ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επιστρέφουν οι τηλεοπτικοί αστέρες

Στο τέλος Οκτωβρίου ο Αντώνης Κανάκης με ανακοίνωσή του ενημέρωσε για τη λήξη της συνεργασίας του με τον ΑΝΤ 1.

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, στις 23:45, η «Ράδιο Αρβύλα» επιστρέφει μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ στο Φάληρο, και δεδομένου ότι εμείς έχουμε ανοιχτή κόντρα επί δεκαετίες με το εν λόγω μέσο , λόγω επιλογών της Ιδιοκτησίας , μάλλον χρειάζεται να ασχοληθώ λίγο περισσότερο.

Πριν αρκετά χρόνια είχα επικοινωνήσει με τον εν λόγω , ''Κανάκη'' , στον οποίο έθεσα ότι είναι ένα ''κακέκτυπο'' , διότι οι πρώτοι οι οποίοι ραδιοφωνικά σατίρισαν τα τηλεοπτικά και πολιτικά δρώμενα ήταν οι πρωτεργάτες των FM , και πολλά χρόνια στη συνέχεια ασχολήθηκε ο Λαζόπουλος.

Ο Λαζόπουλος ερχόταν τακτικά στα Νότια προάστια και στη Πόλη της Γλυφάδας και σαφώς θα είχε ακούσει ορισμένα από τα μεταδιδόμενα στα ραδιόφωνα.

Ασφαλώς πρωτεργάτης θεωρείται ο αείμνηστος Χάρρυ Κλύνν , όμως ο Χάρρυ δεν διέθετε ραδιοφωνικό σταθμό , κατασκεύαζε κονσέρβα , σε δίσκο.

Είμαστε σε μια χώρα , που λόγω τηλεοπτικής παρουσίας ορισμένοι γίνονται γνωστοί στο ευρύ κοινό , όμως δεν είναι αυτοί οι οποίοι ανακάλυψαν το ''φεγγάρι''.

Συγκεκριμένα: Το φαινόμενο σατιρίζουμε όσα ισχύουν σε επίπεδο πολιτικής , καθώς και ''οι τσόντες'' από τηλεοπτικά και άλλα δρώμενα , υπήρξαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τους πρωτεργάτες των FM κυμάτων , σε μια περίοδο που δεν υπήρχαν ούτε τα Ιδιωτικά ούτε τα Δημοτικά κανάλια και ραδιόφωνα

Η δομή που χρησιμοποιείται από τον Κανάκη για το «Ράδιο Αρβύλα» αποτελούσε δικό μας μεταδιδόμενο , ακόμα και το να κλείνει μια μπάντα , η ένας τραγουδιστής - τραγουδίστρια την εκπομπή, όμως είναι γνωστό ότι αντί να υπάρξει αρωγή από τη πλευρά δημάρχων - πολιτείας - Ιδιοκτητών ΜΜΕ κ.α. , στον υποφαινόμενο οι μαφιόζοι Ιδιοκτήτες μεθόδευσαν μια σειρά από διώξεις - κατασχέσεις του ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005, όπως και πλειάδας άλλων στο Ν.Αττικής.

Αν πράγματι υπάρχει διάθεση για σάτιρα , από τη πλευρά του παραγωγού Κανάκη , ας ασχοληθεί λίγο με τα ευτράπελα τα οποία ισχύουν στα ερτζιανά του Ν.Αττικής , ( και εν γένει στα ερτζιανά ολόκληρης της χώρας ), σε ένα χώρο στον οποίο επί τριάντα χρόνια έχει στηθεί μια κλίκα ιδιοκτητών η οποία στράφηκε κατά όλων όσων είχαν πρωτοστατήσει στον χώρο με μηνύσεις , διώξεις - κατασχέσεις κ.α.

Ορισμένοι πολιτικοί με σταθμούς , και μια σειρά ιδιοκτητών , έκαναν ιδιόκτητο ένα χώρο όπως είναι τα ερτζιανά - τα οποία είναι δημόσια αγαθά - και πέτυχαν να κλείσουν το σύνολο όσων είχαν μεράκι και διάθεση να υπάρχει κάτι διαφορετικό στον χώρο.

Είμαστε η μοναδική χώρα στην οποία δεν δίνονται lower power άδειες και ένας Ιδιοκτήτης διαθέτει στο Ν.Αττικής πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς ! ( Σε μια μελλοντική φάση μπορεί να έχουν και το αποκλειστικό μονοπώλιο , ώστε ένας Ιδιοκτήτης να διαθέτει όλους τους Ρ/Σ της Ραδιοφωνικής μπάντας )

Τέλος , η Κομμουνιστική κυβέρνηση ''πρωτοπορεί και στον συγκεκριμένο τομέα'' διότι θέσπισε νόμο ο οποίος δεν έχει διάταξη για 100 και πλέον ερασιτεχνικούς, πανεπιστημιακούς, κοινωνικούς, κ.α. σταθμούς σε ολόκληρη την επικράτεια !

Υ.Γ. Τονίζεται ώστε να μην υπάρξει παρεξήγηση ,  όλοι σε μια χώρα ζούμε , και ασφαλώς οι ασχολούμενοι με ένα συγκεκριμένα χώρο - αντικείμενο - μπορεί να έχουν πανομοιότυπες ιδέες.

# Και εμείς ''συνάδελφοι'' είμαστε στον SKY ,μόνο που ο δικός μας SKY δεν ακούγεται ούτε στη μισή Γλυφάδα λόγω της αλληλεγγύης από τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος άνοιξε ξανά την ΕΡΤ και ξέχασε να μας δώσει όσα μας έχουν δεσμευμένα επι δεκαετίες διώξεων - κατασχέσεων. Γιατί πηγαίνουν τα δεσμευμένα - κατασχεμένα - στην ΕΡΤ , ποτέ δεν το συλλάβαμε στην ολότητά του, και το οξύμωρο της Ιστορίας είναι ότι ''φάγαμε'' τις βροχές και τον καύσωνα στο προαύλιο της ΕΡΤ ώστε να μην την κλείσει η ΝΔ ! 

# Τη περίοδο 91 - 93 είχαν εκπομπή στον ερασιτεχνικό GLYFADA FM και τα παιδιά από συγκροτήματα rock - metal της εποχής.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επιστρέφουν οι τηλεοπτικοί αστέρες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">