσεων. Αυτό συνέβη και με τον παππού μας.

Ευχαριστώ όποιον έγραψε όσα προαναφέρονται , διότι ο δικός μας στόχος - σκοπός ποτέ δεν ήταν η πειρατεία και η εξοικονόμηση χρημάτων από το Ραδιόφωνο. Συγκεκριμένα τη δεκαετία του 70 λειτουργούσαμε πειραματικά στα AM - μεσαία κύματα , και μάλιστα τις απογευματινές - βραδυνές ώρες με κάλυψη ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.

Εκείνη τη περίοδο , από τον κύκλο των υπολοίπων του χώρου , είχαμε σειρά από προτάσεις για τις γνωστές διαφημίσεις οικοπέδων , και γνωρίζουν ορισμένοι/ες των συμπολιτών μας , ότι ποτέ δεν δέχτηκα , και ποτέ δεν υπήρξε ούτε μια διαφήμιση με στόχο το μαύρο κέρδος.

Αναφορικά με τα FM - υπερβραχέα κύματα , το 1999 μας έκλεισαν διότι σειρά  Αθηναϊκών σταθμών είχαν τοποθετήσει παράνομα κεραιοσυστήματα στην Άνω Γλυφάδα με απόρροια συμβολή και παρεμβολές - τις οποίες δεν τις κάναμε εμείς , όμως εμείς πληρώσαμε το ''μάρμαρο''. Ίσως να επέδρασαν και ορισμένες πολιτικές τοποθετήσεις - αναφορές κ.α.

Το 2005 υπήρξε μήνυση από τη πλευρά της Ιδιοκτησίας του GALAXY 92 , την οποία δέχτηκαν με μεγάλη χαρά να ακολουθήσουν πολλοί και διάφοροι για τους δικούς τους λόγους.

Αναφορικά με τον Καρατζαφέρη, όντως έπειτα από το κλείσιμο του ΓΛΥΦΑΔΑ FM  , μετακόμισε από τους 102,7 στους 90,6 , και ως σταθμός πολιτικού κόμματος δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Εμείς , τόσο στην δημόσια διαβούλευση για την ραδιοτηλεόραση , όσο και για την ΕΡΤ , τοποθετηθήκαμε αξιώνοντας από την κυβέρνηση ισότιμη μεταχείριση των 100 πανελλαδικά ερασιτεχνικών , κοινωνικών , και πανεπιστημιακών τοπικών σταθμών. 

Σαφώς το πλαίσιο είναι ιδιόρρυθμο , και ενώ τόσο στις Η.Π.Α όσο και σε πλειάδα άλλων χωρών, και Ευρωπαϊκών , ήδη έχουν υπάρξει χιλιάδες άδειες - lower power - ερασιτεχνικές - κοινωνικές , κοινοτικές , ( ανεξάρτητες από τις επαγγελματικού τύπου εμπορικών σταθμών ) , στη δική μας χώρα λόγω ιδιορρυθμίας δεν έχει υπάρξει σαφές νομικό πλαίσιο.

To 1991 , τόσο ο ΓΛΥΦΑΔΑ FM , όσο και τα RADIO GLYFADA , εκείνης της εποχής , καταθέσαμε πλήρεις φακέλλους με σήματα, λογότυπα , μηχανολογικές - ηλεκτρονικές μελέτες , σχέδια , κ.α.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε με αυτόν τον σταθμό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">