ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η κυβέρνηση συνεχίζει τις απαράδεκτες πολιτικές

Η κυβέρνηση συνεχίζει  τις απαράδεκτες πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.  

Συνεχίζεται από την κυβέρνηση, και ειδικότερα από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο εμπαιγμός και οι αποφάσεις  οι οποίες δεν καλύπτουν το σύνολο.

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Για πολλοστή φορά στην νεώτερη ιστορία της χώρας μας κυβερνά ένα κόμμα το οποίο δεν διαθέτει την ικανότητα να διαχειριστεί μια κατάσταση για το κοινωνικό σύνολο.

Ενώ τα μέτρα που εφαρμόζονται μέχρι αυτή τη στιγμή δεν εξαιρούν κανένα, ( ΕΝΦΙΑ, Χαράτσια, φόροι, δημοτικά τέλη, κ.α.), η κυβέρνηση διαχειρίζεται τα χρήματα του συνόλου για λογαριασμό όσων επιθυμεί η ίδια.

Έχοντας εξασφαλίσει την διαβίωσή τους από τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου, οι κυβερνώντες της ΝΔ  διέπονται από μια απαράδεκτη αντίληψη και οι πολιτικές τους στρέφονται κατά εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Από την κυβέρνηση αδικούν κατάφωρα εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν καταβάλει φόρους, ΕΝΦΙΑ, Χαράτσια, δημοτικά τέλη, κ.α., και σύμφωνα με το γεγονός ότι συνολικά διαθέτουν τα στοιχεία και τα ονοματεπώνυμα τους , διότι η κυβέρνηση γνωρίζει ποιοι είναι οι επιδοτούμενοι και ποιοι όχι , οι μη επιδοτούμενοι να εξαιρεθούν από όλες τις καταβολές. 

Άμεσα υπουργική απόφαση

Οι πολιτικές της κυβέρνησης, μέχρι αυτή τη στιγμή είναι επιλεκτικές και αντισυνταγματικές , δεν καλύπτουν το κοινωνικό σύνολο , άρα οι μη επιδοτούμενοι δεν θα πληρώνουν τις κάκιστες πολιτικές μιας κυβέρνησης και ενός υπουργού ο οποίος τους εξαιρεί. 

Οι μη επιδοτούμενοι να εξαιρεθούν από όλες τις καταβολές

Οι μη επιδοτούμενοι να εξαιρεθούν από όλες τις καταβολές μέχρι το ύψος του ποσού των επιδοτούμενων από δημοτικά τέλη, φόρους, ΕΝΦΙΑ, Χαράτσια , κ.α.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο υπουργός , καθώς και πλειάδα έτερων της κυβέρνησης, δεν έχουν βιώσει την μακροχρόνια ανεργία, καθώς επίσης, όσων συνεπάγεται αυτή, τρέχοντας οι υποχρεώσεις, κυρίως πολιτειακές, χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη, φόροι, λογαριασμοί, κ.α., άρα δεν μπορούν να διαχειριστούν ορθά την κατάσταση και εξαιρούν αυτούς που χρήζουν την υποστήριξη, διότι οι ''άλλοι'' , επιχειρηματίες, κ.α, έχουν στην ''καβάτζα''.

Για τα δικά σας δεδομένα, των επαγγελματιών της πολιτικής, Συριζαίων Νεοδημοκρατών και λοιπών, εργαζόμενος λογίζεται όποιος γίνεται τσιράκι του κεφαλαίου, στους Αλαφούζους τους Μαρινάκηδες και τους Σαββίδηδες, καθώς επίσης, χιλιάδες εξυπηρετούμενοι και * κλακαδόροι δημάρχων και αιρετών.

Οι υπόλοιποι εργάστηκαν ποτέ ; Ασφαλώς όχι θα έλεγε ο  Γεωργιάδης.

Επιδοτήσεις σε επιχειρηματίες με συμβάσεις δεκάδων χιλ. ευρώ στους Ο.Τ.Α

Αποτελεί fake news ότι επιδοτήσατε χιλιάδες επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν μέσα στο 2019 - 2020, η ακόμα έχουν , συμβάσεις με τους Ο.Τ.Α ύψους δεκάδων χιλιάδων ετησίως ; Ήδη χιλιάδες πήραν , και έτεροι θα λάβουν τα 800 ευρώ ! Αυτοί αντιμετώπισαν η αντιμετωπίζουν το πρόβλημα ;

* Την πραγματική είδηση οι δήθεν έγκριτοι της δημοσιογραφίας , των τηλεοράσεων και των εφημερίδων, την κάνουν γαργάρα. Έγκριτοι οι ξεπουλημένοι ;  Αναφορικά με την αντιπολίτευση πολύ χλιαρά τα βλέπει τα πράγματα, διότι και σε αυτούς ''ξέφυγε'' η πραγματικότητα. 

Πολιτικές σταγονόμετρου 

Ολοκληρώθηκε σήμερα η δεύτερη φάση υποβολής αιτήσεων από τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή , προκειμένου να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Αύριο, Τρίτη 21 Απριλίου, ξεκινά η τρίτη φάση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, ως εξής:

Την 21/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 1
Την 22/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 2
Την 23/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 3
Την 24/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 4
Την 25/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 5
Την 26/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 6
Την 27/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 7
Την 28/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 8
Την 29/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 9
Την 30/4/2020 όσων εργαζομένων το ΑΦΜ λήγει σε 0.

Οι όποιες διορθώσεις, μπορούν να γίνουν την περίοδο 21 – 23 Απριλίου και 1-3 Μαΐου.

Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν 27 – 30 Απριλίου και 5 – 10 Μαΐου.

Παράλληλα, 28 νέες κατηγορίες εργαζομένων θα ενταχθούν εντός της εβδομάδας στους δικαιούχους της ειδικής αποζημίωσης.

Όπως εκτιμάται, οι νέοι δικαιούχοι θα ξεπεράσουν τους 100.000.

Πρόκειται για τις εξής επαγγελματικές ειδικότητες:

– Λατόμοι
– Ασβεστοποιοί
– Δασεργάτες
– Ρητινοσυλλέκτες
– Καπνεργάτες
– Αγγειοπλάστες
– Κεραμοποιοί
– Πλινθοποιοί
– Μισθωτοί επισκευαστικών ζωνών
– Μουσικοί και τραγουδιστές, μέλη των οικείων σωματείων
– Ηθοποιοί
– Υποδηματεργάτες
– Χειριστές, βοηθοί χειριστών κινηματογράφου
– Ελεγκτές και ταμίες κινηματογράφου-θεάτρου
– Τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης
– Ταξιθέτες θεάτρου και κινηματογράφου
– Χειριστές σκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών και λοιπών μηχανημάτων
– Μισθωτοί τουριστικού επισιτιστικού κλάδου (επισιτιστικά επαγγέλματα που συνδέονται με τον τουρισμό, δηλαδή σεφ, μάγειρες, γκαρσόνια, κλπ)
– Χορευτές μέλη των οικείων κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών σωματείων
– Τεχνικοί απασχολούμενοι σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις, μέλη των οικείων κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών σωματείων
– Ειδική κατηγορία ανοίγει για τους οικοδόμους οι οποίοι έλαβαν το δωρόσημο Πάσχα
– Φορτοεκφορτωτές
– Ξεναγοί υπόχρεοι καταβολής εισφορών στον ΕΦΚΑ και, μάλιστα, σε συγκεκριμένο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, στην Πλατεία Συντάγματος, όπου τηρείται το μητρώο τους
– Αποκλειστικές νοσοκόμες που είναι συνδεδεμένες με το ειδικό μητρώο το οποίο τηρεί το υπουργείο Υγείας
– Δικαιούχοι τακτικής ανεργίας που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2019
 Εργαζόμενοι σε αυτοχρηματοδοτούμενα ΝΠΙΔ
– Εργαζόμενοι που υπάγονται υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ Ουρανούπολης Αγίου Όρους
– Εργαζόμενοι με εξαρτημένη εργασία στην Helexpo και
– ταξιθέτριες του Μεγάρου Μουσικής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, είναι να μην έχουν λάβει επίδομα τακτικής ανεργίας κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου.

Μακροχρονίως άνεργοι

Εντωμεταξύ, εντός των επομένων ημερών ανοίγει η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι για το επίδομα των 400 ευρώ.

Ειδικότερα, όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι που ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, από την 1 Απριλίου του 2019, παραμένουν άνεργοι και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, θα κληθούν να μπουν στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ή να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Υπενθυμίζεται πως η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Αυτοαπασχολούμενοι

Την Τετάρτη, 22 του μηνός λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης από τους αυτοαπασχολούμενους σε επιστημονικούς κλάδους για την χορήγηση του εκπαιδευτικού επιδόματος των 600 ευρώ.

Οι δικαιούχοι, εκτιμάται ότι θα φθάσουν τους 180.000.

Το επίδομα καταβάλλεται σταδιακά έως τις 7 Μαϊου, ανάλογα με την ημερομηνία ενεργοποίησης της επιταγής κατάρτισης.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

1. Το επίδομα καταβάλλεται στον τραπεζικό λογαριασμό που κάθε καταρτιζόμενος έχει δηλώσει κατά την αίτηση συμμετοχής στο Μητρώο με ευθύνη του και στην οποία θα πρέπει να αναφέρεται ως δικαιούχος.

2.Το επίδομα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο.

3.Στην περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν ολοκληρώσει το πρόγραμμα κατάρτισης, το ποσό της αμοιβής του παρόχου μειώνεται αναλογικά ως προς τις ώρες που δεν υλοποιήθηκαν.

Συντάξεις

Την Τετάρτη, ξεκινά η καταβολή των συντάξεων.

Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΟΤΕ και τραπεζών, θα πληρωθούν στις 22 Απριλίου εφόσον το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3, 5,7,9 και στις 24 Απριλίου όσων το ΑΜΚΑ λήγει σε 0,2,4,6,8.

Ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες θα λάβουν την σύνταξη τους, την Δευτέρα 27 Απριλίου.

Οι συντάξεις του Δημοσίου, του ΝΑΤ, της ΔΕΗ και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος, θα καταβληθούν την Τετάρτη 29 Απριλιου.

Οι συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων και τα προνοιακά επιδόματα, θα δοθούν την Πέμπτη 30 Απριλίου, ενώ

οι επικουρικές συντάξεις θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, την Τρίτη 5 Μαΐου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η κυβέρνηση συνεχίζει τις απαράδεκτες πολιτικές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb