ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κουίζ για εύκολους λύτες

Πριν από τριάντα χρόνια , σε εποχές που δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα , wifi , sosial media , και όλα τα καλούδια της νέας εποχής ( ψηφιακής ) ,  είχαμε επισημάνει ότι στην μετεξέλιξη της τεχνολογίας αντί η κοινωνία να πάει μπροστά θα πηγαίνει πίσω.

Του Γιάννη Κουρδομένου
glyfadaweb@gmail.com

Πράγματι , επαληθευτήκαμε διότι η παρούσα φάση των sosial media δεν απέχει καθόλου από την εποχή της αναρχίας και της οχλαγωγίας , όπου κάθε πικραμένος , εγκάθετος , ανώνυμος , ψευτοπροφιλάκιας , εκτονώνεται εκ του ασφαλούς πίσω από μια οθόνη. 

Ασφαλώς και η εποχή των απόλυτα ελεγχόμενων κρατικών μέσων , δεκαετίες 60 - 70 - 80 , ( κρατικό μονοπώλιο ) , διαμόρφωνε όρους καθολικού ελλείμματος πλουραλισμού - πολυφωνίας και πραγματικής δημοκρατίας.

Στην εποχή των ιδιωτικών μέσων , ( ομίλων ), έσκασε στη χώρα μας το ''φρούτο'' διαπλεκόμενα συμφέροντα , ( πολιτικοοικονομικά ) , τα οποία μέχρι και σήμερα αντί να έχουν το ρόλο της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ , κατά το δοκούν κατευθύνουν και γαλουχούν.

Εμείς έχουμε απτή εικόνα , επί δεκαετίες , ότι η Ελληνική κοινωνία παραμένει σε ''νηπιακό στάδιο'' , δέσμια των media , και όσων μεθοδεύονται από τα κέντρα διαχειρίσεως τους.

Κανείς δεν μας αναφέρει που βρέθηκαν τα εκατομμύρια της τεράστιας διαφημιστικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας, και έχοντας το βασικό δεδομένο χρέους της τάξεως των 350.000.000 εκ. ευρώ.

Έχοντας εικόνα , και παραμένοντας ουδέτεροι , αναρωτιόμαστε πως γίνεται το αντιπολιτευόμενο κόμμα να δεσπόζει με εκατομμύρια διαφημίσεις και το κυβερνών να περνά απαρατήρητο.

Ενδεικτικά: Στην υπαίθρια διαφήμιση βλέπουμε μια αναλογία της τάξεως 9 προς 1. Στις δέκα διαφημίσεις οι εννέα είναι της ΝΔ.

Στην διαδικτυακή η αναλογία είναι 4 προς 1. Στις πέντε διαφημίσεις η τέσσερις είναι της ΝΔ.

Η μοναδική διαφοροποίηση αυτού του κανόνα έσπασε με την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ , η οποία έκανε το εξωπραγματικό νούμερο 41 % , το οποίο συνεπάγεται σε ένα εκατομμύριο θεάσεις.

Κυριολεκτικά χαμένος είναι ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος δεν δέχτηκε το debate. 

Τέλος, θαυματουργό να έχεις διατελέσει εργαζόμενος/η στα media τα οποία ιδρύθηκαν επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, διότι εξυπακούεται ότι αναγνωρίζεσαι ως δημοσιογράφος , ( Κρατικά - Ιδιωτικά ) , ενώ στον αντίποδα ο αντιδιαπλεκόμενος αγωνιστής ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα δεχόταν είτε εξυπηρετήσεις πολιτικών, είτε γνωριμίες για τον ιδιωτικό τομέα , θα επιχειρεί για τα επόμενα 50 χρόνια να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας.

50 + 42 = 92 χρόνια ! , ενώ κάθε τσιράκι δημάρχου - διοικήσεως θα τυγχάνει συμβάσεων , κ.α., και ασφαλώς θα αναγνωρίζεται .

Εμείς δεν επιστρέφουμε στο χθες , όμως κακίζουμε και το παρόν  , το οποίο επέδειξε μικροψυχία και τάσεις αναπαραγωγής κάκιστων πρακτικών του παρελθόντος. 

Πολίτες των δυο μέτρων και σταθμών ;

Απεδείχθη περίτρανα στην περιοχή μας, Νότια Προάστια, ότι οι κάτοικοι επιστρέφουν στο χθες , άρα εμείς κινούμαστε αντίθετα γιατί το μέλλον είναι η ίδια η κοινωνία, δεν είναι οι ενδιάμεσοι και οι οργανώσεις των αστικών κομμάτων. Αναφερόμαστε στις δημοτικές εκλογές.

Σε πλειάδα δήμων οι πολίτες συντήρησαν τις ίδιες δημοτικές αρχές, εξέλεξαν για δεύτερη φορά τους ίδιους δημάρχους.

Κουίζ για εύκολους λύτες: Που έγινε η πρόσφατη δημοσκόπηση της εικόνας στην οποία προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κουίζ για εύκολους λύτες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">