ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τελεσίγραφο για λουκέτο στο Μετρό μέχρι την Δεύτερα

Μετά την ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ  ο πρόεδρος των εργαζομένων  διαμύνησε σε όλους τους τόνους ότι αν η κυβέρνηση δεν πάρει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων του Μετρό έως την Δευτέρα θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο λουκέτου του Μετρό.

Παράλληλα το σωματείο των εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αθηνών με ανακοίνωση του καλεί το υπουργείο Μεταφορών να πάρει μέτρα για τον κορονοϊο

Κατόπιν του εντοπισμού των πρώτων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών με ανακοίνωσή του ζητά τη λήψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων και των επιβατών. Ειδικότερα καταγγέλουν ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα υλικά για την προστασία των εργαζομένων, ούτε υπάρχει σχέδιο για την προστασία τους.

Μάλιστα προειδοποιούν οτι τις επόμενες ημέρες και σε περίπτωση που οι ηγεσίες των αρμόδιων φορέων δεν πράξουν τα δέοντα, οι εργαζόμενοι θα είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε σε απαραίτητες δράσεις μέσω σωματείου, προκειμένου οι αρμόδιοι να ακούσουν επιτέλους τις φωνές της λογικής και να δουν το πρόβλημα με σοβαρότητα".

Να σημειωθεί ότι στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού περιλαμβάνεται και ο περιορισμός της κυκλοφορίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως και ο προσωρινός περιορισμός, εν όλω ή εν μέρει, των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου " έχουμε διαχρονικά ως πρώτο μας μέλημα την υγιεινή και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των συναδέλφων που κυκλοφορούν κι εργάζονται στις εγκαταστάσεις του αστικού σιδηροδρομικού δικτύου". Υπογραμμίζοντας ότι παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τις αναφορές ειδησεογραφικών πρακτορείων αναφορικά με την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών, μας γεννάτε αυτομάτως μια εύλογη ανησυχία.

Όπως αναφέρουν " στον φορέα που εργαζόμαστε μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα υλικά για την προφύλαξη της υγείας μας, αλλά ούτε μας έχουν έρθει σαφείς οδηγίες και διαδικασίες για την προστασία των επιβατών και των εργαζομένων".

Για τους παραπάνω λόγους και με μοναδικό σκοπό , να προφυλάξουν την δημόσια υγεία, καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών αλλά και τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ, να πράξουν τα δέοντα και να λάβουν ότι απαραίτητα μέτρα χρειαστεί εγκαίρως.

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Εμείς αναμένουμε να διαπιστώσουμε, αν για πολλοστή φορά μείνουν στα λόγια και στις υποσχέσεις χωρίς να υλοποιήσουν την συνέχιση του μετρό προς Γλυφάδα.  

Διαθέτουμε τα πειστήρια πως χάθηκαν πολλά χρόνια ανάπτυξης των νοτίων προαστίων και της Γλυφάδας αποκλειστικά για τα μικροκομματικά , και τα ιδιοτελή συμφέροντα - σκοπιμότητες. 

Πλειάδα κομματικών στελεχών , αιρετών, καθώς και των ημετέρων τους πλούτισαν και πλουτίζουν εις βάρος της ισόρροπης ανάπτυξης στα Νότια προάστια Αττικής.

Επί δεκαετίες υφίστανται πληθώρα από υποσχεσιολογίες , και πλην των δεδομένων κερδών - ωφέλειας κομματικών στελεχών σε θεσμικές έμμισθες θέσεις, καθώς και τα κέρδη πλειάδας ημετέρων τους , δεν έχει μεταβληθεί ουσιαστικά το ελάχιστο στα Νότια προάστια. 

# Για τους απανταχού αμφισβητίες σας θυμίζουμε ότι το 2014 ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας αναμασούσε όσα είχα μεταδόσει πριν από δεκαετίες στις ραδιοφωνικές μεταδόσεις του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, και συγκεκριμένα '' Επί σειρά τετραετιών οι δημοτικές αρχές άφησαν την Γλυφάδα μας ουραγό ''. Ας αναρωτηθεί ο δήμαρχος τι πράττει , και αν πράγματι καλύπτει την ισόρροπη ανάπτυξη επί του συνόλου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τελεσίγραφο για λουκέτο στο Μετρό μέχρι την Δεύτερα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb