ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σταθάκης: Οι μάσκες έπεσαν ΝΔ και Λάτσης συνεργάζονται

Σε ανοιχτή σύγκρουση ο υπουργός Περιβάλλοντος με τη Lamda Development και τη ΝΔ για το Ελληνικό

Μετά την ανακοίνωση «βόμβα» της Lamda Development που αφήνει μετέωρη την επένδυση στο Ελληνικό, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κάνει σκληρή κριτική στη Νέα Δημοκρατία και στην εταιρεία. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωσή του ο κ. Σταθάκης επιτίθεται συγκεκριμένα στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Μέχρι χθες ο κ. Μητσοτάκης, με την ανοχή του κ. Λάτση, κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι δεν εκδίδει τις Υπουργικές Αποφάσεις για το Ελληνικό, και υποστήριζε ότι αυτός, εάν εκλεγεί, θα τις βγάλει αμέσως. 

Τώρα που εκδόθηκαν οι αποφάσεις, η εταιρεία του κ. Λάτση καταγγέλλει ότι εμποδίζουμε το έργο, που στην πραγματικότητα εμείς ολοκληρώσαμε και με δική της ευθύνη κωλυσιεργεί τόσους μήνες. Οι μάσκες έπεσαν.

Από τη μία πλευρά βρίσκεται η κυβέρνηση, που εισήλθε σε μια εκτεταμένη και αναλυτική διαβούλευση με τον επενδυτή, ενσωματώνοντας σημαντικό μέρος των παρατηρήσεών του σε πολεοδομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. 

Οι δε αλλαγές που υποστηρίζουν ότι αιφνιδιαστικά προέκυψαν σήμερα, δεν είναι παρά η εκ νέου διατύπωση των προβλέψεων του νομικού πλαισίου και του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.

Από την άλλη πλευρά βρίσκεται μια εταιρεία, σε προφανή συμφωνία με τη Νέα Δημοκρατία, που επιδιώκει να αλλάξει εκ νέου τη σύμβαση , υπέρ των συμφερόντων της και εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. 

Μια νέα συμφωνία που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα κέρδη για τον ιδιώτη, με περισσότερο μπετόν και άρα λιγότερο πράσινο , με περισσότερο ιδιωτικό και λιγότερο δημόσιο χώρο. 

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές, η αποκάλυψη είναι καλοδεχούμενη καθώς οι πολίτες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Οι μάσκες έχουν πέσει προ πολλού. Για εμάς όλοι οι πολιτικοί του κοινοβουλευτικού τόξου είναι αφερέγγυοι.

Δεν μπορεί να ισχύει εσαεί και επ' άπειρον μια χώρα να βρίσκεται σε φάση διαπλοκής οικονομικών και πολιτικών παραγόντων, και με μια ''κουτσή'' δικαιοσύνη όργανο της εκάστοτε κυβερνήσεως.

Στη χώρα που έχουν μεταβληθεί όλα, ο πολιτικός δεν υπηρετεί την κοινωνία.

Δεν μπορεί να αποφασίζει είτε ο ΣΥΡΙΖΑ είτε η ΝΔ για το τόπο μου.

Λάτσης και άλλοι οικονομικοί παράγοντες έχουν μεταβάλει προ πολλού τα τοπικά δρώμενα διότι έχουν παρέμβει καθοριστικά στην εκλογή δημοτικών αρχών στα νότια προάστια Αττικής , όμως να έχουν στο μυαλό τους , τόσο η οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει , όσο και ο ''επενδυτής'' , ότι το τέως αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι το σπίτι μου, ο τόπος που γεννήθηκα, ο τόπος που μας εκδίωξαν με αναγκαστική απαλλοτρίωση επί Χούντας , και ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

Όσα ίσχυσαν σε βάρος μου από δήθεν συμπολίτες - συμπολίτισσες , των τοπικών Ο.Μ , οι οποίοι/ες ουδεμία σχέση είχαν με το τόπο μου , είναι σημειωμένα και στον κατάλληλο χρόνο θα επιδοθεί δικαιοσύνη.

Εμείς δεν δεχτήκαμε ότι ο Βόσπορος Γλυφάδας - Ελληνικού έχει ιδιοκτήτη τον Λάτση. Δεδομένου ότι δεν έχουμε καμία ενέργεια του ''επενδυτή'' αναφορικά με όσα αξιώσαμε. Ο Βόσπορος είναι δική μας ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ.

Όσα έχουν ισχύσει στην τριτοκοσμική χώρα, τόσο στο Ελληνικό , όσο και μετέπειτα στα ερτζιανά , με σειρά καταχρηστικών διώξεων - κατασχέσεων , δεν έχουν προηγούμενο ούτε στους κανιβάλους.

Δεδομένου ότι ορισμένοι σε τοπικό επίπεδο παριστάνουν τους δημοσιογράφους , τους καλούμε να επαληθεύσουν όσα αναφέρονται. Αν δεν το πράξουν καλύτερα να προσέχουν.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σταθάκης: Οι μάσκες έπεσαν ΝΔ και Λάτσης συνεργάζονται Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">