ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ωνάσης: Μεγάλες ιδέες υπάρχουν , μικροί είναι οι άνθρωποι

Ο μεγιστάνας Ωνάσης, σε μία συζήτηση που είχε με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Λυμπερόπουλο, είχε κάνει κάποιες «προφητικές» δηλώσεις και εκτιμήσεις.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης αντιλαμβανόταν καλύτερα τον κόσμο και μπορούσε να προβλέψει σε τι δεινή κατάσταση θα βρισκόταν χρόνια μετά ολόκληρος ο πλανήτης χτυπημένος από την οικονομική κρίση. Άλλωστε μάλλον τυχαία δεν είναι η προφητική δήλωση που είχε κάνει πριν πολλά πολλά χρόνια ο Έλληνας κροίσος.

Η αφήγηση ανήκει στον δημοσιογράφο Δημήτρη Λυμπερόπουλο και η στιχομυθία του διαλόγου στον οποίο περιλαμβάνεται η «προφητεία» έχει ως εξής:

Λυμπερόπουλος: «Κάποτε είχα πει στον Ωνάση : “τι ανάγκη έχετε εσείς, εξασφαλίσατε τον πλούτο σε πέντε γενιές απογόνων σας…”

Είχε χαμογελάσει, τσίμπησε λίγη φέτα, κατάπιε μία γουλιά ούζο και μια ρουφηξιά προυσαλιό και με κοίταξε κατάματα:

Ωνάσης: “Τι λες ρε ψηλέ και άμυαλε; Θα ρθεί μέρα, που η απληστία της ιδιοκτησίας, του πλούτου και της έπαρσης θα αποθηκευτεί στις τράπεζες, στις πολυεθνικές, και σε τόσο λίγους, που οι πολλοί μη κατέχοντες θα ξεσπάσουν σαν θεομηνία που θα κάνει τη ζωή των ολίγων κατεχόντων κόλαση…”

“Μα, υπάρχει και ο κομμουνισμός, η ελπίδα των κολασμένων…”, τόλμησα να σχολιάσω…

Με ξανακοίταξε, μου έριξε ούζο στο ποτηράκι μου και είπε:

“Μεγάλες ιδέες υπάρχουν, μικροί είναι οι άνθρωποι να τις γονιμοποιήσουν δημιουργικά…”

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Πράγματι ''προφητικός'' ο Ωνάσης, όμως αντίστοιχα και εμείς την δεκαετία του 90 , από τον ΓΛΥΦΑΔΑ FM , έχουμε περάσει τα ίδια μηνύματα με διαφορετικά λόγια.

Οι πολλοί ξέσπασαν και τεχνηέντως προδόθηκαν , προσθέτουμε ότι υπήρξε πλήρης επαλήθευση τόσο του Ωνάση, όσο και όσων αναφέρθηκαν από εμάς , αναφορικά με τις μεγάλες ιδέες που χωλαίνουν όταν οι άνθρωποι αποδεικνύονται μικρότεροι των περιστάσεων. ( Βλέπε ΣΥΡΙΖΑ ''πρώτη φορά αριστερά'' )

Συγκεκριμένα στην Γλυφάδα, στον δήμο Γλυφάδας, οι άνθρωποι που εμπλέκονται με τα κοινά , σε κάποιες περιπτώσεις , δεν είναι μόνο μικροί , τους χαρακτηρίζουμε πολιτικούς νάνους , και ασφαλώς όχι λόγω του ύψους τους διότι δεν είμαστε ρατσιστές και νεοφασίστες , πολιτικά τους κρίνουμε !

Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τα απτά οφέλη των λίγων , αριστερών - δεξιών, και την πλήρη αποστασιοποίησή τους από την ηγεμόνευση των ιδεών οι οποίες έπρεπε να καλυφθούν και να ευδοκιμήσουν για την κοινωνία και τον τόπο.

Στην Γλυφάδα υπάρχουν ''πολιτικοί νάνοι'' όλων των αποχρώσεων και όλων των αστικών κομμάτων - παρατάξεων.

Τέλος, αναφορικά με εμάς, φέρουμε στο ακέραιο την ίδια ευθύνη, διότι προφανώς δεν αγωνιστήκαμε στον βαθμό του εφικτού. Δεν τα δώσαμε όλα...

Βέβαια πάντα υπάρχει το αύριο , όμως εμείς τασσόμαστε κάθετα κατά της διαπλοκής , της διαφθοράς , των ρουσφετιών , του πελατειακού συστήματος , της ευνοιοκρατίας , και των γνωστών νεοελληνικών παθογενειών , και ο ''αγώνας'' μας μέχρι τέλους φέρει βασικό σημείο αναφοράς.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ

Χωρίς κόμματα και πολιτικοοικονομικά βαρίδια, για την Γλυφάδα όλων των κατοίκων, της προκοπής και ευημερίας σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς

Αριστεροί - δεξιοί είναι ''υπάλληλοι'' των ολιγαρχών και των καθεστωτικών - συστημικών media
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ωνάσης: Μεγάλες ιδέες υπάρχουν , μικροί είναι οι άνθρωποι Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">