ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Aντεπίθεση των Κούρδων με θύματα 75 τούρκους στρατιώτες στη Συρία

Στο χάος βρίσκεται βυθισμένη για πέμπτη και συνεχόμενη μέρα η Συρία, εκεί που η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Πηγή Ειρήνης» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τους νεκρούς να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς και στα δύο στρατόπεδα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι τουρκικές επιχειρήσεις συνεχίστηκαν τόσο από ξηράς, όσο και από αέρος, με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας να κάνει λόγο για 480 «τρομοκράτες» οι οποίοι έχουν εξουδετερωθεί.

«Σκοτώθηκαν 75 τούρκοι στρατιωτικοί »

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) υποστήριξαν ότι σε επίθεσή τους εναντίον μονάδων του τουρκικού στρατού στην πόλη Ρας αλ Άιν της Συρίας σκοτώθηκαν 75 τούρκοι στρατιωτικοί και καταστράφηκαν επτά άρματα μάχης, μεταδίδουν σήμερα κουρδικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Firat, άλλοι 19 τούρκοι στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή των ΣΔΔ.


Τραμπ: «είστε μόνοι σας»

Την ίδια στιγμή, οι Κούρδοι ζητούν για μια ακόμα φορά βοήθεια από τις ΗΠΑ, μόνο και μόνο για να λάβουν την αρνητική απάντηση του Τραμπ, ο οποίος τους ξεκαθαρίζει πως «είστε μόνοι σας».

Όλα αυτά ενώ το φως της δημοσιότητα βλέπουν σοκαριστικές που αναδεικνύουν τη βιαιότητα σε όλο της το μεγαλείο. Σύμφωνα με έγκριτους δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή και τα αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνονται αντάρτες – σύμμαχοι των Τούρκων να εντοπίζουν κούρδους αμάχους και να τους εκτελούν εν ψυχρώ. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, λίγο νωρίτερα είχαν εκτελέσει την αρχηγό ενός κουρδικού κόμματος.

Οι άνδρες, πριν τους σκοτώσουν, φωνάζουν «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», όπως ακριβώς και οι μαχητές του ISIS.

Είστε μόνοι σας, είπε με λίγα λόγια ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έσπευσε να υπερασπιστεί την απόφασή του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία.

Μάλιστα υποστήριξε ότι, μιλώντας σε συντηρητικούς χριστιανούς ακτιβιστές, οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν προτεραιότητα στην προστασία των δικών τους συνόρων.

«Ας κρατήσουν εκείνοι τα σύνορά τους. Δεν νομίζω ότι οι στρατιώτες μας πρέπει να παραμείνουν εκεί για τα επόμενα 50 χρόνια, διαφυλάσσοντας τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, τη στιγμή που δεν μπορούμε καν να προστατέψουμε τα δικά μας σύνορα στην πατρίδα» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.


« Πισώπλατη μαχαιριά από την Αμερική »

Η αραβοκουρδική συμμαχία με βασική συνιστώσα την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ), απηύθυναν έκκληση στην Ουάσινγκτον να «κλείσει τον εναέριο χώρο» στα τουρκικά αεροσκάφη. 

Οι Κούρδοι, που έκαναν λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά», κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι τους «εγκατέλειψαν», αποσύροντας τους στρατιωτικούς τους από τις περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας στις οποίες εισέβαλε κατόπιν ο τουρκικός στρατός και οι σύροι αντικαθεστωτικοί του ΕΣΣ που τον υποστηρίζουν.

Το Σάββατο εννέα άμαχοι «εκτελέστηκαν» νότια της παραμεθόριας πόλης Ταλ Αμπιάντ από φιλοτούρκους αντάρτες που συμμετέχουν στην επίθεση της Τουρκίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με τους θανάτους αυτούς ο αριθμός των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης έφθασε τους 38, κατά την ίδια πηγή, που κάνει επίσης λόγο για 81 νεκρούς κούρδους πολιτοφύλακες.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε από την πλευρά του χθες βράδυ ότι οι δυνάμεις του έχουν σκοτώσει 415 κούρδους μαχητές.

Αμερικανική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση υποστηρίζει πως η τουρκική επίθεση στην αμερικανική βάση στη Συρία της Παρασκευή δεν ήταν ούτε γκάφα, ούτε πυρά Τούρκων κατά Κούρδων με τα οποία προστάτευσαν την βάση των ΗΠΑ, αλλά έγινε εσκεμμένα.

Τέσσερις νυν και πρώην αξιωματούχοι των ΗΠΑ θέτουν ευθέως ζήτημα αν η Τουρκία ηθελημένα έπληξε με το πυροβολικό το σημείο, επιχειρώντας να απομακρύνει τα αμερικανικά στρατεύματα μακρύτερα από τα σύνορα.


« Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία »

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να αποφασίσουν την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία για την εισβολή στη Συρία ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσαν τέσσερις καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η απόφαση μπορεί να ληφθεί στη Σύνοδο των ηγετών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες στις 17 με 18 Οκτωβρίου, ενώ σημειώνεται ότι η ιδέα έπεσε στο τραπέζι σε συνάντηση διπλωματών της Ε.Ε. την Παρασκευή.

Νωρίτερα, η Γερμανία έκανε γνωστό ότι απαγόρευσε τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, αντιδρώντας στην τουρκική πολεμική επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών (YPG) στα βόρεια της Συρίας, σύμφωνα με την γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα “Bild Am Sonntag” που επικαλείται δηλώσεις του Γερμανού υπουργού των Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Η Γερμανία εξήγαγε όπλα οικονομικής αξίας 243 εκατομμυρίων ευρώ (268 εκατομμύρια δολάρια) στην Τουρκία το 2018, που αντιστοιχούν περίπου στο 1/3 των συνολικών γερμανικών εξαγωγών όπλων, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Γαλλία αποφάσισε να διακόψει τις εξαγωγές προς την Τουρκία παντός είδους πολεμικού υλικού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της επίθεσης στη Συρία, ανακοίνωσαν σήμερα τα υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Aντεπίθεση των Κούρδων με θύματα 75 τούρκους στρατιώτες στη Συρία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">