ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καλή Ανάσταση

Χυδαιότητα Άδωνη: «Φοροφυγάδες» οι μακροχρόνια άνεργοι

Επισήμανση του ΓΛΥΦΑΔΑ WEB: Εμείς καλούμε τον υπουργό Ανάπτυξης , δεδομένων των δηλώσεών του , να μοιραστούμε τα χρήματα των ''φοροφυγάδων'' που δεν επιδοτούνται από τις κάκιστες πολιτικές της κυβέρνησης , και να εγκαταλείψει άμεσα την πολιτική. 

Το θέμα είναι ότι η θέση του υπουργού είναι βλακώδης , διότι πλειάδα μακροχρόνια ανέργων πλήρωσαν κανονικά δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, Χαράτσια, φόρους, κ.α., ενώ στον αντίποδα η κυβέρνηση επιδοτεί τους πραγματικούς ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ που δεν έχουν πληρώσει, και εδώ έγκειται ότι δεν υπάρχει μέτρο από πλευράς ασκούμενων πολιτικών.

Δεν μπορεί ως πολιτεία από άλλους να λαμβάνεις , ( να μην τους επιδοτείς σε μια δύσκολη συγκυρία, ) και να επιδοτείς έτερους , και συγκεκριμένα χιλιάδες κακοπληρωτές και ''τζαμπατζήδες''. ( Στο προηγούμενο άρθρο μας καλούμε την κυβέρνηση να εξετάσει πόσες χιλιάδες κακοπληρωτές επιδότησε , και πόσους αδίκησε. )

Καλή Ανάσταση για τη χώρα μας γιατί όσο παραμένουν στην εξουσία άτομα σαν τον Γεωργιάδη υφίσταται πένθος ! ( Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και στον Δήμο Γλυφάδας. Άλλοι πληρώνουν και έτεροι πληρώνονται και εξυπηρετούνται από την δημοτική αρχή ! )

Πάντα ο Άδωνης Γεωργιάδης ήταν αμετροεπής πέραν του ακροδεξιός. Εξάλλου τα δύο αυτά πάνε μαζί. Τώρα με την εξουσία, αντί να είναι πιο προσεκτικός, με τον αέρα του ελέγχου των ΜΜΕ, έχει χάσει κάθε μέτρο προσπαθώντας να θυματοποιήσει τους πάντες για να υπερασπιστεί την ταξική και τοξική πολιτική της κυβέρνησης.

Και αφού προ ημερών μας είπε πως αν δίνανε περισσότερα χρήματα στους εργαζόμενους, θα τα παίρνανε σε βάρος, τώρα στοχοποιεί τους ανέργους και συγκεκριμένα μια από τις πιο ευάλωτες κατηγορίες: τους μακροχρόνια ανέργους.

Στο Kontra Channel τα βρήκε σκούρα αλλά «ξεμπέρδεψε» προσπαθώντας να στρέψει τους πολίτες κατά των μακροχρόνια ανέργων.

Στο εύλογο σχόλιο του Αιμίλιου Λιάτσου πως η κυβέρνηση δεν δίνει το επίδομα των 400 ευρώ σε όλους τους μακροχρόνια ανέργους, αντίθετα μόνον στο 1/3 ο υπουργός επιτέθηκε, όχι για να απαντήσει, αλλά για να στοχοποιήσει.

Ο δημοσιογράφος του είπε πως το επίδομα δίνεται σε περίπου 150.000 μακροχρόνια ανέργους ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία οι μακροχρόνια άνεργοι ανέρχονται σε πάνω από μισό εκατομμύρια.

Τότε αντί απάντησης, ο αποτυχημένος υπουργός Ανάπτυξης του είπε πως μάλλον είναι προκατειλημμένος κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προσοχή: Δεν απαντά στο ερώτημα αλλά στην ουσία τον κατηγορεί πως δεν γλείφει την εξουσία…

Για τον υπουργό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκης ο δημοσιογράφος πρέπει να επικροτεί, όχι να απορεί…

Χωρίς κανένα αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος του είπε πως συμπαθεί πολύ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ο υπουργός δεν μάσησε… και αφού προχώρησε σε ένα λογύδριο για το τι κάνει η κυβέρνηση κατέληξε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι οι μακροχρόνια άνεργοι μπορεί και να δουλεύουν αλλά… το κρύβουν. Με απλά λόγια φοροδιαφεύγουν.

Λέει λοιπόν ο Άδωνης Γεωργιάδης για να δικαιολογηθεί πως δεν συμπεριελήφθησαν όλοι στο επίδομα των μακροχρόνια ανέργων:

«Θεωρούμε πως κάποιος που είναι πιο πίσω (σ.σ. στο χρόνο ως μακροχρόνια άνεργος) κάπου στην πραγματικότητα εργάζεται, απλώς δεν το δηλώνει όπως καταλαβαίνετε. Λέω αν είναι κάποιος μακροχρόνια άνεργος, 30 μήνες, 40, 50 και δεν παίρνει κανένα επίδομα από το κράτος αλλά είναι μακροχρόνια άνεργος με κάποιο άλλο τρόπο επιβιώνει. Άρα το κράτος μας τι έκανε;»

Και στο σχόλιο ότι η σκέψη αυτή είναι λίγο «υπερβατική»… ο προικισμένος με τη μοναδική σκέψη αλήθειας υπουργός λέει:

«Ε, καλά, αν βρείτε εσείς έναν άλλο τρόπο να μου το πείτε. Εκτός και αν ακούτε πρώτη φορά από μένα πως στην Ελλάδα υπάρχει η μαύρη εργασία…»

Εάν πράγματι το πιστεύει, τότε παραδέχεται πως η κυβέρνηση απέτυχε στο να περιορίσει τη μαύρη εργασία. Η αλήθεια είναι πάντως πως η κυβέρνηση καταλύοντας τα εργασιακά δικαιώματα - ιδιαίτερα με τα μέτρα κατά του κορονοϊού- την ενισχύει κιόλας κλείνοντας το μάτι στην «επιχειρηματικότητα».

Ωστόσο ο Άδωνης στοχοποιεί ως φοροφυγάδες μέρος της κοινωνίας για να διχάσει την κοινωνία και να αποποιηθεί των ευθυνών του… αποβλέποντας και σε εκλογική πελατεία. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προφανώς για τον Άδωνη Γεωργιάδη, για να είσαι μακροχρόνια άνεργος πρέπει αναγκαστικά να σέρνεσαι στο δρόμο ρακένδυτος και έτοιμος να πεθάνεις.

Ο υπουργός κάνει πως δεν ξέρει πως έχουν διαλυθεί σπίτια, άνεργοι έχουν γυρίσει στα πατρικά τους, ή έχουν νοικιάσει τρύπες για να μπορούν να ζουν. Δεν ξέρει πως αναζητούν κάποιο μικρό επίδομα, τη βοήθεια κοινωνικών δομών ή φίλων για λίγα ρευστά ή προσπαθούν να τη βγάλουν με πενταροδεκάρες. Άλλοι, έχουν γυρίσει στο πατρικό για να μοιραστούν μια μικρή σύνταξη, ή κάποιο μισθό συγγενούς στα τρία, τέσσερα, πέντε...

Δεν ξέρει επίσης πως συχνά λειτουργεί και η ανταλλακτική οικονομία. Έχω κάτι και το ανταλλάσσω με κάτι άλλο…

Ίσως και καμιά φορά με κανένα μεροκάματο για μια τυρόπιτα και ένα πιάτο ψωμί…

Πολίτες κατώτερου θεού γιατί έτσι τους θέλει η νεοφιλελεύθερη και ταξική τοξικότητα!

Όχι, και συγνώμη να ζητήσει, δεν θα έχει καμία σημασία...


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καλή Ανάσταση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">