ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Τράμπ στην Βόρεια Κορέα

Ιστορική αλλά και απρόσμενη εξέλιξη, μετά το τέλμα στο οποίο είχαν βυθιστεί οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα μετά το ναυάγιο της τελευταίας συνόδου του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τον Φεβρουάριο στο Βιετνάμ, χαρακτηρίζεται η σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών.

Μάλιστα ο Τραμπ έγινε ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που πάτησε το πόδι του σε βορειοκορετατικό έδαφος, καθώς μετά τη συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει την κορεατική χερσόνησο, διέσχισε τη γραμμή που χωρίζει την Νότια από τη Βόρεια Κορέα για να κάνει μερικά ιστορικά βήματα μαζί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Συνοδεία του ισχυρού άνδρα της Πιονγκγιάνγκ, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έκανε μερικά βήματα στο βορειοκορεατικό έδαφος, προτού σταθεί δίπλα του στην συνοριακή γραμμή για να βγάλουν φωτογραφίες οι δημοσιογράφοι. «Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον κόσμο» δήλωσε. «Σηματοδοτεί ότι θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στο δυσάρεστο παρελθόν και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο μέλλον».

Ο δρόμος για τη συνάντηση των δύο ανδρών φαινόταν από το πρωί να ανοίγει, όταν η ζώνη που χωρίζει Βόρεια Κορέα και Νότια Κορέα έκλεισε για τους τουρίστες.


«Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας θα ανταλλάξουν χειραψία για την ειρήνη στην Πανμουντζόμ, τον τόπο που συμβολίζει τη διαίρεση» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζειν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα πάμε στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) και θα συναντήσω τον πρόεδρο Κιμ. Χαίρομαι πολύ» δήλωσε στη συνέχεια ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απηύθυνε χθες πρόσκληση της τελευταίας στιγμής στον Βορειοκορεάτη ηγέτη να πάει εκεί για να του σφίξει το χέρι και να του πει «καλημέρα».

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Το τραγικό λάθος σε μια τριτοκοσμική χώρα όπως είναι η Ελλάδα , ήταν που επενδύσαμε στον Πολιτισμό αντί πολεμικού υλικού.

Αν είχαν υπάρξει μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων , έπειτα από κάθε δίωξη - κατάσχεση σε βάρος μας , σήμερα τουλάχιστον θα είμαστε το ελάχιστο δημοτική αρχή. 

Δεδομένου του πολιτισμού από τη πλευρά μας, επί δεκαετίες , οδηγηθήκαμε στο σημείο κάθε τυχάρπαστος/η και κάθε λαμόγιο να πατά πάνω στο δίκαιό μας.

Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά να κάνουμε Βόρεια Κορέα τα Νότια Προάστια Αττικής αντί της δεδομένης ωφέλειας των τοπικών οργανώσεων αστικών πολιτικών κομμάτων και ορισμένων ημετέρων τους. Εξαρτάται από τα πεπραγμένα της περιόδου 2019 - 2023.

Οι εποχές αδιαφάνειας τελειώνουν.

Διανύουμε προεκλογική περίοδο , και στα Νότια προάστια Αττικής , καθώς και στη Γλυφάδα , δεν έχει πατήσει ακόμα το πόδι του ο Τσίπρας και ο Παπάς να επιδώσουν χειραψία με τους Σκαμπαρδώνηδοταστάνηδες. 

Το επίτευγμα των εν λόγω είναι οι 4.000 χιλ. ψήφοι στις εκλογές του 2019 , ενώ το 2014 με τη δική μας συνδρομή ήταν 12.500 χιλιάδες !!!

Είναι δυνατόν να κατακρεουργείς το δίκαιο και να μειώνεις την κοινωνία αξιώνοντας ψήφους και υποστήριξη ; Η κοινωνία επέδρασε το 2014. 

Επί πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , και προνομίων των στελεχών των τοπικών Ο.Μ , μοιραστήκαμε τα κέρδη τους , η έτυχε να μας εκπροσωπήσουν και δεν το γνωρίζουμε ;

Πολύ εύκολα , έπειτα από πέντε χρόνια εξουσίας , ξέχασαν απο τον ΣΥΡΙΖΑ ποιοι επέδρασαν καθοριστικά για την εκλογική επιτυχία του 2014. Μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους , εκτός από εμάς , είναι και ο Χρήστος Κορτζίδης , και η υπόθεση του Ελληνικού , η οποία επέδρασε εκείνη τη περίοδο για την εκλογική επιτυχία.

Σήμερα που δεν υπάρχουν πλέον διαχωριστικές γραμμές , ανάμεσα στις πολιτικές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ , ποιοι παράγοντες επιδρούν ;

Ασφαλώς έχουν διαπιστώσει από το εν λόγω κόμμα , ποιες είναι οι αποκλίσεις στα Νότια προάστια , και είναι βέβαιο κάτι ανάλογο θα ισχύσει και στις εθνικές εκλογές.

Πως χάθηκε η Περιφέρεια Αττικής ; Ακόμα και στην εν λόγω περίπτωση , είμαστε βέβαιοι ότι ευελπιστούσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι ανάλογο του 2014 χωρίς να έχουν συμβάλει καθοριστικά την κοινωνία.

Βάζουμε ''σφήνα'' σε άσχετο θέμα τις θέσεις μας αναφορικά με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ , θυμάστε καλά όμως ότι όταν ανακινήσαμε τα θέματα καταπάτησης δασικής έκτασης , και επικινδυνότητας σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς , υπήρχε καθολική αποστασιοποίηση από τη πλευρά της Περιφέρειας Αττικής.

Μια χαρά εξυπηρετήθηκαν μια σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και στην Περιφέρεια Αττικής, το θέμα όμως είναι ότι αν δεν είχαν υπονομεύσει εμάς θα υπήρχαν οι ενδεδειγμένες πολιτικές πολιτικής προστασίας

Δεν είναι άγνωστο στους συμπολίτες μας ποια εποχή ''σηκώσαμε'' το ζήτημα πολιτικής προστασίας από πυρκαγιές και άλλα φυσικά φαινόμενα στις Ραδιοφωνικές μας μεταδόσεις του κατασχεμένου ΓΛΥΦΑΔΑ FM. ( Σας τιμά ιδιαίτερα το καθεστώς που ίσχυσε τόσο πριν από το 2014 όσο και μετέπειτα. )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Τράμπ στην Βόρεια Κορέα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">