ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Nέος διοικητής της ΕΥΠ η μουσικός ?

Καμία απάντηση δεν έδωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Ολομέλειας  για την επιστημονική επάρκεια του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Στην πλατφόρμα του ΔΟΑΤΑΠ φαίνεται πως το μόνο αναγνωρισμένο πτυχίο από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου είναι στον τομέα της Μουσικής.

Αν μπει κανείς στην ιστοσελίδα του εν λόγω Πανεπιστημίου θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει πουθενά κατηγορία που να αναγράφεται ως Management. 

Αν επισκεφτεί κάποιος την ιστοσελίδα του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ), του οργανισμού δηλαδή που αναγνωρίζει ακαδημαϊκούς τίτλους του εξωτερικού στην Ελλάδα, θα διαπιστώσει ότι στη σχετική λίστα με τα Πανεπιστήμια της αλλοδαπής, υπάρχει μία και μοναδική καταχώριση που αφορά το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου (The Open University) και το αντικείμενό της δεν είναι το Management αλλά το Department Of Music. Αν μη τι άλλο, από τη Μουσική έως τη Διοίκηση υπάρχει μια απόσταση.

Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ διαθέτει πανεπιστημιακό τίτλο αναγνωρισμένο στην Ελλάδα ; Τον κατέθεσε ποτέ προκειμένου να πάρει τη σχετική έγκριση ή όχι ;

Αν ναι, τότε όντως δεν υπάρχει πρόβλημα στο κομμάτι των τίτλων του. Αν όχι, τίθεται τεράστιο ζήτημα καθώς, αφ’ ενός αυτό σημαίνει ότι ο κ. Κοντολέων δεν έχει τους απαιτούμενους τίτλους για τη θέση που προορίζεται -μια και ο νόμος για την πλήρωσή της είναι σαφής-, αφ’ ετέρου σημαίνει ότι η κυβέρνηση καλύπτει μια ουσιαστική παρατυπία, διαβεβαιώνοντας ότι ο κ. Κοντολέων έχει τα προσόντα, ενώ δεν τα έχει.

Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος 3649/2008 «ΕΥΠ κι άλλες διατάξεις» είναι ξεκάθαρος ως προς τα προσόντα τού εκάστοτε διοικητή. Ειδικότερα, στο άρθρο 9, παράγραφος 3 του νόμου αναφέρεται: «Για τον διορισμό στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ απαιτείται η κατοχή τουλάχιστον πτυχίου Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής και διοικητική πείρα στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα». 

Στην αμέσως επόμενη παράγραφο του ίδιου νόμου αναφέρεται και κάτι άλλο που φαίνεται ότι επίσης παραβίασε η κυβέρνηση: «Τον διοικητή βοηθούν στο έργο του δύο υποδιοικητές», την ώρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε τρεις υποδιοικητές πριν από λίγες μέρες.

Με στοιχεία από την ΕΦ ΣΥΝ.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Nέος διοικητής της ΕΥΠ η μουσικός ? Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">