ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ιερώνυμος: Η διάταξη περί βλασφημίας αποσκοπεί στη διαφύλαξη του θρησκευτικού συναισθήματος

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση για την επαναφορά των διατάξεων για τα αδικήματα της κακόβουλης βλασφημίας.

Η δήλωση Ιερώνυμου:

«Η επαναφορά στον Ποινικό Κώδικα των διατάξεων για τα αδικήματα της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων δεν αποσκοπεί προφανώς στην προστασία του Θεού, των θείων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και κάθε άλλης θρησκείας, καθώς δεν έχουν ανάγκη ανθρώπινης προστασίας. Αποσκοπεί όμως στη διαφύλαξη του θρησκευτικού συναισθήματος των πιστών και του υπέρτερου συμφέροντος, σε ιδιαίτερα ταραγμένους καιρούς, της κοινωνικής ειρήνης και της κοινωνικής συνοχής, αγαθών που δεν μπορούν να ποδοπατώνται χάριν της "δικαιωματιστικής" λογικής της ελευθερίας του λόγου, που εμπεριέχει ύβρεις, μίσος και φανατισμό. Πάνω απ’ όλα, όμως, το όλο ζήτημα είναι ζήτημα πολιτισμού, κάτι το οποίο κάθε άνθρωπος μπορεί εύκολα να αντιληφθεί αρκεί να πετάξει από πάνω του το πέπλο των ιδεοληπτικών εμμονών και των μηδενιστικών αγκυλώσεων».

Σημείωση του Γ.WEB: Εμείς δεν συμφωνούμε απόλυτα με τον  Αρχιεπίσκοπο διότι ο Πολιτισμός , και η τήρηση όσων άπτονται αυτού , επαφίενται στην κρίση του κάθε ανθρώπου, και τουλάχιστον για εμάς η ελευθερία του λόγου δεν πρέπει να μπαίνει σε πολιτικές φόρμες και νομικό πλαίσιο ποινών.

Η ίδια η κοινωνία μετεξελισσόμενη διαμορφώνει τους όρους - κανόνες τήρησης ενός επιπέδου χωρίς ύβρεις.

Βέβαια τίθεται ένα ζήτημα φανατισμού και αντιπαραθέσεων μεταξύ ομάδων μεταναστών , με βασικό αντικείμενο την θρησκεία , όμως δεν θεωρούμε ότι λαμβάνει μεγάλη έκταση στη χώρα μας.

Υ.Γ: Όπως γνωρίζεται ορισμένοι έχουμε δεχθεί δημόσια εκατοντάδες ύβρεις , και όμως δεν προσφύγαμε αυτόβουλα δικαστικά. Θεωρούμε ότι όποιος/οι χρησιμοποιούν δημόσια τις ύβρεις κρίνονται από την κοινή γνώμη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ιερώνυμος: Η διάταξη περί βλασφημίας αποσκοπεί στη διαφύλαξη του θρησκευτικού συναισθήματος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb