ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ποινικός Κώδικας: Επανεξετάζει η κυβέρνηση την διάταξη περί βλασφημίας

Επανεξετάζει ως φαίνεται η κυβέρνηση τη διάταξη περί κακόβουλης εξύβρισης των Θείων, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, σχετικά με το εάν τελικά θα περιληφθεί ή όχι η αλλαγή αυτή στον νέο Ποινικό Κώδικα.

Ο κ. Τσιάρας μιλώντας στο «Θέμα 104,6» υποστήριξε «προβληματίζομαι πάρα πολύ. Δεν το κρύβω ότι μετά τον θόρυβο, που έχει προκληθεί, υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός και βεβαίως είναι ένα ζήτημα που βλέπω με μεγάλη προσοχή. Θα δούμε από δω και πέρα πώς θα εξελιχθεί».

Ο κ. Τσιάρας απέδωσε την επαναφορά της συγκεκριμένης διάταξης σε μία «προσπάθεια προστασίας των δικαιωμάτων θρησκευτικών μειονοτήτων», που κάνει η κυβέρνηση, καθώς βρισκόμαστε, όπως είπε, «μπροστά σε γεγονότα που εξελίσσονται με αρνητικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία και μιλώ για την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών που εγκαθίστανται στην ενδοχώρα και δημιουργούνται εντάσεις. 

Σημείωσε δε ότι τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες έχουν την ίδια διάταξη, η δε Δανία που την είχε καταργήσει, την επανέφερε.

Σημείωση του Γ.WEB: Ο κ. υπουργός ασφαλώς έχει δίκιο σχετικά με την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων μεταναστών , αναφορικά με τα θρησκευτικά ζητήματα, τίθεται όμως ένα ζήτημα με χιλιάδες οξύθυμους Έλληνες - Ελληνίδες , οι οποίοι/ες καθημερινά εκστομίζουν ύβρεις σε περιστατικά καθημερινότητας, ακόμα και όταν οδηγούν.

Με βασικό δεδομένο ότι αρκετοί απ' όσους είθισται να υβρίζουν σε μια στιγμή φόρτισης τα θεία , δεν είναι αντίχριστοι , ούτε σατανιστές , και η πλειονότητα δέχεται την ορθοδοξία , δεν είναι υπερβολικό να υπάρχει μια ποινή 2 ετών για κάτι το οποίο γίνεται σε μια στιγμή φόρτισης και δεν αποσκοπεί κατά των θείων και της θρησκείας  ;


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ποινικός Κώδικας: Επανεξετάζει η κυβέρνηση την διάταξη περί βλασφημίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">