ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νίκος Βούτσης: Πρωτοφανής αθλιότητα Στάθη Παναγούλη

Το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Μακελειό το οποίο βάζει στο στόχαστρο τον πατέρα της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Είναι χυδαίο και κατάπτυστο. Είναι προφανές ότι βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία παραπολιτικών κέντρων συκοφάντησης», υπογραμμίζει η Χαριλάου Τρικούπη.


To γεγονός σχολίασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης τονίζοντας: «Η καταδίκη του συκοφαντικού πρωτοσέλιδου του «Μακελειού» από το ΚΙΝΑΛ, είναι θετική, αλλά δεν αρκεί. Η άμεση εμπλοκή του Στάθη Παναγούλη στην άθλια συκοφαντία των Νικ.Βούτση και Γιωρ.Γενημματά, επιβάλλει την άμεση αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ».


Για «πρωτοφανή αθλιότητα Στάθη Παναγούλη - Μακελειού» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό».

Ο ίδιος τονίζει ότι το πρωτοσέλιδο «αποτελεί μία κατάπτυστη πολιτικά ενέργεια την οποία αναμένω ότι θα αποδοκιμάσει και ο φορέας ο οποίος φιλοξενεί αυτόν τον κύριο στα ψηφοδέλτια του αυτήν την εποχή».

Αναλυτικά, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «η πρωτοφανής αθλιότητα Στάθη Παναγούλη - Μακελειού πάνω σε ένα χαλκευμένο έγγραφο το οποίο απαντήθηκε από το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων και αποσύρθηκε εντός 24 ωρών στον ιστορικό χρόνο που όλοι γνωριζόμασταν, αποτελεί μία κατάπτυστη πολιτικά ενέργεια την οποία αναμένω ότι θα αποδοκιμάσει και ο φορέας ο οποίος φιλοξενεί αυτόν τον κύριο στα ψηφοδέλτια του αυτήν την εποχή».

Έφτασε η εποχή που θα ακούσουμε ότι και ο Νίκος Βούτσης ήταν συνεργάτης της χούντας! Αυτόν τον ισχυρισμό δημοσιοποίησε χθες ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Στάθης Παναγούλης σε δήλωσή του στο site Κουρδιστό Πορτοκάλι και στον Πέτρο Κασσιμάτη. Υπογραμμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ έως αργά χθες το βράδυ δεν είχε αποδοκιμάσει τον υποψήφιο βουλευτή του...

Το δημοσίευμα αναπαράγει τα χαλκεία του διοικητή της ΕΣΑ Νίκου Χατζηζήση, που ήταν ένας από τους αρχιβασανιστές της χούντας, όπως του ήρωα Μουστακλή. Αυτά τα “αρχεία” φέρεται να διοχετεύθηκαν στον Αλέκο Παναγούλη και να ξεκίνησε η δημοσίευσή τους το 1976 στα “Νέα”. Αμέσως όμως μόλις δημοσιεύθηκαν -κυριολεκτικά εντός 24 ωρών- δόθηκε εντολή και αποσύρθηκαν. Τόσο απροκάλυπτα κατασκευασμένα και αντίθετα στη ζώσα ιστορική πραγματικότητα ήταν.

Αυτά τα δήθεν αρχεία επανέφερε ο Στ. Παναγούλης. Πάντως, κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν χθες στην “Αυγή” ότι ο συγκεκριμένος “επί έναν χρόνο περιέφεραν χωρίς να βρει ανταπόκριση από απολύτως κανένα μέσο, τη λάσπη που για δικούς του λόγους ήθελε να ρίξει κατά του προέδρου της Βουλής”. Σημείωναν ακόμη με νόημα ότι ο Στ. Παναγούλης “τώρα περιποιεί τιμή στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝ.ΑΛΛ.”.

Ο Στ. Παναγούλης υποστηρίζει ότι “τα στοιχεία που παρέθεσε ο αείμνηστος Αλέκος Παναγούλης μέσω των αρχείων του ΕΑΤ - ΕΣΑ δεν επιδέχονται αμφισβήτηση” και ότι το επίμαχο σημείο για τον Ν. Βούτση “είναι απόλυτα ακριβές. Σύμφωνα με τα δελτία πληροφοριών, ήταν συνεργάτης της χουντικής ΚΥΠ”! Βεβαίως, αυτός ο πρωτοφανής ισχυρισμός αποσύρθηκε το 1976, ενώ και σήμερα δεν αναπαράχθηκε - μένει όμως στο Διαδίκτυο ως “βρομιά” κατά του Ν. Βούτση.

Κοινοβουλευτικές πηγές τονίζουν ότι πρόκειται για “το απολύτως ψευδές περιεχόμενο και την αθλιότητα που εμπεριείχαν τα χαλκευμένα δήθεν ‘αρχεία Χατζηζήση’ του Απριλίου του ’76, με βάση τα οποία στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα είχαν συνεργασία με την ΚΥΠ. Τότε η απόσυρση των δήθεν ‘αποκαλυπτικών αρχείων’, τα οποία είχαν επιχειρήσει οι χουντικοί να διοχετεύσουν στον Αλέκο Παναγούλη, υπήρξε άμεση εντός 24 ωρών. Ήταν η συνέπεια της πλήρους αποδοκιμασίας που είχε δεχτεί το συγκεκριμένο πρώτο δημοσίευμα από το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων και των αγωνιστών της εποχής που γνώριζαν άριστα πρόσωπα και πράγματα. Έκτοτε, ουδείς αποτόλμησε την αναπαραγωγή τους. Αιδώς, Αργείοι”.

Επισήμανση του Γ.WEB: Ενδεχομένως , σε μια μελλοντική φάση , μπορεί να κατηγορήσουν και εμάς για άμεση σχέση με το ''Χουντικό Καθεστώς''. Το θέμα είναι ότι μπορούμε να αποδείξουμε ότι ουδεμία σχέση είχαμε , η έχουμε , με οποιοδήποτε εξουσιαστικό σχήμα , και ουδέποτε μας εκπροσώπησαν οι δήθεν κοινοβουλευτικοί, η χουντικοί ''εκπρόσωποι''. 

Το μοναδικό αυταπόδεικτο στοιχείο είναι οι διώξεις - κατασχέσεις δεκαετιών , η άρνηση ένταξης απο τη πλευρά της κυβέρνησης των προτάσεων μας στην δημόσια διαβούλευση για την Ραδιοτηλεόραση , και η καθολική αδράνεια του συνόλου βουλευτών - όλων των κομμάτων - ώστε η χώρα μας να εναρμονιστεί με τις προοδευτικές χώρες του πλανήτη.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Διώξεις - Κατασχέσεις

Εδώ έχει πραγματική διάσταση το Αιδώς Αργείοι , διότι πρωτοστατήσαμε σε ένα χώρο ώστε να υπάρξει πρόοδος - πλουραλισμός - πολυφωνία , και επί δεκαετίες ζούμε τα κατάλοιπα της ΧΟΥΝΤΑΣ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νίκος Βούτσης: Πρωτοφανής αθλιότητα Στάθη Παναγούλη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb