ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τέρενς Κουίκ: Στηρίζω Τσίπρα ώστε να μη γυρίσουν πίσω οι πορτοφολάδες


«ΤΟ DEBATE ΤΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΑΡΝΕΙΤΑΙ Ο ΙΚΑΝΟΣ. ΔΕΝ 
ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΟΒΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ. ΝΑ ΜΗ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ» ανέφερε σε συνέντευξη ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στο Κόκκινο 105.5 και τον δημοσιογράφο Χρυσόστομο Λουκά:

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Η Ελλάδα είναι ο σταθερότερος πυλώνας αυτής της περιοχής με μεγάλη
γεωπολιτικοστρατηγική σημασία. Και αυτό το εκτιμούν όλοι. Το εκτιμούν Αμερικάνοι, Κινέζοι, Ρώσοι, Άραβες, Ισραηλινοί. Γιατί; Γιατί η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, έδειξε σοβαρότητα και αξιοπιστία.

Και εδώ οφείλω να πω, ότι συνέβαλε σε αυτό τα μέγιστα, αρχιτέκτονας επί της ουσίας, ο Νίκος Κοτζιάς ως Υπουργός εξωτερικών και το συνέχισε βεβαίως και τώρα ο Γιώργος Κατρούγκαλος. 

Χτυπήσαμε φλέβα χρυσού όσον αφορά τη συνεργασιμότητα, τις
συμμαχικές μας δράσεις, με τις τριμερείς και τετραμερείς που διοργανώσαμε. Οι τριμερείς που κάναμε με άξονα και την Κύπρο, με Αίγυπτο, με Ισραήλ, με Λίβανο, με Ιορδανία που ξεκίνησε, ήταν χρυσές επιλογές οι οποίες ορίστε που καταλήγουν. Να μας εμπιστεύονται, ως έναν απόλυτο σταθεροποιητικό παράγοντα στη περιοχή. Ακόμα και η τελική πρωτοβουλία για τη συμφωνία των Πρεσπών, έχει την ιδιαίτερη αξία της.

Έχει αλλάξει γεωστρατηγικά, γεωπολιτικά η περιοχή μας τόσο δραματικά, ώστε ήμασταν υποχρεωμένοι να φυλάξουμε τα «νώτα» μας, αλλά και να δώσουμε την ευκαιρία να ηρεμήσει αυτή η περιοχή πάνω απ’ το κεφάλι μας. Μια περιοχή την οποία θα την έλεγχαν αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι. Και δεν είναι αυτό που λέω τρομολαγνεία. Είναι η πραγματικότητα. Εξ’ ου και σπεύσαμε πρώτοι να πάρουμε το air policing, δηλαδή να πάρουμε εμείς την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας, με την δική μας Πολεμική Αεροπορία. Ήταν πολύ σημαντικός παράγοντας. Σε αντίθετη περίπτωση θα είχαμε μπελά και πάνω από το κεφάλι μας.

Σε ό, τι αφορά την πρόσφατη παρατεταμένη ένταση με τη Τουρκία, είναι σαφές, ότι οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται πλέον, πως θα πρέπει να είμαστε μια «γροθιά» απέναντι σε κάποιον που δεν συμπεριφέρεται ομαλά! Δηλαδή, έχουμε ένα απρόβλεπτο, πολύ νευρικό γείτονα, που δε ξέρει που πατάει και που βρίσκεται.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΗ
Την Αφρική και πόσο μάλλον τις Υποσαχαρικές χώρες, τις είχαμε εγκαταλείψει για 46 χρόνια. Υπήρχαν και χώρες που δεν είχαμε πάει ποτέ. Με Ελληνισμό και με ενδιαφέρουσες και χρήσιμες διπλωματικές σχέσεις που θα έπρεπε να είχαμε από πολύ κοντά.

Για την Ομογένεια υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Δεν θα αμφισβητήσω καθόλου τον πατριωτισμό και την αγάπη για την Ελλάδα που υπάρχει, για παράδειγμα, στην ομογένεια της Αμερικής. Αλλά πρέπει να πω ότι οι ομογενείς στην Αυστραλία, που είναι πάρα πολύ μακριά, έχουν μια μεγαλύτερη νοσταλγία για τη χώρα μας, για την Πατρίδα.

Και από την άλλη πλευρά η ομογένεια στην Αφρική, όχι πολύ μεγάλη, αλλά σε κάθε χώρα μικρή και δυναμική και επιχειρηματικά πολύ ικανή, έχει πάθος. Δεν ζήτησαν ποτέ τίποτα και απεναντίας είναι χαλί να τους πατήσεις. Και είναι η ομογένεια που μας έστρωσε όλες τις επιχειρηματικές αποστολές που κάναμε στην Υποσαχαρική Αφρική, εκεί όπου «βρέχουν» λεφτά από διεθνείς Οργανισμούς και μεγάλες χώρες.

Η Αφρική έχει ξυπνήσει και σε δέκα χρόνια από τώρα θα την ψάχνουμε στα πολύ υψηλά επίπεδα. Και η Ελλάδα θα είναι μέσα στις εκεί δουλειές, γιατί μπορεί να την ανακαλύψαμε με καθυστέρηση δεκαετιών, αλλά έχει εξαιρετική υποδοχή και αποδοχή. Την ανακαλύψαμε παρόλο που με λοιδόρησαν, που έγραψαν ότι κάνω σαφάρι, ότι κάνω εκδρομές, ότι κάνω ζωάρα, ενώ εγώ ήμουν από το ένα αεροπλάνο στο άλλο, μέσα σε 24 ώρες.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ
Ξέρω πολύ καλά το χώρο της ΝΔ. Ένας χώρος, όμως, ο οποίος έχει μεταλλαχθεί. Έχει υποστεί βίαιες αλλοιώσεις. Διότι αυτή, δεν μπορεί να είναι η Νέα Δημοκρατία την οποία έχτισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και την οποία σεβάστηκε πλήρως και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πατέρας του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Εκείνος δεν θα μπορούσε ποτέ, να συνεργαστεί με ακροδεξιά ή αλλοπρόσαλλα στοιχεία. 

Τα ανοίγματα που έκανε τότε, όταν ανέλαβε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ήταν προς το κέντρο. Δεν ήταν προς τα πιο δεξιά και την άκρα δεξιά.

Το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι να μην γυρίσουν πίσω στην εξουσία όλοι αυτοί. Ούτε μαζί με τους συνεταίρους τους. Εκείνους με τους οποίους έκαναν την κυβέρνηση Σαμαρά. Αναφέρομαι στους συγκεκριμένους συνεταίρους, οι οποίοι ήταν βουτηγμένοι μέσα σε διάφορες κατηγορίες διαφθοράς και όχι μόνον.

Το ένα λοιπόν, είναι να μην γυρίσουν πίσω οι πορτοφολάδες του ελληνικού λαού και δεύτερον να μην γυρίσουν πίσω εκείνοι οι οποίοι μας έφεραν τα μνημόνια. Παραπέμπω και στη δήλωση Γιούνγκερ.

Το τρίτο σημαντικό είναι, ότι εγώ στηρίζω Αλέξη Τσίπρα. Το λέω ευθέως. Και δεν μου κάνει καμία εντύπωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δέχεται να τον αντιμετωπίσει σε debate. 

Διότι το debate το αρνείται ο αδύναμος. Δεν το αρνείται ο ικανός.
Δεν ανήκω στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν γεννήθηκα αριστερός, αλλά το τελευταίο πράγμα που μπορεί κάποιος να μου πει, είναι ότι είμαι αριστεροφοβικός. Απεναντίας μάλιστα!!! Το έχω αποδείξει και στην δημοσιογραφική μου και πολιτική πορεία.

Και αν βεβαίως κάποιοι μου λένε ότι το 2014 σε μία συνέντευξη , που με ρώτησαν αν θα συνεργαστούν οι ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, είχα πει «με προσβάλλετε». Βεβαίως καλά έκανα και το είπα! Σε μία προεκλογική περίοδο, όταν αγωνίζεσαι για ένα κόμμα στο οποίο ανήκεις, δεν λες τι θα κάνεις την επόμενη μέρα και αν θα συνεργαστείς με ένα κόμμα ή ένα άλλο. Αποδυναμώνεις τον εαυτό σου. Αυτά το κολπάκια τα δημοσιογραφικά εγώ τα ξέρω πολύ καλά. Και ξέρω πως να απαντώ.

Αν τώρα, κάποιες «ομάδες αλήθειας» και δεν ξέρω εγώ ποιοι άλλοι, νομίζουν ότι έμενα μου χαλάνε τα μούτρα, επειδή στηρίζω με φανατισμό όλους εκείνους που γνώρισα μέσα στην κυβέρνηση Τσίπρα και που στάθηκαν πραγματικά αδέλφια δίπλα μου και εγώ σε εκείνους, είναι γελασμένοι.

Μου έχουν πει συναγωνιστές μου στη κυβέρνηση, ότι στα δύσκολα φέρθηκα πολύ πιο σύντροφος από πολλούς συντρόφους. Μεγάλη κουβέντα για να μου την πουν. Το εκτιμώ αφάνταστα. Αλλά ναι, είμαι με τον Αλέξη Τσίπρα.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Ο κ. Τσίπρας όφειλε να είναι πολύ προσεκτικός αναφορικά με όσα ίσχυαν στις τοπικές Ο/Μ του κόμματος στο οποίο βρίσκεται πρόεδρος.

Εφιστούσαμε την προσοχή του κ. Τσίπρα και αυτός δεν επέδειξε καμία απολύτως ενέργεια. Όταν εκμαυλίζεται η τοπική κοινωνία - σύμφωνα των επιλογών ορισμένων στελεχών , η κοινωνία αποστρέφεται , ενώ τα συμφέροντα ελαχίστων μεγιστοποιούνται.

Κύλησαν πέντε ολόκληρα χρόνια στα οποία παραμένουμε - ως κοινωνία - αδικαίωτοι. Ορισμένα στελέχη της τοπικής Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυταπόδεικτα οι καλύτεροι συνεργάτες της Νεοδημοκρατικής διοικούσας παρατάξεως καθώς και του ''γαλάζιου'' δημάρχου. 

Σε εσάς κ. Κουίκ ορισμένοι αριστεροί μπορεί να στάθηκαν πραγματικά ως αδέρφια, ενώ στον αντίποδα σε τοπικό επίπεδο , δήμου Γλυφάδας , ορισμένοι εκμαύλισαν στο απόλυτο βαθμό για ιδιοτελείς κ.α λόγους , και πέτυχαν οι 12.500 χιλιάδες ψήφοι του 2014 να γίνουν 4.000. 

Χωρίς την δική μας υποστήριξη - της κοινωνίας - απεδείχθη ποια είναι η ισχύς κομματαρχών και τοπικής ΟΜ. Τρεις φορές μειωμένοι σε ποσοστά. Ο κ. Τσίπρας αδυνατεί ακόμα και σήμερα να κρίνει επί πολιτικού χαρακτήρα ζητήματος ;


Αναφορικά με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής , ο οποίος ετεροχρονισμένα - έπειτα από τριάντα χρόνια - υλοποίησε μια δική μου πρόταση για ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ , και παράλληλα θέσπισε νόμο για τους ολιγάρχες και τα μεγάλα πορτοφόλια εθνικών αδειών, ενώ δεν πέρασε τις προτάσεις μας στην δημόσια διαβούλευση για την Ραδιοφωνία , τίθεται στην κρίση σας. 

Εμείς , από το δικό μας μετερίζι δεν έχουμε προδώσει την κοινωνία. Ασφαλώς δεν περιμένουμε να μας αναγνωρίσει το ελάχιστο. 

Το θέμα είναι ότι γνωρίζουμε χιλιάδες συμπολιτών μας οι οποίοι/ες σέβονται την στάση μας - το γεγονός - ότι δεν ξεπουληθήκαμε , όπως έτεροι σε τοπικό επίπεδο, οι οποίοι παρουσιάστηκαν ως κομματάρχες, και αντί να διαμορφώσουν όρους κόμματος - οργάνωσης - ώστε να καλυφθούν οι αξιώσεις του κόσμου επιδείκνυαν ιδιαίτερη έμφαση πως θα γεμίσει το πορτοφόλι τους.

Ίσως μας κατηγορούν ελάχιστοι για σπέκουλα, όμως αυταπόδεικτα αυτό δεν είναι ορθό, διότι σε αντιδιαστολή με ορισμένους τοπικούς παράγοντες εμείς αποχωρήσαμε και ανεξαρτητοποιηθήκαμε όταν ψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο , σε μια χρονική στιγμή που το κόμμα παρείχε θεσμικές κ.α θέσεις στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. ( Η σπέκουλα γνωρίζει ο λαός μας ότι συνεπάγεται προσωπικού κέρδους - οφέλειας. ) 

Αναγνωρίζουμε ότι το κόμμα και τα ηγετικά στελέχη βρέθηκαν σε μια δύσκολη συγκυρία στην οποία είτε αποχωρείς και κρατάς την ιδεολογία σου όρθια , είτε μένεις και εφαρμόζεις πολιτικές οι οποίες δεν ανήκουν στην αριστερά. Ο κ. Τσίπρας και μια σειρά έτερων στελεχών έκαναν την δική τους επιλογή ενώ η δική μας η θέση ήταν και είναι: Τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, καθαρά δεξιού προσανατολισμού, αφήνεις το κόμμα της ΝΔ να τις εφαρμόσει. 

Το Μακεδονικό ήταν η σταγόνα που ξεχύλησε το ποτήρι και γύρισαν πίσω ''οι πορτοφολάδες'' όπως ονοματίζει τα στελέχη της ΝΔ ο κ. Κουίκ υποσχόμενοι κανονικότητα και ανάπτυξη , όμως δυστυχώς και για αυτούς , όσα υποσχέθηκαν στον λαό δεδομένων των συγκυριών και των ''μεταλλαγμένων ιών'' τους διαψεύδουν κατηγορηματικά και τους δρομολογούν σε ταυτόσημη θέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. ( Το οξύμωρο είναι ότι στο ζήτημα της σύνθετης ονομασίας και ο κ. Μητσοτάκης τις ίδιες πολιτικές θα ακολουθούσε. )

Η αλήθεια είναι ότι η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαμόρφωσε τους όρους ανάκαμψης  έπειτα από μια δεκαετία οικονομικής δυσκαμψίας για ένα ποσοστό του Ελληνικού λαού όμως τα όποια οφέλη τα καρπώνεται το κόμμα της ΝΔ. Αναφορικά με τον κ. Κουίκ , η επιλογή του στο υπουργείο εξωτερικών και η συνεργασιμότητα καθώς και  οι  συμμαχικές δράσεις κ.α. διαμόρφωσαν το πλαίσιο να χαίρει σήμερα μιας θέσεως εργασίας στην Κύπρο. ( Στην Ελλάδα υπήρχε θέση ; Και αναλογιστείτε ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ παρασχέθηκαν για πρώτη φορά ΑΔΕΙΕΣ στα εθνικά κανάλια !)

ΥΓ: Εμείς οι ''απροσάρμοστοι'' χρεώνουμε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ανικανότητα να σταθούν στο ύψος που επιτάσσει ο ρόλος της αριστεράς. Πέντε χρόνια διακυβέρνησης δεν προέκυψε ούτε μια δημόσια - κρατική δομή - υποδομή. ( Οι πολιτικές τόνωσης - αναβάθμισης κ.α της ΕΡΤ κ.τ.λ αφορούσαν κάτι δεδομένο το οποίο προυπήρχε. )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τέρενς Κουίκ: Στηρίζω Τσίπρα ώστε να μη γυρίσουν πίσω οι πορτοφολάδες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">