ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελλάδα: Στους 119 οι νεκροί

Τους 119 έφτασαν πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα καθώς δύο ακόμα άτομα άφησαν σήμερα την τελευταία τους πνοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 35χρονος ο οποίος δεν είχε υποκείμενα νοσήματα κατέληξε στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη όπου νοσηλευόταν.

Επίσης, την τελευταία του πνοή άφησε και ένας 75χρονος άνδρας που νοσηλευόταν από τις στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και έπασχε και από κολπική μαρμαρυγή.

Χθες, Δευτέρα, ο αριθμός των νεκρών ήταν 117 με τελευταίο θύμα έναν 86χρονο στην ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, με καρδιολογικά προβλήματα.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 2.245 είπε ο κ. Τσιόδρας και ανέφερε ότι το 56% είναι άνδρες.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ανέφερε επίσης ότι διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 61 ασθενείς, εκ των οποίων οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Ο κ. Τσιόδρας είπε επίσης πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει στη χώρα συνολικά 54.344 τεστ για τον νέο κοροναϊό.

«Έχουμε περιορίσει δραστικά τη διασπορά και το Ρ0 είναι σε επίπεδα 0,6 και κάτω» είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Θεωρώ ότι είμαστε σε πάρα πολύ κατάσταση», πρόσθεσε, χωρίς ωστόσο να παραλείψει να τονίσει αρκετές φορές ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο και μη αναστρέψιμο.

Ξεκάθαρος ως προς αυτό το ζήτημα ήταν και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, που τόνισε ότι παρά την τήρηση των μέτρων το Πάσχα και τον μικρό αριθμό των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, τίποτα δε έχει κριθεί ακόμη.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελλάδα: Στους 119 οι νεκροί Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">